CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Bomba lui Dinescu: simbolul PNL – un asasin odios

28 comentarii / 21771 vizualizări / 25 aprilie 2019

Caz extrem de grav în politică, probabil fără precedent: un personaj-simbol al unui mare partid istoric este denunțat ca fiind un asasin odios, autor al unei crime terifiante, cu mulți ani în urmă. O informație care poate crea deranj mare în panoplia de onoare a respectivului partid, acolo unde tabloul personajului tronează la mare cinste.

Dezvăluirea vine din partea poetului Mircea Dinescu, fost membru în conducerea CNSAS, și a fost făcut în același loc în care, cu mulți ani în urmă, scriitorul o denunța în premieră pe Mona Muscă drept turnătoare la Securitate, adică într-un editorial al Cațavencilor.
Concret, Dinescu dezvăluie că fostul președinte al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, nu a fost doar turnător de maximă anvergură la Securitate, ci și criminal de război.

”S-a umflat de duioșie mai an moștenitorul junilor sași sibieni din unitățile Waffen SS, auzind că epigramistul Quintus nu doar că și-a cîntat prietenii la Securitate, dar a mai și jucat rolul principal într-o dramă petrecută in 1941, cînd o fătucă de 16 ani din Transnistria, bănuită că le căra mîncare partizanilor ucraineni, a fost condamnată la moarte fără prea multe formalități.
După ce soldații români cu frică de Dumnezeu au refuzat să facă parte din plutonul de execuție cu riscul de a fi deferiți Curții Marțiale, sublocotenentul Quintus s-a oferit voluntar să-i tragă un glonț în ceafă cu pistolul din dotare spre a fi înălțat în grad și citat pe ordinul de zi al regimentului.
Pentru acea eroică faptă de arme, Iohannis a smuls “Steaua României” de pe cer și i-a legat-o de gît matusalemicului criminal de război, să-i lumineze calea spre Infern.
Sperăm că Iulius Filip își va șterge încălțările de glod cu patalamaua “Serviciului credincios”, clasa a III-a, înainte de a intra pe porțile nevăzute ale Raiului” scrie Dinescu.

Despre Mircea Ionescu-Quintus se știe că a fost decorat în 1942 pentru bravură pe frontul de est, fiind militar timp de 7 ani. După ce a fost deținut politic, eliberat în 1954, a revenit în avocatură, lucru aproape de neconceput în acele vremuri, dar a explicat asta prin ajutorul dat de un prieten. În aceeași perioadă, a devenit colaborator al Securității. După revoluție, el a fost decorat de șefi ai statului și avansat pînă la gradul de general de brigadă în rezervă.

Contactat de Inpolitics, Mircea Dinescu a dezvăluit sursa halucinantelor informații:

”La doi ani după ce CNSAS dezvăluise că Ionescu-Quintus făcuse poliție politică și avusese și un proces cu el, a venit la sediu un domn, un ofițer în vîrstă, și ne-a spus că fusese coleg cu Quintus în timpul războiului și că acesta avusese o problemă, se pare că de asta a și fost arestat mai apoi de comuniști, între altele. Era sublocotonent pe frontul de est, și într-un sat din Transnistria (în perioada 1941-44 a guvernării românești din Transnistria n.n.) fusese prinsă o fată care ducea de mîncare partizanilor, în pădure, și pe atunci era o lege care spunea că trebuie omorîtă fără judecată. Plutonul de execuție, bieții soldați, au refuzat să tragă, era doar o fătucă blonduță, și atunci s-a oferit Quintus, a împușcat-o cu mînuța lui, a fost înaintat în grad după asta și citat prin ordin de zi ca fiind un erou.
Este reală povestea, e foarte tare, e sinistră. Și Iohannis știa asta, cînd l-a decorat cu Steaua României în 2017, de la consilierul lui, Andrei Muraru. Nu degeaba l-au pus băieții pe Quintus ministrul justiției în 1991, pentru că dădea bine în afară și îl aveau la mînă cu chestiile astea. Quintus a fost un turnător absolut odios, și-a turnat pînă și colegii de la cenaclul epigramiștilor, a turnat pînă și o ghicitoare…A fost un tip absolut oribil. O doamnă care s-a întîlnit cu el, o dată, în sediul CNSAS, i-a strigat în față că e un criminal care îi băgase tatăl la închisoare, iar acesta a murit”.

