CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bombă: Chesnoiu, executat pentru că a refuzat să dea Germaniei alimente din rezervele statului

56 comentarii / 20569 vizualizări / 5 august 2022

Fostul premier Adrian Năstase a aruncat ieri o veritabilă bombă despre posibila motivație reală a anchetării de către DNA a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție.
În virtutea informațiilor pe care le deține – subliniind, totuși, că nu are probe – Năstase a afirmat la Antena 3, ieri, că Adrian Chesnoiu a intrat în ancheta DNA pentru că ar fi refuzat să scoată niște cantități importante de alimente din rezervele naționale și să le dea Germaniei. Fostul premier confirmă astfel informații similare difuzate săptămînile trecute de postul România TV, care a dezvăluit la acea vreme că ar fi fost vorba de ulei. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

56 Comentarii

 1. România este ,,vaca de muls” a borfasilor Europei și trădătorilor nației. Blestemați în veci sa fie,sa crape în mizerie și saracie(asemeni poporului pe care l-au vandut)!

  • Eşti din alea ca re fac cu lumânări întoarse?. Babă nebună sonată plina de draci care face vrăji la biserică,

 2. Trebuie sa ne sacrificam pentru ”marea economie europeana” care nu produce nimic? Nici macar ulei? Au ramas si fara hartie igienica. Marele Imperiu al UE si-a creat tot felul de ”sateliti” pe care ii spoliaza si de la care isi asigura resursele. In Germania o sticla de ulei costa 5 euro acum, iar noi am aliniat repede pretul. Au cazut in capcana americanilor – carora nu le convine pozitia lor dominanta in UE si au renuntat la Nord Stream 2. S-au aliat circului ukrainian, iar acum RO trebuie sa faca sacrificii ca sa ajute tara care a facut cel mai mare rau in lume. Nazismul e in plina inflorescenta. Sa manance ce prefigureaza dementii carora li se inchina: greieri, viermi, moluste. Salata de târâtoare si zburătoare merge si fara ulei.

  • Bine spus.

  • Poate văd acum și tefeleii că numai pesedeaua leșinată putea integra România în UE, via coruptionen și nea stasi Gerhard Schröder.
   Năstase a bătut fierul la timp, a obținut ce și-au dorit tefeleii încă nenăscuți și a fost executat. :)))))))))

   Șeful rezervelor de stat este Serei Georgian Pop Retard. Chesnoiu putea să opună o rezistență verbală dacă l-ar fi întrebat cineva, caz în care este evident că s-ar fi dorit executarea lui, nu însă apelarea efectivă la rezerve.

   • Nu te mai fute-n cur ca te-a lovit deja monkeypoxu, muistule securici

    • Sugi pula, gunoi sărac! :))))))))))))))

     • ma cac in gura ta si a lu Hering, monkeypox

     • cacatule, ma-ta tot sub podurile din Beijing o suge?

     • razi inainte sa te sparga americancii la cacarica, sau DUPA??

   • Si nu mai ride ca prostu la pula

    • Volodimir Puli-n gât e un jeg jewkrainean

     • Vedeți cum vi se unesc gurile pe pulă?!? :))))))))))

     • Volodea asta e un curist falit, o suge si se fute-n cur la americanci

 3. Ce pozitie au iohanniSS si Ciuca despre aceasta problema?

  • In genunchi cu gura punga si fundul in sus, ca toti sclavetii corupti, imputiti si tradatori ce conduc tara astazi.

 4. Germania a avut nevoie de grâne românești și în anii 1940. Astfel, Germania a beneficiat de grâu produs în Basarabia românească anexată de URSS în urma Pactului Ribbentrop Molotov
  „În ceva mai mult de un an, din vara lui 1940 până în iunie 1941, cât a fost tratatul comercial în vigoare, Germania a primit (de la URSS) un milion de tone de grâu, 9000 tone produse petroliere, 100.000 tone bumbac. 500.000 tone de fosfați, la care s-a adăugat o mare cantitate de materiale strategice.”. După declanșarea războiului din iunie 1941, Germania a beneficiat și de grâul românesc din Vechiul Regat. Să nu uităm proiectul lui Hitler privind țările est-europene în cadrul Imperiului german nazist. România deținea locul unei colonii agricole furnizoare de forță de muncă. Astăzi, proiectul lui Hitler este pus în aplicare.

