CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Nicolau: jaful din Radio, mai mare decit la TVR

0 comentarii / 2273 vizualizări / 3 aprilie 2014

Fostul președinte al TVR, Valentin Nicolau, singurul de după Revoluție care a lăsat postul public pe plus la finele mandatului, aruncă o veritabilă bombă pe piața media, susținînd, într-un material publicat în ”Adevărul”, că la Radioul public se practică un jaf încă și mai mare decît la TVR, explicînd și de acest lucru nu a produs, încă, vreun mare scandal. ”O ciudăţenie, aparent: nimeni nu se întreabă de ce toată lumea a tăbărât pe TVR pe motiv că are 2450 de angajaţi, dar nimeni nu se leagă de SRR care are aproape 2300 şi care ar trebui să aibă de cel puţin trei ori mai puţini? În ţările europene, în care media publică este separată într-o societate de televiziune şi una de radio, numărul de angajaţi este de trei până la opt ori mai mic în radio faţă de televiziune! Implicit, bugetele sunt tot în acelaşi raport. Numai la noi TVR are în jur de 140 milioane de euro, iar SRR aproximativ 90 de milioane!

Suprabugetarea SRR (în contextul raportului cu cel al TVR) explică şi lipsa de pierderi financiare a radioului public – e atât de mult de cheltuit aiurea, încât se depăşte cu greu limita risipei acceptată pentru o imagine publică bună, dar falsă.

Atunci de ce unii politicieni laudă constant SRR şi dau de pământ cu TVR? De ce în negocierile politice din ultimii ani PSD a cedat totul (ICR, CNA, TVR) pentru a obţine conducerea SRR? Prietenii ştiu de ce, mai ales dacă au fost prieteni-puşculiţă… Nu am fost niciodată sensibil la scenarii privind motivele ascunse pe care le-ar avea unii afacerişti-politicieni în cârdăşie cu vătafii lor, dar, de data asta, parcă nu doar distrugerea TVR ar fi singurul obiectiv pentru cei interesaţi de piaţa de media. Se pare că hectarele din Pipera, din strada Molière sau din Calea Dorobanţi fac poftă cuiva. Sau poate digitalizarea difuzării programelor de televiziune, TVR2… Ce combinaţie pustiitoare e jaful dublat de incompetenţă!” afirmă fostul președinte al TVR. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998