CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba: cum il smulge PDL pe Vadim din bratele Opozitiei

0 comentarii / 1982 vizualizări / 30 septembrie 2010

O autentică lovitură de teatru se coace în zilele următoare pe scena politică, impactul fiind deosebit în special la nivelul aranjamentelor la primăria capitalei: e vorba de reprimirea în PRM a viceprimarului general Victor Iovici.

Iovici a făcut cerere oficială de anulare a excluderii sale din PRM, survenită în luna mai, iar faptul că Vadim Tudor publică documentul respectiv la loc de cinste, pe prima pagină din ziarul ”Tricolorul” de ieri, arată clară direcția către care se îndreaptă lucrurile: pupat piața Independenții. ”Către Biroul Permanent al Partidului România Mare, Domnului preşedinte dr. Corneliu Vadim Tudor: Subsemnatul, Victor Teodor Iovici, prin prezenta vă rog să reanalizaţi motivele excluderii mele din partid. Menţionez că asocierea numelui meu de contractul de deratizare al Primăriei Municipiului Bucureşti s-a făcut la influenţa unor persoane rău intenţionate, care v-au dezinformat” se arată în cererea mieroasă a lui Iovici.

Ce impact va avea această decizie, care ar putea fi anunțată chiar în conferința de presă de mîine, a PRM? Unul major, după cum veți vedea în rîndurile care urmează. Să reamintim pe scurt faptele: acum cîteva luni, Vadim Tudor a decis excluderea din partid a celor trei consilieri generali ai partidului, Victor Teodor Iovici, Nicuşor Stan şi Adrian George Roşeţi, pentru fraternizarea cu ”dușmanii” de la PDL, mai exact pentru votarea pe bandă a proiectelor clientelei politice democrat-liberale. Vadim a rupt, totodată, și protocolul încheiat la nivelul Capitalei cu oamenii lui Boc în semn de protest faţă de “măgăria PDL-ului care-şi bate joc de ţara asta şi care vrea să-şi bată joc de partidul cel mai frumos şi cel mai curat din România, România Mare”.
Imediat după aceea, el a încheiat un nou protocol, cu organizația PSD București, condusă de Vanghelie, care trebuia să fie urmat de altele similare, cu organizații ale PSD, precum cea din Ilfov șamd.

Trebuie spus că, prin excluderea din partid, cei trei consilieri își pierdeau mandatele, urmînd a fi înlocuiți cu alți membri ai PRM, iar Victor Iovici, un apropiat al lui Videanu, dar și al lui Sorin Oprescu, își pierdea și postul de viceprimar general. În disperare de cauză, cei trei au acționat în justiție PRM, ceea ce le-a mai oferit un răgaz de cîteva luni, numai că, în octombrie, procesul intră pe rol, iar o sentință a justiției ar bate în cuie eliminarea din Consiliul General. Acest lucru deranjează profund PDL, pentru că partidul de guvernămînt deține, la un loc cu PNG, 28 de mandate dintr-un total de 55, ceea ce înseamnă o majoritate de numai un vot, fără consilierii PRM. Cu aceștia, însă, majoritatea devine lejeră, 31 la 24, iar proiectele PDL trec ca prin brînză. Soluția aleasă este, din cîte se vede, o împăcare spectaculoasă (nu comentăm prețul ei) a liderului consilierilor PRM, Iovici, cu Vadim Tudor, care ar permite PDL să dețină, pe mai departe, majoritatea lejeră, pînă în 2012. În schimb, PRM ar rămîne fără alianța cu organizația lui Vanghelie și, în general, și-ar înrăutăți foarte mult relațiile cu opoziția. Pe de altă parte, trebuie spus că Vadim a depus plîngeri penale contra ”infractorului” Iovici, a deșertat în capul acestuia hîrdaie de lături, în ultimele luni, și chiar l-a dat în judecată pe Sorin Oprescu pentru păstrarea acestuia în funcția de viceprimar, ceea ce îl va pune și într-o situație destul de delicată în fața opiniei publice. Situații în care Vadim a reprimit în partid oameni pe care i-a exclus și i-a tăvălit în noroi au mai fost, dar niciodată atît de repede, cum ar fi în cazul lui Iovici.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998