Dinescu a mai spus că amănunte suplimentare deține Germina Nagîț, încă membră în conducerea CNSAS, cea care a avut discuția cu ofițerul amintit, și spune că e probabil să se găsească informații despre caz, ”dacă se scurmă”, și în dosarele lui Quintus.

”Viaţa lui Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice român, pentru orice liberal, o viaţă pusă în slujba naţiunii române, în slujba PNL”, a afirmat preşedintele PNL Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL de la Braşov, în anul în care Quintus a murit.
În lumina spuselor lui Mircea Dinescu, s-ar putea ca ”modelul” de virtute al liberalilor să le genereze serioase probleme de imagine, însă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Informatii despre crima lui Quintus se regasesc intr-un dosar la CNSAS

La cîteva ore după difuzarea acestui material, Mircea Dinescu ne-a contactat pentru o informație suplimentară, care face lucrurile și mai explozive: ”Am luat azi legătura cu doamna Germina Nagîț, care m-a informat că date concrete despre crima lui Mircea Ionescu Quintus se regăsesc într-un dosar aflat la CNSAS, dar un dosar care aparține altui personaj. Deci nu doar că i-a spus acel ofițer despre povestea lui Quintus, dar s-au găsit informații și într-un dosar, care cred că ar putea fi scos la lumină”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

28 Comentarii

 1. Dar cei doi baieti Orban, copiii odiosului securist Orban, nu servesc astazi dictatura securista romana ? Europeana si atlantica. Citi bani a furat Ludovic Orban de la Minesterul Transporturilor Securiste ? Prin delegare de semnatura ?

  • Mă golan comunist ce ești, visezi la vremurile când comuniști cretini ca tine pedepseau oamenii pe baza faptelor părinților.

   • Se poate fără nepotism, securist prost?

   • Asta-i sekuriciul odios Joe Negut, celebrul idiot si criminal…

 2. o vorba romaneasca spune: ,,despre morti numai de bine”, dar dl Dinescu ce a facut pana sa moara Quintus? S-a facut ca lucreaza, a fost mare dizident? Daca era corect trebuia, sa spuna cat a fost in viata raposatul, sa poata da explicatia necesara, nu acum. Dinescu dovedeste lipsa de caracter si mai este si duplicitar.

  • Bine că nu-i criminal precum reperele morale ale PNL.
   N-a spus atunci, dar nu-i târziu nici acum. Am aflat de ce a fost preferată mascotă Quintus în fruntea PNL.

   • Prostovane, bah. Incearca si tu sa scrii ceva dupa mintea ta. Nu mai comenta ce zice lumea ca n-ai tu minte sa intelegi

    • Mie-mi place să nu ne pierdem în detalii.
     Sclavul Securității, Mircea Ionescu-Quintus, a luat muie post-mortem.
     La fel se va întâmpla cu toți slugoii Securității

   • Asta e singura voastra aparare: dece spune acum? Ca si in cazul militianului Lazar. Sunteti jalnici si gretosi.

 3. „Și Iohannis știa asta, cînd l-a decorat cu Steaua României în 2017, de la consilierul lui, Andrei Muraru.”

  Cata mizerie ascunde putorosul de la Cotroceni!

 4. Va amintiți ca Rareș Bogdan ne-a spus ca a sunat-o pe văduva lui Quintus pt a-i cere sfatul cu privire la candidatura? A primit binecuvântarea doamnei. Asta cum se poate interpreta?

 5. Multe se explica pas cu pas.
  Din pacate, ca intr -un film de groaza , cand vom sti si vom intelege suficient de mumt, vom realiza ca suntem deja sacrificati.

