CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Chiliman: scorul lui Crin la congres, falsificat

0 comentarii / 1659 vizualizări / 29 aprilie 2013

Primarul sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, aruncă pe piață cîteva bombe politice, prin intermediul unui interviu apărut azi în presă, la loc de cinste fiind dezvăluirea că alegerile de la ultimul congres al PNL au fost trucate, ca și cea privind iminenta debarcare a lui Crin Antonescu, pînă la finele anului.

Chiliman, unul dintre liderii noii Inițiative Liberale, afirmă, pentru România liberă, că Antonescu este, încă de anul trecut, plasat mai jos în sondaje demne de încredere decît Tăriceanu și chiar decît alți liberali, ceea ce exclude din start o victorie a sa la prezidențiale: ”Vă pot spune că avem sondaje mai vechi de şase luni şi în toată această perioadă Tăriceanu a fost mereu peste Antonescu. Nu sunt publice, dar sunt foarte sigure, fiindcă noi ne-am bazat pe ele şi în perioada alegerilor locale, iar rezultatele lor au fost confirmate. Cred că pe actualele valori rezultate din cercetările sociologice, Crin Antonescu nu are cum ajunge preşedinte. Eu personal nu-l voi vota niciodată şi nu cred că are şanse să ajungă la Cotroceni. Cred în acelaşi timp că spre sfârşitul acestui an sau chiar mai repede PNL se va trezi: în interiorul PNL sunt oameni mai bine plasaţi decât Crin Antonescu(…)Eu vreau ca PNL să dea un preşedinte pentru România, dar e nevoie de un candidat capabil, nu de un personaj care să-şi subordoneze partidul în acest scop, iar după ce va eşua să ne dăm seama că de PNL s-a ales praful. Pentru că după ce a fost confiscat o vreme se va trezi la 12-14 la sută, cum e acum PDL. Un lider real se înconjoară de oamenii cei mai deştepţi din partid şi din afară, îi ascultă pe cei din jur, nu le închide gura, nu le trânteşte uşa în nas, plecând de la premisa că le ştie el pe toate”.
Pe de altă parte, Chiliman susține că Antonescu a recurs la manevre neortodoxe la ultimul congres, pentru a crea falsa impresie că are o susținere mult mai mare în partid decît e în realitate: ”Are o largă susţinere în rândul celor care au venit la Congres. Eu văd ce se întâmplă astăzi în partid şi ştiu că şi la Congres au fost foarte mulţi oameni care au votat împotrivă, chiar dacă lucrul acesta nu a ajuns în public, fiindcă lucrurile au fost aranjate ca pe vremuri la Congresul PCR pentru rezultate de 99,9%”. Chestionat mai în detaliu asupra subiectului, edilul liberal afirmă că nu vrea să intre acum în amănunte. La congresul din februarie, reamintim, Crin a fost reales președinte cu 1343 voturi pentru, 44 împotrivă și 50 nule. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998