CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba Dragnea, aruncata de servicii in nasul baronilor PSD

1 comentariu / 2605 vizualizări / 14 decembrie 2014

O bombă de proporții explodează azi, la prima oră: potrivit unor documente plasate pe blogul propriu de Robert Turcescu, vicepremierul Liviu Dragnea urmează să fie trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar de care nu s-a știut pînă acum, acuzat că ar fi oferit Alinei Bica 3,5 milioane de euro pentru a-i rezolva o problemă afaceristului Ioan Niculae.

Ceea ce e cu adevărat spectaculos la dezvăluirea respectivă nu e atît conținutul – deși foarte grav și el – cît momentul plasării ei pe piața media.
Mai precis, știrea apare exact în momentul în care conducerea PSD cu Ponta în frunte lucra de zor la definitivarea schemei noului guvern – care urma să fie anunțat oficial în această seară – și cu cîteva ore înainte ca liderii de la centru să dea piept cu baronii, în cadrul Comitetului Executiv.

În cadrul respectivului comitet era programată atît discutarea noului cabinet, cît și a propunerilor formulate în ultimele zile de Liviu Dragnea privind separarea funcției de șefi ai consiliilor județene de cele ale organizațiilor locale pesediste, ca și ”castrarea” funcțiilor de lideri ai CJ, care nu ar mai avea calitatea de ordonatori de credite.
Cum se știe, propunerile respective au fost deja primite cu furie de către baronii PSD, care fie le-au respins, fie au cerut, în contrapartidă, măsuri similare și pentru funcțiile guvernamentale.
Ședința CEx se anunța oricum explozivă din cauza acestor probleme – redesenarea guvernului și propunerile lui Dragnea – la care se mai adăugau propunerea de excludere a lui Cătălin Ivan ori scrisoarea a 18 tineri deputați PSD, care cer un guvern curat și necorupt.

Bomba dosarului lui Dragnea ar putea avea, însă, efectul capei roșii a matadorului în fața taurului rănit și înfuriat.

Dacă, în dosarul referendumului, Dragnea, vinovat ori ba, apărea în ochii partidului ca o victimă pe altarul propășirii PSD, de această dată el va fi perceput drept unul gata să riște dramatic pentru a salva de justiție pielea unuia din afara formațiunii, în timp ce baronii partidului sunt abandonați sistematic în ghearele DNA.

Dacă informațiile privind noul său dosar sunt reale, vicepremierul Dragnea riscă peste un deceniu de pușcărie, faptele fiind dintre cele mai grave, trafic de influență, dare de mită șamd.

Nu știm dacă faptul că, dimineață, schema guvernului nou avea două funcții de vicepremier, una pentru Dragnea, iar după-amiaza a mai rămas doar a lui Oprea se datorează știrii respective. Posibil.

Un lucru e sigur: în ședința CEx, Dragnea intră în lupta cu baronii cu o rană gravă și sîngerîndă.
Întrebările-cheie pentru liderii din teritoriu sunt dacă și de cînd știe Dragnea de dosarul respectiv, dar, mai ales, în ce măsură spectrul pușcăriei i-a influențat acțiunile politice din ultima perioadă, poate chiar din campania electorală.

Cine a lansat pe piață bomba din dosarul Bica exact azi, a știut cu precizie că e momentul perfect pentru a dinamita un PSD aflat, oricum, într-o criză profundă.

Greu de crezut că serviciile secrete nu și-au băgat coada.

Încă un pas spre executarea actualei clase politice în numele nașterii unor noi partide, de anul viitor?
Deloc exclus, chiar probabil. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Dosarele disjunse sunt dosare in care nu s-a reusit stringerea unor probe.Pentru a nu tergiversa judecarea unor fapte dovedite se dispune disjungerea.Deci ce povesteste Turcescu despre banuielile privind pe Udrea si Dragnea,NU SUNT FAPTE PROBATE DE NIMIC.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998