CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Basescu: Ministerul Justitiei, aviz negativ gratierii lui Becali

0 comentarii / 1692 vizualizări / 12 februarie 2014

Președintele Traian Băsescu susține că a primit aviz negativ de la Ministerul Justiției privind cererea de grațiere a omului de afaceri George Becali.

„Vă aduceți aminte că premierul și astăzi, a mai spus și acum vreo două săptămâni, că el l-ar grația pe Gigi Becali. Hai să vă arăt ce înseamnă mincinosul. Știți cumva, Ministerul Justiției este parte a Guvernului? Pe data de 13 ianuarie am primit următoarea adresă: ‘referitor la corespondența dvs privind cererea de grațiere individuală ale condamnaților Becali Gheorghe — și alte două nume, nu le rostesc — vă remitem alăturat avizele negative întocmite de Ministerul Justiției’. Semnează Marius Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, semnează Ovidiu Puțura, secretar de stat. Deci, vărul său, Cazanciuc, îmi trimite că nu este de acord, și vărul său este și ministrul Justiției”, a declarat Băsescu, marți seară, la B1 TV, conform Agerpres. El a mai afirmat că se îndoiește că premierul nu a știut ce a trimis Ministerul Justiției, eliberarea lui Becali fiind ”o problemă atât de importantă pentru el”. „Am aviz negativ de la MJ, dat de instituție din subordinea premierului, de vărul premierului, văr prin alianță. Iar el iese, după ce primesc acest aviz și spune: ”eu l-aș pune în libertate. Cum etichetați așa un om?”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că procedura grațierii, și în cazul lui George Becali, și în alte cazuri, ar ajuta mai mult societatea decât menținerea în sistemul penitenciar, lucru ce ar presupune cheltuieli.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998