CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Bomba lui Ponta: România e singura țară NATO care cumpără arme cu plata în avans

4 comentarii / 2775 vizualizări / 30 mai 2023

Fostul premier Victor Ponta ridică o întrebare legitimă, anume de ce e România singura țară membră NATO care cumpără armament cu plata în avans, mai ales în condițiile în care are un deficit bugetar major, iar anul viitor trebuie să-l reducă la 2,9% din PIB.

”De unde reducem ca să ajungem la deficit bugetar de 2,9% din PIB anul viitor?” a întrebat Ponta în podcastul lui Robert Turcescu de la Evz. ”Eu (ca premier n.n.) aveam 1,5% din PIB pentru înarmare, acum e 2,5%. România poate zice ”domne, nu mai cumpăr nimic pentru înarmare”. Dar eu aud că tot cumpărăm, luăm F-16, F-35…Nu avem bani de hîrtie igienică, dar ne luăm lasere, sabia lui Vader. Mai luăm submarine, poate le punem pe Dâmbovița. Suntem singura țară NATO care plătește în avans. Nimeni nu plătește în avans, americanii nu cer banii în avans. Oamenii zic, ”dacă vreți voi, dați banii în avans, dar noi nu putem să vă dăm armele mai devreme de 2030”. Am dat banii în avans pe Patriot și au mers în Ucraina” a mai spus Ponta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Cum de ce ? Ca sa ii bată americanii pe Ciucă&Johannis pe umăr, sa le spuna ”good boys”. Ca sa fim indatorati sa nu o ducem bine. Insa americanii chiar cer banii in avans, si Erdogan le-a platit niste f16 de vreo trei ani, si nu le-a vazut nici pana in ziua de azi. Le-a cerut banii inapoi si a spus ca Putin nu l-a inselat niciodata, intotdeauna a livrat la timp tot ce a cumparat. Ca au o relatie onestă. Atunci, ce sa vezi, dupa aceasta declaratie, a venit marele cutremuri peste turci. Eu cred ca noi nu vom prmi aceste avioane, ever.

  2. E ca la bordel!De fapt Romania este un imens bordel plin de curve de toate categoriile.

  3. Toți politicienii au învățat lecția: “Pișă-te pe țară și pupă-i în fund pe americani.“

  4. Holy fucking shit.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998