  • Germania avea nevoie musai de petrolul romanesc, nu de grane, pentru care avea destule alte variante. Ai cam chiulit de la orele de istorie. Toata lumea a invatat la scoala si stie ca Germania avea nevoie de petrolul din Romania.

   • Cam subțire istoria învățată de tine de la documentarele comuniste oficiale. Mai studiază Sorine, O să ai mari surprize.

    • Memorandumul stabilea că rezolvarea problemei energetice a Germaniei se află în perimetrul petrolifer din România:
     „Unica posibilitate a unei soluţii e stăpânirea câmpurilor petrolifere românești şi, în consecinţă, a spaţiului dunărean, ce este o condiţie preliminară pentru o aprovizionare îndestulătoare a Germaniei cu ulei mineral într-un război de lungă durată”.
     În ajunul conflagraţiei militare, importurile de petrol ale Axei Berlin-Roma reprezentau: 33% din Venezuela, 26,5% din SUA şi doar 21,5% din România, dar petrolul de peste ocean era nesigur în caz de război, aşa că în februarie 1939 începeau negocierile economice între România şi Germania, care avea o nevoie de vitală de petrolul din România, pe care nu-l mai găsea altundeva în Europa de atunci.
     Nu există nici un document asemănător privind dependenţa Germaniei de grânele româneşti (germanii le puteau lua şi din Polonia şi din Ungaria etc.) şi nici pactul Pactul Ribbentrop-Molotov (sau Pactul Stalin-Hitler) nu avea ca scop să ajungă Germania la grânele din Basarabia.
     Istoria adevarata este una singura, nu „comunista” sau „capitalista”, domnu Vasilica.

     • Faci pe dșteptul degeaba. Mai studiază, cum îți spun. Nu am timp acum dar îți voi oferi documente.Repet, Germanianazistă a luat cereale din Basarabia între 1940 și 1941.

     • După proclamarea R.S.S.M., s-a intensificat procesul de comunizare a economiei: au fost naţionalizate băncile (6 iulie 1940), a fost naţionalizat pământul (15 august 1940), la sate a fost pusă în aplicare politica comunismului de război: 200 de mii de tone de grâu rechiziţionat de la ţărani au fost expediate în Germania nazistă, cu care U.R.S.S. era în perioada „lunii de miere”.

     • Istoricul moldovean Octavian Țîcu a făcut afirmația despre cele 200.000 tone de grâu moldovenesc pentru Germania lui Hitler. Ai noștri, cu mici excepții, nu au avut curajul să se ocupe serios de analiza istoriei URSS. https://moldova.europalibera.org/a/31225152.html

    • Cea mai mare gogomănie e să spui că pactul Pactul Ribbentrop-Molotov (sau Pactul Stalin-Hitler) avea ca scop ca să ajungă Germania la grânele din Basarabia. Nu-i erau mai aproape cele din Polonia şi Cehoslovacia? Iar Pactul cu Uniunea Sovietică din 1939 era doar pentru câştigarea de timp, nu era o soluţie permanentă pentru Germania.
     Germanii erau interesaţi de grânele româneşti, dar nu erau indispensabile precum petrolul românesc. Putea lua grâu şi din Ungaria şi din alte părţi.
     Istoria adevărată este una singura, nu „comunistă” sau „capitalistă”, domnu Vasilică. Degeaba procedezi la jigniri gratuite când n-ai argumente reale.

     • AI probleme grave cu interpretarea textelor. Nu am spus ceea ce afirmi tu. Mai citește odată textul. Planul demențial al lui Hitler de a crea un imperiu nazist în care țările est-europene să joace rolul de colonii agricole nu are legătură cu necesitățile iminente ale războiului. Repet, Germania a luat cantități importante de cereale din România în acea epocă.

