CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba in cazul Nastase: Morar si-a numit consiliera in completul de judecata

0 comentarii / 1374 vizualizări / 13 ianuarie 2011

Seful DNA, Daniel Morar, si-a numit consiliera personala, pe Ioana Bogdan, in completul de judecatori care il judeca pe Adrian Nastase, dezvaluie ex-premierul pesedist, pe blog-ul propriu, marturisind ca avocatii sai au formulat deja o cerere de recuzare care invoca o evidenta stare de incompatibilitate.

“Judecata sau executie?”
“Acum m-am intors de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sunt revoltat. Am avut termen intr-unul din cele trei dosare. Surpriza. In completul de judecatori, Daniel Morar si-a numit consiliera, Ioana Bogdan. Prin “tragere la sorti”, ea figureaza si in dosarul cu afise si pixuri, care are termen maine, la ora 12! In aceste conditii, avocatii mei i-au sugerat judecatoarei Ioana Bogdan sa se abtina. Nu a fost de acord. Au formulat atunci o cerere de recuzare, pornind de la ideea ca DNA-ul nu poate si sa centreze si sa dea cu capul. Nu poate si sa realizeze urmarirea penala si sa si judece dosarele intocmite de ei. Este evident ca “fosta” consiliera poate pastra legatura, pe timpul judecarii cauzei cu fostii colegi din DNA, poate primi “sfaturi” in ceea ce priveste derularea cercetarii judecatoresti. Este o situatie clara de incompatibilitate. In aceste conditii, in mod evident, nu mai putem vorbi de un complet de “judecata” ci de unul de “executie”.

“Basescu a preluat controlul ICCJ”
Nu mai putem vorbi de o justitie independenta ci de o evolutie periculoasa anti-democratica, in care Traian Basescu, dupa ce a preluat controlul asupra guvernului, asupra Parlamentului, asupra Parchetului, asupra Curtii Constitutionale, preia acum si controlul asupra ICCJ si asupra CSM. Numirea Ioanei Bogdan in completul de astazi si in cel de maine (probabil prin desemnare aleatorie!) este cea mai buna dovada ca dosarele mele au fost dosare politice si sunt tratate, in continuare, ca dosare politice”, scrie Adrian Nastase. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998