CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Bomba lui Tariceanu: Lazar trebuie sa raspunda penal pentru fals in declaratii

10 comentarii / 4309 vizualizări / 18 aprilie 2019

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că procurorul general trebuie anchetat penal pentru fals în declarații, dat fiind că activitatea sa de procuror comunist se încadrează în prevederile legii privind deconspirarea Securității ca poliție politică.

”Pentru că postarea mea pe Twitter, conform căreia Klaus Iohannis a cumpărat tăcerea lui Augustin Lazăr cu o pensie uriașă, a stârnit multe reacții, mă văd obligat să fac precizări suplimentare” scrie Tăriceanu pe Facebook.

”Augustin Lazăr trebuia demis pentru faptele sale și nu lăsat să se pensioneze, cocoșat de premii și distincții; în orice caz nu cu o pensie imensă. Augustin Lazăr a făcut la Aiud poliție politică și trebuie să dea socoteală pentru faptele sale. Nu pensie grasă deci, ci dosar penal.

Reamintesc că, în 2008, ca premier, am emis ordonanța 24 privind deconspirarea Securității, în al cărei preambul scria clar:

”În perioada de dictatură comunistă, cuprinsă între 6 martie 1945–22 decembrie 1989, PCR a exercitat, în special prin intermediul Securităţii, o permanentă teroare împotriva cetăţenilor ţării, drepturilor şi libertăţilor lor fundamentale.”

Articolul 2 al ordonanței stabilea niște definiții:

”b) colaborator al Securităţii – persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului(…)

c) asimilaţi colaboratorilor – persoanele care, având competenţe decizionale, juridice ori politice, au luat decizii, la nivel central sau local, cu privire la activităţile Securităţii ori cu privire la activitatea altor structuri de represiune ale regimului totalitar comunist, care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Procurorul comunist Augustin Lazăr, ”având competențe decizionale juridice”, a respins repetat eliberarea unor deținuți politici constatând, ca președinte al comisiei de eliberare, că respectivii deținuți nu și-au revizuit atitudinile anticomuniste. Acest lucru îl transforma, în mod automat, în colaborator al Securității ca poliție politică.

Augustin Lazăr a declarat pe propria răspundere, ca procuror – așa cum îl obligă ordonanța sus pomenită -, că nu a colaborat cu Securitatea.

Acum, faptele recunoscute chiar de el îl contrazic flagrant. Pentru această minciună, Augustin Lazăr trebuie să suporte rigorile legii, conform falsului în declarații prevăzut de Codul penal.

În loc de asta, asistăm la invitarea sa onorantă azi, la Palatul Cotroceni, alături de președintele României, la ceremonia de investire a tinerilor magistrați. Într-adevăr, li se oferă un exemplu minunat de moralitate” mai scrie liderul ALDE. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Augustit Lazar, ciuma rosie a procuraturii.

 2. De accord, dar nu Tariceanu e cel mai in masura sa o ceara. Sa nu uitam ca el este unul dintre cei mai mari impostori din politica romaneasca, un terchea-berchea precum o jucarie ponosita de plus. Un fel de liberal cu gura, un mincinos incorigibil (a produs consternare minciuna sa cu fiul inginerului Ursu) si, bineinteles, cel mai notoriu tradator de aliante politice de tot felul. Astept cu nerabdare momentul in care il va injunghia pe la spate pe tab major Dragnea, liderul de tinichea

 3. Impostorul Tăriceanu are cea mai verticală coloană vertebrală din politica românească. ALDE a luat ființă imediat după ce PNL a fost confiscat de SRI pentru menținerea japițelor mafiei securiste reprezentată de PDL. Nu-i rău să fii consecvent decât dacă ești un securist extrem de prost.

  • Multa lume necajita

   • Concurența e mare.

    • Vad ca Daddy a luat calea Botosani-Suceava. Sa inteleg ca nici acolo nu mai detine PSD majoritatea? Acolo are nevoie sa mobilizeze masele?

     Eu as fi zis ca at trebui sa faca propaganda la Bucuresti, Cluj, Timisoara … Sau nu suporta contactul cu cei de alta opinie!

     • @Cuculetul zgribulit. Sa intelegi ca esti prost.

     • De când bat toate piețele, mă aclamă lumea, Barna și ceilalți doi. Noroc că-mi aranjează Securitatea culoarele. Bine și interesul oamenilor e zero. Abia mi se vede, pe cine aș putea deranja?

 4. Marii strigători de la Iași, cei cu dragnia, iașiu nu te vria, au coborât din otobuze la square house.
  SRI își face triaba.

 5. Nu e clar daca Tariceanu e recrutat de rusi, de maghiari sau de globalisti !?! Securitatea romana l-a pierdut demult din mina. Asta vinde orice, pe oricine si mai ales Romania de care il doare fix in fund. O fi deci bun de presedinte ? Dan Amedeo Lazarescu, turnatorul fara dureri de cap al liberalilor l-a instruit perfect. A cedat el petrolul din Marea Neagra ? How much ? A cedat el mostenirea Gojdu ? How much ? Secu nu o avea nici o vina ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998