CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Dragnea: mandate de 5 ani pentru parlamentari si alesi locali

1 comentariu / 2467 vizualizări / 6 septembrie 2015

În România post-decembristă, a existat un singur politician care a vrut – și a obținut – un mandat mai mare de patru ani pentru un ales al poporului: e vorba de Adrian Năstase, care a forțat lungirea mandatului prezidențial la cinci ani, prin Constituția din 2003. Un gest făcut în propriul beneficiu – cel puțin așa a crezut el – și care a dat peste cap ciclul electoral autohton, decalînd alegerile prezidențiale de cele locale și parlamentare.

De cîte ori s-a vorbit despre modificarea Constituției, clasa politică s-a pus de acord cu revenirea la mandatul prezidențial de patru ani, în rînd cu celelalte.
Pînă în această seară, cînd liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a aruncat pe tapet o altă trăsnaie: lungirea tuturor mandatelor de patru ani din România – parlamentari și aleși locali – la cota de cinci ani, ”pentru resincronizarea alegerilor”.
Dragnea a anunțat, la Antena 3, că va propune la modul concret această măsură, ”pentru că eu în general nu vorbesc aiurea”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Parlamentarii ar dori mandate cât mă lungi, dacă se poate pe viață. Nu ar mai răspunde niciodată prin alegeri, cu privire la imaginea activității lor, imagine formată în ochii alegătorilor. Alegeri ar trebui să fie la max 2 ani, pentru curățirea de politicieni corupți, la fel ca Dragnea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998