CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Bomba: CNSAS recunoaste oficial ca oamenii sai au palmat dovezile despre Petrov

3 comentarii / 6299 vizualizări / 21 iunie 2022

Germina Nagâț, fosta șefă a Direcției Investigații a Consiliului Național pentru Studierea Activității Securității (CNSAS), în prezent membră a Colegiului din partea USR, a avut cunoștință încă din 2006 despre documentele care au stat la baza deciziei justiției că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Este concluzia care se desprinde în urma unei anchete efectuate de CNSAS și puse la dispoziția publicației ActiveNews. Fapta este penală și confirmă suspiciunile asupra acestei spețe emise de mai mulți jurnaliști veterani.

Ancheta CNSAS arată că la data respectivă, „G. Nagâț – director al Direcției Investigații – avea cunoștință despre documentele preluate de la SRI atât din Decizia 310, încă din 2006 (…) cât și din ELO” – baza de date electronică internă a CNSAS. Totodată, au fost puse la dispoziția CNSAS de către fostul președinte Emil Constantinescu și Mugur Ciuvică și „documentele preluate în comisie mixtă în 2006, referitor la Traian Băsescu”, se mai arată în Raportul CNSAS.

„Toate dosarele care au condus la investigația din 2019 se aflau în arhiva CNSAS încă din perioada 2005-2008, ceea ce înseamnă că, în mod sigur, au fost înregistrate în baza TOTAL a Direcțiiei Investigații înainte de emiterea notei de constatare din 2013”, subliniază CNSAS.

Nagâț este în prezent membră în Colegiul CNSAS, propusă și susținută de USR. În baza dovezilor pe care le prezentăm mai jos, premianta GDS ar trebui sau să-și dea demisia imediat, ceea ce ne îndoim profund, sau să fie propusă suspendarea ei din funcție de către Colegiul CNSAS până la finalizarea unei anchete penale comune a Parchetului General și DNA (având în vedere rangul demnitarului favorizat), care ar trebui declanșată de urgență.

Dacă dovezile că a încălcat legea sunt suficiente, Biroul de coordonare al CNSAS poate solicita demisia sau revocarea din funcție a Germinei Nagîț, independent de ancheta penală. (Mai multe aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Am avut un schimb de replici pe aceasta tema cu Germina Nagat si ii reprosam exact acest lucru. Ea se apara cu informatia devenita publica din timpul mandatului ( al doilea) lui Basescu despre relatia acestuia cu Securitatea la Anvers. Deci nu ea e vinovata din moment ce a livrat informatia in timp util. Vad ca avea insa cunostinta si despre dovezile privindu-l pe Petrov din 2006 incoace. Grav, spre foarte grav. Lucru pe care-l banuiam de altfel!

  2. nu mai semna Petrov tratatul de la lisabona in 2007
    ala cu u.e-m.u.e…….

  3. Din 2005?! Si unde fusesera pana atunci? Sau, mai degraba, institutia care le-a livrat (SRI, sau DGIA) nu avea obligatia (poate chiar a facut-o) sa trimita materialele cu adresa in care sa mentioneze importanta documentelor si persoanele mentionate in ele?! Eu cred ca, inca o data, CNSAS si-a aratat inutilitatea, ba chiar toxicitatea…ori o „ardem”, ori o folosim corect, adica, daca tot avem o lege care „pedepseste” turnatorii si politia politica, de ce, naiba, n-o folosim la intreaga capacitate, ca avem destui oameni condamnati numai pe denunturi, avem politie politica la vedere, oameni care mor nevinovati (sau se imbolnavesc de moarte) in puscariile neschimbate de pe vremea stalinismului, aceleasi tortionarisme, denunturi, distrugeri de vieti si destine…numai faptul ca Securitatea a facut metastaze si a virusat intreaga societate (ca avem cele mai multe servicii secrete militarizate din lume) nu inseamna ca a disparut…
    P.S. Un om, Mugur Ciuvica, s-a luptat in instanta si a pierdut incercand sa demonstreze ca presedintele in exercitiu al Romaniei e turnator la Securitate, a facut politie politica si a jurat stramb…toate astea se intamplau in public si madame Nagatz (si altii din proximitatea ei) stia ca are probe si a tacut…tacerea i-a fost rasplatita, avand in vedere ca e inca inalt functionar public, nesimtit platit de la buget…prima miscare pe care o vad necesara, pana „se constituie o comisie parlamentara” sa ingroape subiectul, ar fi ca Mugur Ciuvica s-o actioneze pe doamna in judecata, macar, pentru tainuire

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998