 6. Pe Mircea Dinecu care zicea, „despre morți numai de bine” ,se pare că au început să îl bântuie și „strigoii” de prin dosarele pe care „le-a verificat” pe la CNSAS, ?
  Doar ce anunță și că se retrage din GDS, ?

 7. […] apariției editorialului, Dinescu a detaliat pentru ziaristul Bogdan Tiberiu Iacob, povestind că acuzația, ce duce cu gândul spre faptele unui criminal de război, provine din […]

 8. Se vede ca Dinescu a fost securist spalat!Sa murdaresti memoria unui om fara nicio dovada materiala este un act specific acestui intoxicator de meserie,pe care si-o face de pe vremea CPUN unde a sabotat Opozitia cu glumele lui proaste,ducand-o in derizoriu!Acum este falimentar si probabil asteapta o rasplata de la Dragnea pentru servicii contra PNL si a lui Iohannis!Pe total un caracter jalnic si murdar!

  • Cred că picătura care a umplut paharul a fost procurorul torționar Augustin Lazăr, susținut de gunoaiele pe care le pupi tu în cur.

  • Anton Tariceanu, sekurist pui de sekurist ?

 9. Groaznic! Mai bine votăm toţi partidul care are preşedinte de onoare pe dl Iliescu.

  • Elitele pupinbăsiste pot vota liniștite cu orice adunătură de criminali doresc.

 10. Credetu sau nu dar Ordinul Coroana României cu spade și panglici de Virtute Militară. nu se primea ptr adolescente impuscate in ceafa…. Si Quintus a dost decorat in 1942 …. deci in plina iniatre avea ocazia safie decorat

 11. Ups! Ia vedeti si liberalul Ichim Laurentiu de la Galati,care sufera de sindromul Don Juan/satiriazis, si o facea si cu elevele ,si cu profesoarele cat a fost profesor la un colegiu galatean Eu nu votez PNL sau USR!

 12. Am părăsit tineretul liberal in ’93 deoarece Radu Câmpeanu a fost înlocuit cu Quintus…de ce?… răspunsul e mult mai complicat …

 13. Oribil ce pot sa aud , figura lui Quintus parca spunea ceva , dar daca este adevarat impostorul de la Cotroceni trebuie sa dea explicatii sau sa dispara urgent !! Acest nemernic de la Cotroceni este produsul acestui partid odios !!

 14. […] Caz extrem de grav în politică, probabil fără precedent: un personaj-simbol al unui mare partid istoric este denunțat ca fiind un asasin odios, autor al unei crime terifiante, cu mulți ani în urmă. O informație care poate crea deranj mare în panoplia de onoare a respectivului partid, acolo unde tabloul personajului tronează la mare cinste, scrie inpolitics.ro. […]

 15. Dezinformări peste dezinformări, nici nu mai sti ce sa crezi,ce este adevăr sau ficțiune,dar,un lucru este cert,jurnalismul de după 89 sa făcut după cum bate vântul și după interese meschine,în niciun caz informării corecte a opiniei publice.Sa ajuns într-o fundătură din care,nu mai avem cale de întoarcere.Am ajuns în situația unui război civil,asta,datorită ziariștilor de kkt vanduti pt niste argiti .Da,asta este adevarul crunt.
  Cred ca nu gresesc,pt.ca,acești falși jurnaliști,au servit grupurilor de interese,la putere,pt. Ca nu le pot numi partide politice.Curios este faptul că,ni se aduce la cunoștință tocmai acum.Incepe circul alegerilor,curat murdar,nene Iancule !Am și eu un mesaj pt toti romanii:VOTAȚI INDEPENDENTII ,daca vreti bunăstare,de grupuri de interese (partide)m-am saturat.DESTEAPTATE ROMÂNE!!!

 16. Daca tovarasul Dinescu ar fi corect, ar da niste detalii „criminale” si despre Dan Amedeo Lazarescu, tatal adoptiv al canditatuluiTariceanu si Seful ALDE, adversarul PNL. Dar Dinescu toarna numai pe bani…

 17. […] Sursa: inPolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998