CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba lui Valeriu Stoica: USR ar putea deveni noul PSD

11 comentarii / 6013 vizualizări / 10 octombrie 2019

Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, face afirmații spectaculoase într-un interviu acordat contributors.ro chiar după adoptarea moțiunii de cenzură de azi, afirmații potrivit cărora USR ar putea lua locul PSD pe stînga eșichierului.

”O stângă modernă se poate construi mult mai credibil în jurul USR și PLUS. Deși unii ar putea fi un pic surprinși de o asemenea afirmație, cred că dacă ar analiza programul și comportamentul oamenilor politici din această alianță, își vor da seama că e vorba de idei și comportamente tipice unei stângi moderne, europene. Nu e vorba de nimic peiorativ aici. În nici un caz. Până acum noțiunea aceasta a avut o conotație peiorativă, pentru ca stânga a fost reprezentată de PSD care își are rădăcinile în Partidul Comunist. E momentul să se construiască în România un partid de stânga modern. Problema e cine o va face. Victor Ponta are această ambiție, o și declară. Rămâne de văzut dacă va avea și credibilitatea necesară. USR are această credibilitate. În fond, electoratul USR este unul de stânga, un electorat tânăr, educat, care împărtășește idei ce țin de specificul stângii moderne. Are mai multe șanse USR să ocupe acest culoar, cu condiția să și știe că asta îi este și propria-i identitate. Dacă va apărea un partid de sânga modern, puternic, fie partidul domnului Ponta – dar sunt șanse mai puține – fie va fi USR, atunci PSD va rămâne cu un electorat redus și va merge practic pe drumul disoluției. Dacă nici Ponta, nici USR nu ocupă acest culoar de stânga, există o posibilitate ca PSD să se reinventeze. Dar nu va fi vorba în nici un caz de un partid modern reformat” afirmă Stoica. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

  1. Inteleg ca cei de la USR sunt neo-marxisti, dar cum ramane cu statul bunastarii si cu cheltuielile publice sociale. USRistii sunt toti neo-liberali, deci nu social-democrati. Daca USR o sa fie de stanga, atunci si stanga si dreapta din Romania vor fi neo-liberale. Ceea ce inseamna ca, dpdv social, vine prapadul. Tovarasul Stoica a facut bani din afaceri cu statul, dar la nivel de retorica pariaza pe piata.

  2. Tovarasul Stoica a făcut bani din procese castigate de pe urma negocierilor cu judecătorii (un eufemism pt santaj) pe baza secretelor din SiPa!

  3. Tovarasul Stoica e un vechi propagandist komunist cu patalamale serioase. Si securist vechi si nou. Ocna ! Stie ce vorbeste, tovarasul !

  4. Cioclul Valerica e un criminal odios ! Cercetati-l ! Un macelar, un tradator, sinistru !

  5. Stoica – gainaru a fost pus sa dea din casa, adica sa spuna cam ce i-ar conveni lui Iohannis care se crede dumnezeul Romaniei.

    Ce nu-i duce mintea pe indivizii astia care se cred geniali dupa motiunea de cenzura este ca peste doi-trei ani o sa-i scuipe lumea pe strada.

  6. Ne-am prins. Pestii cei mari sa se retraga undeva la dreapta, sa traga toate sforile si sa-i paraseasca pe prostii pe langa care au stat pana acum, timp de vreo 30 de ani. Iar tinerii, visatorii, cei care au votat pe 26 mai sa ramana cu ochii in soare strigand in Zadar, jos drepta, jor partidul lui Sarsaila

  7. Electorat tanar, educat. Cum educat daca pe la toate colturile se spune ca educatia in colonie este varza? Cine ii educa? Sunt autodidacti? Din doua una: ori sunt educati, si sistemul de educatie din colonie este eficient, ori sunt needucati si sistemul este varza. Doar nu toti au studii in strainatate; si studiile in strainatate…..

  8. @Ăsta e ăla din politică cu ,,mațe fripte”, pentru a-l cita , autor de Cod Penal și Cod de Procedură Penală, cu Monica Macovei, Tăriceanu, Predoiu, Chiuariu, Elena Udrea,Alina Bica, a căror constituționalitate au contestat-o și încă o mai contestă pe la CCR, zis și avocat Valeriu Stoica,?

  9. Cum ies ei, ca gunoaiele dupa tzunami…Daca tot a capatat glas, poate ne povesteste ce stie, adica despre SIPA, despre adoptiile internationale…d-astea la care a fost parte, nu partituri scrise in laboratoarele SRI…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998