     • Iată ce spune un istoric.
      „Anexarea Austriei (12 martie 1938) şi dispariţia statului cehoslovac (15 martie 1939) au permis firmelor germane să utilizeze Dunărea pentru a creşte importurile de produse agricole şi petrol din România.( …) La 4 decembrie 1940 a fost semnat la Berlin un acord de colaborare între cele două state, în scopul creşterii masive a exporturilor româneşti de petrol, produse agricole şi forestiere către Germania şi a importurilor de armament, muniţii, tehnică de luptă şi echipamente militare germane necesare armatei române.
      https://www.contributors.ro/datoria-financiara-a-germaniei-fata-de-romania-si-solutia-acceptata-in-anul-1947/

     • Vorbeşte mai întâi de un fel de mega-conspiraţie în care Germania voia să facă din România o „colonie agricolă furnizare de forţă de muncă“, iar „astăzi acest proiect al lui Hitler este pus în aplicare“. (Că Germania a cumpărat grâne şi de la sovietici e corect, dar e un fapt minor şi nu de aceea au facut pactul din 1939 cu Uniunea Sovietică).
      Prins în fault cu delirul, Vasilică Militaru o dă apoi la-ntors şmemar, hoţeşte şi ticălos:
      „Repet, Germania a luat cantități importante de cereale din România în acea epocă“, ca şi când nu a rămas negru pe alb că a spus altceva, că „proiectul“ Germaniei ar fi fost să ne facă sclaveţi agricoli.
      Realitatea (pervertită de Vasilică Militaru ca să arunce o vinovăţie pe Germania) e că, ca şi înainte, în 1939-1941 România era o ţară agricolă, iar sondele nu îi aparţineau şi nu Germania determinase această situaţie. Zona ucraineană (în care Germania va intra în 1941) era însă un şi mai mare producător agricol, fiind de secole marele grânar al Europei bine organizat ca atare. Grânele din estul Rusiei ajungeau de secole în Europa până dincolo de Germania.
      Dintr-o nevoie concretă între un producător şi un consumator şi o relaţie comercială firească bazată pe cereale, Vasilică Militaru fabrică o mare conspiraţie, din lipsă de inspiraţie şi de treabă.
      Dacă ar fi fost să conspire, Germania ar fi făcut-o pentru petrol nu pentru grâu, dar asta nu-i dădea ocazia să se mai dea Vasilică Militaru în stambă pe aici, pe subiectul grâne, ca o maimuţă la circ.

   • Germania datorează României 18 miliarde de euro (actualizarea datoriei de 1,3 miliarde de mărci – datoria Germaniei naziste pentru CEREALE și petrol). Ministrul Gheorghe Tătărescu declara în 23 august1947 la Conferinţa de Pace de la Paris: „Nu este just să restituim aurul primit din Germania drept plată a CEREALELOR şi petrolului ridicat din România”. Din păcate pentru cetăţenii României, reprezentanţii Naţiunilor Unite nu au recunoscut la Paris, în 1946 şi 1947, statutul de ţară cobeligerantă, România fiind considerată un stat învins – aşa cum s-a consemnat şi în „Convenţia de armistiţiu” (Moscova, 12 septembrie 1944). În consecinţă, autorităţile de la Bucureşti au fost obligate să renunţe definitiv la circa 1,3 miliarde de mărci – datorie pe care fostul guvern de la Berlin o avea pentru petrolul şi produsele agricole româneşti exportate în Germania până la 23 august 1944 şi care nu fuseseră achitate de către statul german. Totodată, România a fost obligată să plătească toate facturile neachitate în perioada când mareşalul Ion Antonescu s-a aflat la putere, pentru tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele importate din Germania, în valoare totală de 1,25 miliarde de mărci. Conform istoric Petre Opriș https://www.contributors.ro/datoria-financiara-a-germaniei-fata-de-romania-si-solutia-acceptata-in-anul-1947/

    • Repeti ce au spus altii si e si notoriu. Crezi ca altii sunt prosti? Si ai si plecat de mult din subiectul articolului, mult mai scurt decat comentariile tale fara rost.
     Fa-ti ma un blog, un site ceva, sa o balmajesti pe acolo.

