CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Bomba Gabrielei Firea: Dragnea si Carmen Dan au premeditat violentele din piata?

7 comentarii / 4052 vizualizări / 4 septembrie 2018

Primarul general Gabriela Firea joacă tot mai tăios în războiul cu Liviu Dragnea și protejata lui, Carmen Dan, sugerînd azi, după audierea la Parchet, că cei doi ar fi premeditat aruncarea vinei pentru violențele din piață în cîrca ei. În mod normal, spune Firea, cel care ar fi trebuit să deconteze politic situația creată la mitingul diasporei, din 10 august, ar fi trebuit să fie Liviu Dragnea, cel care l-a numit în funcție pe ministrul de Interne.

Gabriela Firea a atras, în acest sens, atenția asupra unui eveniment ciudat, ”în premieră națională”, petrecut cu două săptămîni înaintea mitingului:

”Dacă erau anumite elemente care stîrneau nemulțumirea opiniei publice și ministrul de interne era cel care coordona, prin reprezentanții instituțiilor din subordine, misiunea din 10 august, decontul politic era al dlui.Dragnea, pentru că dumnealui a propus-o ministru (pe Carmen Dan n.n.), a susținut-o și o susține. Avînd în vedere că încă înaintea mitingului din 10 august cu două săptămîni doamna ministru a informat opinia publică, în premieră națională, că dacă va fi o intervenție, cu bune și cu rele, nu e vinovat ministrul, ci prefectul, eu consider că a fost o premeditare a (direcționării n.n.) unei posibile vinovății politice spre mine, deoarece se cunoaște, nu e un secret, că doamna prefect a lucrat cu mine doi ani de zile în calitate de consilier”.

Anunțul la care face referire primarul general a fost făcut de Carmen Dan pe 20 iulie, a RTV, și suna cam așa:

„Să nu îşi imagineze cineva că ministrul este cel care se implică şi dă comenzi Jandarmeriei. Ministrul nu e jandarm, nu e poliţist, nu e pompier. Să nu creadă cineva că eu duminică de duminică mă duc la minister şi din umbră dau comenzi Jandarmeriei să acţioneze într-un fel sau în alt fel. Sub nicio formă. Misiunile operative sunt conduse de comandantul acţiunii şi să ştiţi că intervenţia în forţă nu este decisă de comandantul Jandarmeriei. Este decisă de Prefect. Aşa spune legea noastră şi trebuie să o citim cu toţii în aceeaşi notă. Prefectul este cel care dă dispoziţie pentru o intervenţie în forţă a Jandarmeriei. Atunci când viaţa jandarmilor este pusă în pericol, există şi posibilitatea, dar este o situaţi excepţională reglementată în lege, prin care comandantul acţiunii, nu comandantul Jadrameriei, adică cel care este la faţa locului şi cel care coordonează întreaga misiune ia decizia unei acţiuni de repliere în aşa fel încât forţele Jandarmeriei să fie protejate”.

”Nu cred în coincidențe, nimic nu e întîmplător”

Întrebată frontal de jurnaliști dacă crede că violențele din piață se anticipau de mai multă vreme, Firea a răspuns, sec:

”Asta o spun din ce în ce mai mulți și eu spun, pe baza experienței mele de jurnalist, că nimic nu este întîmplător pe lumea asta și oamenii cu grad cît de cît ridicat de inteligență nu cred în coincidențe”.
Ea a ținut să mai precizeze că nu a fost informată în prealabil despre posibile violențe, deși are certificat ORNIS, ceea ce i-ar fi permis chiar accesul la informații secrete și a atras atenția că, după renunțarea la serviciile SPP, instituția care ar fi trebuit să securizeze clădirea guvernului era jandarmeria. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Vorbeste prostii veverita asta (alta???)… interpreteaza declaratii, ceea ce face si autorul articolului… CD a reamintit cadrul legal, vilolentele erau precomandate din alta parte… acum nu incercati sa prezentati pe dos ce-am vazut toti la teve, ca nu suntem nici chiori si nici prosti…

 2. Asta e și țoapă, și proastă. Când zavragiii se grozăveau de săptămâni întregi pe feisbuc cum o să rupă ei capu’ la jandarmi, asta zice acum că s-au dus Dragnea și cu Dan să dea cu cataroaie în piață. Și încă o chestie, prefectura n-are nicio treabă cu primăria. De ce-o apăra-o atâta pe aia, e măritată cu ea sau cum?

  • Cred la fel. Pur si simplu se tine de BARFE, ca o simpla femeie de pe ulita celui mai inderpatat sat din tara…. Se bazeaza pe procentul mare de notarietate pe care l-a avut pana acum si care cred ca va fi in scadere acum cand spun ca …..se sinucide politic…

   • Fata, lasa-te de meserie ca bubui prea tare de inteligenta. Fai Firea exact asta a incercat, sa creasca in notorietate ca nu putea sa scoata fatzalia pe balconul primariei. Si uite ca a dat lovitura, a intrat in gratiile multora. In orice caz nu o mai fluiera nimeni pe strada, iar de parerea ta o doare-n ceasca.

    • Corect. Una ca tine chiar e nimeni, ergo nimeni n-o fluieră pe stradă.

 3. minte de femeie!

 4. Obiectivele dnei Firea:
  1. Inlaturarea lui Daddy
  2. Preluarea presedintiei PSD
  3. Candidatura la prezidentialele din 2019, in calitate de presedinte PSD.
  4. Asigurarea celui de-al doilea mandat de presedinte pt Iohannis. Cu ,,succesurile” de la Primaria Capitalei, nu numai ca nu te alege nimeni dar generezi si vot de blam impotriva-ti si a PSD. Ca pe vot pozitiv, pentru candidat si program, nu castiga tov. Iohannis niciodata. A fost nevoie de mobilizarea anti-Ponta in 2014 si, in 2019, va fi nevoie de mobilizarea anti-Firea. Ca discursul cu coruptii si coruptia e rasuflat rau de tot. ,,Stie baietii!”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998