CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Dîncu: MApN a fost presat să dezmintă categoric dronele rusești

9 comentarii / 2999 vizualizări / 10 septembrie 2023

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, aruncă o bombă în scandalul dronelor care ar da răspunsul la marea enigmă privind falsele, dar categoricele asigurări date de MApN și de înalți oficiali români că nu au existat drone rusești căzute în România. Mai exact, Dîncu insinuează că asupra MApN s-au făcut presiuni să dea acele asigurări categorice și să nu lase loc de vreo îndoială. Din păcate, fostul ministru nu indică și cine ar fi responsabil de respectivele presiuni.

Într-un interviu pentru Bugetul.ro, Dîncu afirmă:

”Nu cred că trebuie să interpretăm în cheia comunicării acest eveniment. Evident, este și o chestiune de comunicare publică, dar în primul rând este o chestiune de proceduri. Mai multe aspecte sunt importante aici și pot fi comentate. În primul rând, o chestiune de inerție, știrea și insistența ucrainenilor despre atingerea teritoriului României a fost interpretată inerțial, după modelul incidentului din Polonia, adică fără un tratament atent, s-a mers pe ideea: știm noi, ucrainenii exagerează și vor să implice NATO!
Înainte de a căuta atent, probabil s-a acceptat un răspuns reflex. Tot în zona automatismelor cred că a apărut și dorința subconștientă ca acest lucru să nu ni se întâmple. De fapt, nu vrem să concepem că ar putea ajunge o dronă pe teritoriul nostru.

Apoi, cred că s-au facut presiuni asupra MApN să dea un răspuns imediat, fără să poată spune că suntem în analiză, încă mai „scotocim”.

Cred că puteam să ne folosim de zicala populară: când doi spun că ești beat, te du și te culcă. În comunicare, președintele a răspuns însă prea ferm, cu o oarecare aroganță, fără a lăsa loc de dubii și o asemenea fermitate, contrazisă apoi de „fluiditatea” situației, duce la neîncredere și nesiguranță în statul român și mecanismele implicate în structura de securitate și apărare.

Președintele comunică doar în ultimă instanță și atunci când este totul foarte clar. Se așteaptă din partea președinților mai multă luciditate și inteligență: când există cel mai mic dubiu, președintele nu trage concluzii ferme” a punctat Dîncu.

El mai spune că ministrul Angel Tîlvar nu va fi demis, adăugînd, ironic: ”Dacă aș fi fost eu ministru, eram plecat de mult, nu mai trebuiau căutate noduri in papură, pardon, drone prin păpuriș!”.

Fostul ministru a mai avertizat că ”o convocare a ambasadorului rus la Ministerul de Externe este necesară, dar și aici, dacă suntem siguri că este o dronă rusească. Să nu ne facem de râs. Cred că trebuie mai întâi să avem un raport clar, cu dovezi indubitabile”.

La cîteva ore după apariția interviului, MAE a transmis la nivel de secretar de stat un protest oficial însărcinatului cu afaceri al Rusiei ”faţă de violarea spaţiului aerian al României urmare a identificării pe teritoriul ţării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forţele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei”.

Ceea ce, în mod firesc, ar însemna că partea română are deja încredințarea fermă că resturile sunt ale unor drone rusești. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Resturile de drone sunt un fleac. României i-au căzut în cap Johannis și Coaliția Rușinii. Ăsta e un cataclism adevărat.

  • bravo.

 2. Reactiile isterice sint dezastruoase !

 3. ,,G20: pentru Occident, războiul Rusia-Ucraina s-a terminat!’’
  https://www.national.ro/politica/g20-pentru-occident-razboiul-rusia-ucraina-s-a-terminat-801741.html

  Drogatul Poponel Zelensky va incasa un glonte in cap de la seful lui Rockefeller, daca nu l-o fi incasat deja, fiindca numai ministrii lui mai ies la rampa si mananca kk.

  Balul mascat s-a incheiat.