  • „Germania avea nevoie de materii prime din U.R.S.S., acestea fiind petrol, cauciuc, metale, iar sovieticii, la rîndul lor doreau să obțină instalații industriale, arme, vase militare, avioane de luptă, ș.a. produse industriale germane“.
   Sursa: Heinrich Schwendemann, „Die wirtschaftliche Zusammenarbeit zwischen dem Deutschen Reich und der Sowjetunion von 1939 bis 1941. Alternative zu Hitlers Ostprogramm?“ („Cooperarea economică între Reich-ul German și Uniunea Sovietică din 1939 până în 1941. O alternativă la Ostprogramm-ul lui Hitler?“) Berlin, Akademie-Verl. 1993.
   Normal că Germania importa de unde putea şi cereale, dar nu are absolut nici o legătură pactul Pactul Ribbentrop-Molotov (sau Pactul Stalin-Hitler) cu necesarul e grâne şi nic nu era indispensabilă România pentru grâne ci pentru petrol.
   Vasilică Militaru bate câmpii şi apoi e agresiv ca o ţaţă turbată.

   • Faptul că în anul 1939 Germania încheia un Pact cu URSS, inclusiv acordul privind hărtănirea teritoriilor românești, denotă faptul că Hitler a fost un șarlatan. Poveștile înghițite de indivizi ca tine cum că Hitler a luptat cu fiara comunistă sunt aberații fantasmagorice. Cert este faptul că Germania a luat numai în anul 1940 1 milion de tone de grâu de la URSS. Însemna cam tot ce putea produce România Mare la acea vreme. O să indic și cantitățile de grâu date de Antonescu lui Hitler, adică Germaniei.

    • În lipsă de argumente (contra-argumente), acuzi fals, din burtă, în stânga şi în dreapta?
     Unde am arătat apreciere pozitivă pentru Hitler, nesimţitule troglodit? O ţii numai în acuze la persoană, în loc să argumentezi clar şi de bun simţ.
     Iar cifrele pe care vrei să le dai privind nivelul schimburilor comerciale n-au nici o importanţă în sprijinirea teoriei tale marcată de conspirativită cronică. România nu mai exportase acele cereale şi înainte de parteneriatul cu Germania?
     Din moment ce era ţară agricolă, vindea cereale. Nu a forţat-o Germania să fie o ţară agricolă.
     Băi, nebunie, uiţi de unde ai plecat? Că ai spus că după declanșarea războiului din iunie 1941, “România deținea locul unei colonii agricole furnizoare de forță de muncă“ pentru Germania, ceea ce spui tu că ar fi fost „proiectul lui Hitler“?
     Dar ce fusese România înainte? Nu exporta aceleaşi lucruri?
     Ai amestecat in asta nebuneste si pactul Hitler-Stalin.

  • Germania datorează României 18 miliarde de euro (actualizarea datoriei de 1,3 miliarde de mărci – datoria Germaniei naziste pentru cereale și petrol). Ministrul Gheorghe Tătărescu declare în 23 august1947 la Conferinţa de Pace de la Paris: „Nu este just să restituim aurul primit din Germania drept plată a CEREALELOR şi petrolului ridicat din România”. Din păcate pentru cetăţenii României, reprezentanţii Naţiunilor Unite nu au recunoscut la Paris, în 1946 şi 1947, statutul de ţară cobeligerantă, România fiind considerată un stat învins – aşa cum s-a consemnat şi în „Convenţia de armistiţiu” (Moscova, 12 septembrie 1944). În consecinţă, autorităţile de la Bucureşti au fost obligate să renunţe definitiv la circa 1,3 miliarde de mărci – datorie pe care fostul guvern de la Berlin o avea pentru petrolul şi produsele agricole româneşti exportate în Germania până la 23 august 1944 şi care nu fuseseră achitate de către statul german. Totodată, România a fost obligată să plătească toate facturile neachitate în perioada când mareşalul Ion Antonescu s-a aflat la putere, pentru tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele importate din Germania, în valoare totală de 1,25 miliarde de mărci.

   • Repeti ce au spus altii si e si notoriu. Crezi ca altii sunt prosti? Si ai si plecat de mult din subiectul articolului, mult mai scurt decat comentariile tale fara rost.
    Fa-ti ma un blog, un site ceva, sa o balmajesti pe acolo.

    • Știa toată lumea, mai puțin tu, idiotule. Ai spus că Germania lui Hitler n-avea nevoie de cerealele României. Bați câmpii.

