CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Dincu: Emil Constantinescu, terminat politic de un sociolog

0 comentarii / 1728 vizualizări / 8 august 2012

Fostul ministru al informațiilor din guvernul Năstase, Vasile Dîncu, face o dezvăluire spectaculoasă într-un interviu, care aruncă într-o lumină nouă poate cel mai spectaculos și misterios, totodată, gest politic de după revoluție, anume retragerea lui Emil Constantinescu din cursa pentru un al doilea mandat.

Departe de a fi o înfrîngere din partea securiștilor, așa cum a intepretat, mai mult sau mai puțin corect, presa vremii anunțul de retragere al lui Constantinescu, din iulie 2000, decizia a fost, de fapt, o manevră abilă, prin care se urmărea obținerea unui efect contrar, benefic pentru fostul președinte.

”Anunțul lui Emil Constantinescu că nu mai candidează a fost o strategie a unui sociolog care a presupus că oamenii îl vor ruga să revină și apoi va câștiga foarte ușor al doilea mandat. Deși avea intenție de vot de 22%, Emil Constantinescu s-a păcălit, nu l-a mai chemat nimeni înapoi, în schimb a ucis PNȚCD, care, cu Emil Constantinescu, ar fi realizat între 12 și 15 procente la alegerile generale” susține Dîncu, într-un interviu acordat ziarului ”Pagina întîi”.

Dîncu nu furnizează nume, dar un ”suspect” de prim rang ar putea fi Alin Theodorescu, șef al IMAS, despre care se vehicula încă de acum 12 ani că era extrem de apropiat de urechea lui Constantinescu și ar fi avut un anume rol în decizia de retragere a președintelui.

Întrebat dacă Băsescu ar putea fi tentat de o manevră similară – demisie care să ducă la relansarea politică – , sociologul clujean a negat: ”Traian Băsescu nu cade în asemenea capcane, marile greșeli le face singur. Nu cred că va da vrabia din mână pe cioara de pe gard. Nu poate miza pe victimizare, deoarece lumea s-a săturat de scandaluri și este perceput ca și ferment al fierberii politice, conflictual și responsabil pentru o parte din criza politică. Nu cred că Traian Băsescu se va lupta pentru un candidat dintre cei care par a fi acum la start. Nu e timp de „crescut” așa ceva. Cred că va căuta un candidat copt deja și va miza și pe efectul de surpriză”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998