CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba cu explozie întârziată de la Cotroceni

0 comentarii / 2455 vizualizări / 8 august 2016

Un schelet poate fi găsit nu numai în dulapul unei persoane. Ci și în recuzita unei instituții. Iar scheletul poate fi o bombă. Cu explozie întârziată. O bombă cu explozie întârziată se află, în mod cert, la Cotroceni. Chiar sub nasul preşedintelui Klaus Iohannis. Și este gata să explodeze. Ea se numește generalul cu trei stele, Lucian Pahonțu. Însuși șeful Serviciului de Protecție și Pază. Care, mai nou, are și o componentă de diversiuni. La propriu.
Îi place sau nu îi place, Klaus Iohannis trebuie să facă un pas. O mișcare. Și să ia, de urgență, o decizie. Altfel, scandalul uciderii unui om sub administrația Băsescu va fi decontat de actualul președinte. Și încă pe bună dreptate. Pentru că știe ce știe și nu ia măsuri.
În urmă cu patru ani și jumătate, așa cum am mai relatat, în județul Prahova, a fost ucis un om. La o partidă de vânătoare improvizată. Care nu se mai știe prea bine dacă a fost o vânătoare de iepuri sau de mistreți. Sau și de iepuri și de mistreți. Pentru că participanții aveau arme și pentru una și pentru alta. Iar omul de afaceri Ion Popa, care a fost ucis în cursul partidei de vânătoare, avea, în cap, un glonț de mistreț.
Partida de vânătoare a fost organizată pentru distracția șefului SPP de atunci și de acum, Lucian Pahonțu. Deși evenimentul a fost privat, în interes personal și nicidecum în interesul statului român ori al pazei și protecției demnitarilor, generalul Lucian Pahonțu s-a deplasat cu mașina de serviciu. Și pe benzina statului român. Și cu șoferul SPP. Plătit și el din banii statului român. Mai mult chiar, partida de vânătoare a fost aranjată de un subordonat al lui Pahonțu. Colonelul Petre Soare, din Prahova. Acesta nu era vânător. Dar, pentru a-l însoți pe Pahonțu în calitate de amfitrion, a participat și el la “partidă”.
A fost ucis, probabil accidental, chiar cel prin intermediul căruia Petre Soare s-a străduit să-și distreze șeful de la București.
În continuare, mai prezentăm câteva fapte care nu s-au aflat niciodată și nici nu se vor afla sub semnul incertitudinii. După producerea fatalului accident, generulul Lucian Pahonțu, împreună cu șoferul său și cu autoturismul de serviciu au părăsit, în mare viteză, locul în care se afla cadavrul, terenul de vânătoare și chiar județul Prahova. Fără a fi făcut cel mai mic efort de a acorda victimei primul ajutor. Fără a aștepta venirea unui echipaj chemat prin 112. Fără a chema un asemenea echipaj. Și, mai ales, fără a preda armele, așa cum scrie în lege. Un alt fapt de necontestat este că au trecut patru ani și jumătate de când familia lui Popa a fost îndoliată și nu se cunoaște, până în acest moment, numele vinovatului. Iar în aceste condiții, firește, vinovatul nu a putut fi pedepsit. Dar nu au fost pedepsiți nici cei care, cu acest prilej, au încălcat alte legi ale statului român. Cele la care am făcut referire mai sus.
Cred că e important să precizăm că, la această vânătoare de iepurași sau de mistreți, transformată în vânătoare de oameni, nu au participat decât șapte persoane. Și nu s-au tras, în total, decât trei gloanțe. În patru ani și jumătate, expertiza balistică putea fi făcută de sute de ori. Că și reconstituirea fatalului eveniment. Care fie nu s-a făcut niciodată, fie, dacă s-a făcut, s-a făcut fără unul dintre participanți. Marele absent fiind însuși generalul Lucian Pahonțu.
O altă certitudine este că, așa cum fostul președinte Traian Băsescu a confirmat, el ar fi fost informat că a avut loc respectivul accident chiar de subordonatul său direct, șeful SPP, Lucian Pahonțu, care i-a mai vărsat și minciuna conform căreia avea calitatea de martor în dosarul de anchetă penală. La data respectivă, neavând nicio calitate, pur și simplu pentru că anchetatorii păstrau, față de acesta, o distanță extrem de respectuoasă.
În fine, avem și ultima certitudine. Dacă până acum nu a știut nimic, acum, noul președinte, care, cum bine spune, este un om informat, a aflat, dacă nu din altă parte, atunci din presă, de mai multe zile, despre acest caz. Concret, despre faptul că, pe banii instituției și utilizând logistica instituției, unul dintre cei mai importanți subordonați ai domniei sale a plecat, într-o zi, la distracție și, cum-necum, distracția s-a soldat cu un mort. Iar cauza nu a fost elucidată. Și mai știe președintele pe care l-am ales în urmă cu doi ani, cu certitudine, faptul că șeful Serviciului de Protecție și Pază al României, dacă cumva nu a omorât un om, în orice caz a încălcat grav și deliberat legile statului care prevăd cum trebuie să procedeze și cum nu trebuie să procedeze o persoană atunci când, sub ochii ei, are loc un omor cu o armă care ar fi putut fi chiar a șefului SPP. Și mai știe cu precizie, acum, președintele României că și unul dintre șefii locali SPP, cel de Prahova, aflat și el, în continuare, în funcție, este implicat în acest omor. Și chiar suspect. Domnul Klaus Iohannis este astăzi, luni, 8 august 2016, perfect conștient de faptul că doi dintre subordonații săi, care au misiunea de a-i proteja pe înalții demnitari români și străini, sunt implicați, de patru ani și jumătate, într-un omor. Pe care fie l-au săvârșit, fie nu l-au săvârșit. Dar, în orice caz, au încălcat legi și regulamente militare.
Și ce face, în aceste condiții, cu bomba care stă să explodeze sub nasul său, președintele Klaus Iohannis, întru totul informat asupra situației? (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998