     • Răsuceşti vorbele mincinos ca un panglicar de profesie Vasilică Militaru.
      Eu am spus (şi se poate vedea mai sus că aşa e) că Germania nu avea nevoie neapărată de grâul României (teoria ta de fraier), putând lua grâu şi din altă parte, ci avea nevoie de petrolul României, pe care nu avea cum să-l ia din altă parte dacă izbucnea războiul. Am probat şi cu document german.
      Şi cum poţi să spui că eu nu ştiam de datoria Germaniei către România (ultramediatizată de Radu Golban) şi era nevoie să-mi spui tu, când eu îţi spun că ştiam şi eu şi toată lumea?
      Eşti doar un dobitoc Vasilică Militaru!

     • Cornel Dan Niculae, ești o jigodie ordinară. Te aștept să-mi faci plângere penală ca să te prind, ordinarule.

     • După ce tot tu ai început să transformi argumentaţia în atacuri personale cu insulte, îţi asociezi numele cu careva ca să te dai rănit sau ca să te dai mare, tot ca ţiganii!? (”duşmanii mei, duşmanii mei, haoleooo!”)
      Probabil chiar că eşti ţigan şi de aia n-ai nici o poză pe Internet, să nu te dai de gol, dar l-ai umplut cu numele tău? (N-am găsit nici o fotografia a ta, deşi ai umplut netul cu comentarii si postări idioate.)
      Pentru ce vrei tu plângere penală şi de ce, dusule cu pluta? Ce-ai mai făcut?

     • Cornel Dan Niculae este o jigodie. Aștept cu mult interes o plângere penală a acestei jogodii care intoxică pagina inpolitics.ro. Un escroc care lucrează în MAI are tupeul să sară la gâtul naționaliștilor români.

     • demonstrând acest fapt inclusiv prin comentariile de pe această pagină

 5. Chesnoiu e o lepra.

 6. in germania astazi – 5.08.2022- se poate cumpara ulei romanesc, adica cu eticheta in limba romana si nu in limba germana. deci… mai verificati…

 7. Ok, dar ar trebui ca informația asta sa ne fie confirmată sau nu de guvern , dacă a existat o cerere a Germanie și daca a fost refuzată.

 8. Daca Chesnoiu e o lepra care se opune nazistilor tu ce esti,ma,vreun vierme platit cumva.?De unde dracului ati aparut atatea jigodii?

  • ???

 9. Acuzatia oficiala este trasa de par, in conditiile in care unii, nu putini au furat miliarde si nu sunt deranjati; el este anchetat pentru niste subiecte la un examen. Bineinteles ca a deranjat stapanii; el nu a vrut sa fie sclav.

 10. […] Informația vine de la fostul premier Adrian Năstase, care recent a vorbit la un post de televiziune despre posibila motivație reală a anchetării de către DNA a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție, potrivit inpolitics.ro. […]

 11. […] ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție, potrivit inpolitics.ro. În virtutea informațiilor pe care le deține – subliniind, totuși, că nu are probe – […]

 12. […] Informația vine de la fostul premier Adrian Năstase, care recent a vorbit la un post de televiziune despre posibila motivație reală a anchetării de către DNA a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție, potrivit inpolitics.ro. […]

 13. […] Informația vine de la fostul premier Adrian Năstase, care recent a vorbit la un post de televiziune despre posibila motivație reală a anchetării de către DNA a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție, potrivit inpolitics.ro. […]

 14. […] Informația vine de la fostul premier Adrian Năstase, care recent a vorbit la un post de televiziune despre posibila motivație reală a anchetării de către DNA a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție, potrivit inpolitics.ro. […]

 15. […] Informația vine de la fostul premier Adrian Năstase, care recent a vorbit la un post de televiziune despre posibila motivație reală a anchetării de către DNA a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ceea ce a dus și la demisia sa din funcție, potrivit inpolitics.ro. […]

 16. O ancheta publica de amploare ? Sa fie intrebati toti cei implicati, inclusiv „germanul” Klaus ? lucrurile nu pot ramine asa. a fost convocat ambasadorul german la talimbul Aurescovici ? Nimic? Nimic…

 17. Un site de kkt daca permite unor bolnavi psihic sa-si kace asemenea comentarii !

  • Te-am prins şi pe tine ca şi pe ăialalţii. Tu eşti deci ală cu kăkatul în gură şi în kap. Birjaru care strigă ”văcarii băăă“!

 18. Da, deci si cu ‘ula in ‘izda lu mumata. M-ai prins!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998