CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba: fostii prefecti PSD demisi in 2009, repusi in drepturi de Justitie

0 comentarii / 1520 vizualizări / 27 aprilie 2012

O coincidență cel puțin halucinantă s-a petrecut în aceste zile, una extrem de fericită din punctul de vedere al PSD. Mai precis, foștii prefecți pesediști demiși abuziv după ruptura guvernamentală PDL-PSD din 2009 au cîștigat definitiv și irevocabil procesul intentat guvernului și vor trebui repuși în funcții.

În toamna anului 2009, după ce PDL a aruncat aliatul PSD peste bord, guvernul Boc a luat o decizie samavolnică, în deplin dispreț față de lege, debarcînd din funcții, dintr-un foc, 25 de prefecți și subprefecți provenind din PSD. O operațiune pe care mai-marii PSD au numit-o, la acea vreme, ”jihadul prefecților”.
Decizia a fost, însă, ilegală pentru că respectivii trecuseră în 28-29 septembrie printr-un concurs de titularizare pe post ca înalți funcționari publici, după absolvirea unor cursuri la Institutul Național de Administrație. Jurizarea a fost asigurată de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Evident, cei demiși s-au adresat după epurare justiției, acționînd Ministerul Administrației în instanță, și, după mai bine de doi ani de procese, pe 19 aprilie a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o sentință definitivă și irevocabilă în favoarea petenților, în urma căreia aceștia vor trebui reîncadrați pe posturi. Informația a fost confirmată pentru Inpolitics în această seară de către fostul subprefect al capitalei, Mariana Câmpurean, aflată și ea pe lista respectivă, și care a declarat că, imediat după vacanța de 1 mai, foștii prefecți abuziv demiși vor depune notificările la guvern pentru a fi repuși în drepturi. ”Nu am făcut acest lucru imediat după pronunțarea verdictului tocmai din cauza moțiunii de cenzură împotriva guvernului, am preferat să așteptăm clarificarea situației actualului executiv, de acum vom face, însă, toate demersurile necesare pentru revenirea la post. În cazul meu, spre exemplu, nici nu va fi complicat, pentru că, după numirea ca prefect al capitalei a doamnei Cristina Coruț, fostul subprefect, postul respectiv a rămas liber”. Pe lista prefecților demiși abuziv în 2009 se numără și nume sonore, precum cel al lui Doru Ioan Tărăcilă, de la Călărași, ori Teodor Nițulescu, de la Teleorman, acesta din urmă migrat de la PSD la PDL. Ironia sorții face ca instituția prefectului să fi fost depolitizată, de la 1 ianuarie 2006, tocmai printr-o lege promovată de PDL, prin Vasile Blaga. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998