CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Bombă de proporții: Dragnea se rupe de partidul pe care l-a înființat

6 comentarii / 2774 vizualizări / 24 august 2022

Biroul Permanent Național al Alianței Pentru Patrie, partidul lansat de Liviu Dragnea, s-a întrunit astăzi într-o ședință în urma căreia s-a lansat o veritabilă bombă politică. Mai precis, Dragnea a luat decizia de a sta deoparte de politică o lungă perioadă, cel puțin pînă la expirarea interdicțiilor sale legale stabilite de justiție.

Conform comunicatului oficial de după ședință,

”Biroul Permanent Național al Alianței Pentru Patrie, a luat act de solicitarea domnului Liviu Dragnea, în cadrul C.E.X. desfășurat la Bacău în data de 18.08.2022, unde a participat ca invitat, prin care a cerut să nu i se mai asocieze imaginea și numele său în comunicatele și acțiunile partidului.
Biroul Permanent Național al Alianței Pentru Patrie înțelege că motivarea solicitărilor sale vin în urma situațiilor juridice actuale cu care se confruntă, a hotărârilor judecătorești definitive, prin care are interdicția de a fi membru al vreunui partid și de a se implica în politică.
Alianța Pentru Patrie nu dorește ca în această perioadă, în care dl. Liviu Dragnea are restricțiile impuse de lege, să vulnerabilizeze drepturile si libertățile cetățenești ale acestuia.
În concluzie, Alianța Pentru Patrie așteaptă ca dl Liviu Dragnea să își rezolve problemele juridice, să se hotărască ulterior dacă dorește să mai facă politică și eventual să devină membru APP.
Ținând cont de aspectele enumerate mai sus Alianța Pentru Patrie nu va mai folosi din acest moment numele și imaginea domnului Liviu Dragnea”.

Liviu Dragnea, reamintim, are după condamnare interdicția de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – preşedinte CJ Teleorman, preşedinte PSD Teleorman.

Interdicțiile expiră în vara anului 2024, ceea ce i-ar putea lăsa lui Dragnea, totuși, posibilitatea de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale, dar nu și la cele europarlamentare, unde partidul său ar participa fără a-i invoca numele în vreun fel, conform anunțului de azi.

Cu toate astea, faptul că un politician faimos iese din pușcărie pentru a se posta imediat, fie și neoficial, în fruntea unui partid creat special pentru el, are ieșiri politice dese în presă, își arogă un profil de victimă a sistemului, creează un orizont de așteptare în rîndul unor alegători, iar apoi anunță brusc că trage pe dreapta nu e deloc ceva obișnuit ori lesne de asimilat.

Cînd a descoperit Liviu Dragnea că are niște interdicții de care trebuie să țină cont: înainte sau după lansarea partidului?
Înainte sau după desele ieșiri în mass-media, în ultimul an și a poziționării ca lider politic naționalist-suveranist?
Cum va afecta parcursul APP desprinderea totală a liderului absolut pînă după alegerile europarlamentare?
Va mai apărea partidul în vreun sondaj fără locomotiva Dragnea?
De ce nu s-a anunțat azi măcar intrarea lui Dragnea în partid fix înaintea alegerilor din a doua jumătate a anului 2024, preferîndu-se o formulă care menține suspansul, pentru că lasă loc posibilității unei rupturi definitive?
Și dacă e așa, cine sau ce l-a speriat pe Dragnea atît de tare încît l-a forțat să facă pasul înapoi?
Afirmînd că nu vrea ”să vulnerabilizeze drepturile si libertățile cetățenești ale acestuia” APP pare să inducă subtil teza că Liviu Dragnea a fost ”răzgîndit” brusc, recent, în privința carierei sale politice.
Nu poate fi exclusă nici ipoteza unui conflict intern solid între Dragnea și echipa care a creat partidul pe cînd el încă era după gratii. Dacă da, de ce?

În mod normal, ar fi de așteptat o nouă ieșire – fie ea și ultima pentru o vreme – a lui Liviu Dragnea în presă, pentru a lămuri cum stau cu adevărat lucrurile. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Foarte bine !
  Asteptam 2024, pe vreme asta !!!

 2. La cât este de vânat de trădători , mi se pare normal . Un adevărat patriot .

 3. De buna seama a fost „razgandit”. Sistemul are mijloace suficiente. Si oricum nu mai poate nimeni, oricat de bine intentionat ar fi sa mai faca ceva pentru colonie. Au facut slugile destul.

 4. […] Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 5. El,a fost și este o „locomotiva”…Când ai doar una singura,o pui pe o linie „moarta”,până apare…verde pe toate liniile…Simplu!!!

 6. N-am avut niciodata simpatie sau incredere pentru Dragnea ca politician si persoana deoarece a fost basist si pdl-ist.
  Totusi, a avut cateva politici bune si cateva politici foarte proaste.

  Faza cu cersitul atentiei la masa lui Trump ca un cersetor-ospatar a fost penibila, mai bine se caca pe masa si facea convulsii decat sa fie un slugoi exhibitionist.
  Pe Viktor Orban Trump l-a primit cu ropot de aplauze si pe un stadiun cu un public extaziat, aproape de orgasm doctrinar la aparitia „dictatorului iliberal nationalist conservartor de dreapta”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998