CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Oltean: ”Coalitia de guvernare s-ar putea destrama din cauza legilor electorale”

0 comentarii / 1490 vizualizări / 17 noiembrie 2011

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirmă că actuala coaliție s-ar putea destrăma curînd din cauza neînțelegerilor severe șpe marginea legilor electorale, formula PDL nefiind agreată de UDMR.

Întrebat frontal, în emisiunea lui Ion Cristoiu de la B1TV dacă legile electorale ar putea rupe coaliția, Oltean a răspuns tranșant: ”Categoric”.

El a explicat că ”avem acest angajament cu Parlament unicameral şi cu 300 de parlamentari. Este un angajament comun al PD-L şi al preşedintelui Traian Băsescu. Nu putem să nu ţinem cont de ce spune preşedintele, dar în acelaşi timp, suntem într-o situaţie extrem de delicată, aceea că nu avem o majoritate care să ne permită s-o facem noi, fără ajutorul altora. Sigur, există şi varianta de a susţine… Există o lege a USL care susţine reducerea numărului de parlamentari. Există o propunere şi a PD-L care vizează această reducere, avem şi această alternativă de a o lua în calcul. Este o singură problemă, şi anume aceea că UDMR şi minorităţile nu vor susţine niciodată această variantă. Dacă noi am vota împreună cu PSD sau cu USL, suntem o majoritate”.
Numai că, a punctat Oltean, cu referire la varianta susținută de Băsescu și USL, cea cu doar 300 de parlamentari, ”UDMR, din datele pe care le avem şi din discuţiile purtate, nu vor accepta niciodată această formulă”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998