  Dupa sumitul de la Vilnius, NATO si Rusia au facut un pact scris de incheiere a ,,razboiului” din Ucraina, despre care acum NATO recunoaste ca Rusia avea toate motivele sa intre in Satania.
  Acum, dupa ce Rusia si-a atimns obiectivul principal de a distruge cele 31 de laboratoare militare de arme biologige ale CIA, NATO, Mossad si UE, apoi le-a distrus sistemul de comanda trimis de americani, si alte obiective militare si economice, dupa ce Rusia a salvat peste 65 de mii de copii rapiti de oamenii poponarului Zelensky pentru a le recolta lichid suprarenal din care se face drogul ADRENOCROM fara de care nu poate trai clona Alzheimer Bideu si alte ZOI sataniste, scopul lui Rockefeler de a lungi pelteaua in Satania pentru a face trafic de arme via Ucraina si pentru a primi bani furati de UE de la tarile europene, nu mai reprezinta un obiectiv pentru sclavii Deep State, fiindca reptila Rockefeller le-a tras tezpa mare SCLAVILOR, cand nu le-a bagat in conturi cei 500 de miliarde de dolari.
  Toate ca toate, sclavii isi asculta stapanul reptila, dar cand ii faci la portofel intra in trepidatii.
  Nu va dura mult si sclavii or sa-i predea Curtii Martiale Internationale chiar ei pe reptilienii Rockefeller si Rothschild, pentru ca asa este la satanisti: stapanii sunt proprietari pe viata sclavilor dar si sclavii isi linseaza stapanii cand pot si au motive intemeiate, ca banii lipsa din conturi.

  Sa vedem ce mai au in repertoriu reptilele, pentru ca maine este 9/11 si s-ar putea sa fi pus la cale niscaiva atentate, chestii dástea de-ale satanistilor…

  Oricum cortina va cadea in scurt timp in care reptilele isi vor da toata silinta sa arate ca-si merita streangul.

  Stati pe aproape ca nici nu stiti ce pierdeti !

  ,,Până acum ni s-a spus că a existat o singură motivație pentru declanșarea războiului din Ucraina: imperialismul rusesc. Dorința lui Putin de a reface granițele fostei URSS. Orice altă variantă era considerată, din start, drept ”propagandă rusă”. Punct.
  https://www.activenews.ro/ucraina/NATO-RUSIA-UCRAINA.-Adrian-Onciu-CONTROLUL-NARATIUNII-OFICIALE.-Remarcile-lui-Stoltenberg-altadata-clasificate-drept-propaganda-rusa-de-catre-expertii-in-dezinformare-au-trecut-aproape-neobservate-184241

  Iată că Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a admis recent, în fața Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, că Rusia a apelat la forță din cauza temerilor legate de expansionismul NATO. Declarația lui Stoltenberg: ”Contextul a fost că în toamna anului 2021 președintele Putin a trimis un proiect de tratat pe care doreau ca NATO să îl semneze, legat de ne-extinderea alianței. A fost o condiție prealabilă pentru a nu invada Ucraina. Bineînțeles că nu am semnat nimic. S-a întâmplat contrariul. Putin a vrut să eliminăm infrastructura noastră militară în toate statele care au aderat la NATO din 1997 încoace. Ceea ce ar fi însemnat ca jumătate din NATO, toată Europa Centrală și de Est, ar fi trebuit să aibă un statut de membru de categoria a doua. Am respins acest lucru. Așa că Rusia a intrat în război pentru a împiedica NATO să vină mai aproape de granițele sale. Și a obținut exact opusul”.

  După cum știm, Suedia și Finlanda s-au alăturat alianței, Polonia continuă înarmarea isterică, fără precedent, în calitate de vârf de lance al Pentagonului în coasta Rusiei, iar țările din centrul și estul Europei au semnat contracte de zeci de miliarde de dolari cu companiile americane din industria de apărare. Până și Germania, puternic lovită de aliații stregici de peste ocean (vezi afacerea NordStream), a promis că va investi sume colosale în tancuri, rachete, avioane ș.a.m.d. Chipurile ca urmare a iminenței unui atac dinspre Kremlin.

  Remarcile lui Stoltenberg, altădată clasificate drept propagandă rusă de către experții în dezinformare, au trecut aproape neobservate. Ele spun un lucru foarte simplu: oricine în locul lui Putin ar fi procedat la fel în fața expansiunii NATO. Inclusiv Joe Biden, dacă prin absurd rușii ar fi fost atât de tupeiști încât să ridice baze militare (cu lansatoare de rachete ”defensive”) chiar în coasta Statelor Unite. Este motivul pentru care numeroși analiști și oficiali din Occident au avertizat încă din 2008, de la summit-ul NATO de la București, că extinderea alianței riscă să declanșeze un război. Ceea ce s-a și întâmplat. Iar mass-media s-a grăbit apoi să pună ștampila ”invazie neprovocată” înainte de cea mai sumară analiză…’’

  • ZOAIE satanizata

  • Bravo Mihai , respedt.

   • Prrrrrrt

 4. BOOOULE. Bagi zoaiele dementei tale totale, fara nici o legatura cu linkurile pe care le dai, ca decor, caci nu iti sustin cu nimic delirul turbat. ZOAIA dracului infecta !
  Unde e pactul scris dintre NATO si Rusia, de dupa Vilnius, descreieratule infect? Mananci lacom numai cacat, ZOAIA dracului retardata si dementa.

 5. mapn a fost facut bunga-bunga

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998