CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Bomba lui Zegrean: CCR poate bloca orice candidatura

0 comentarii / 2555 vizualizări / 17 octombrie 2014

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat, azi, referitor la blocarea unei candidaturi la alegerile prezidențiale, că în principiu acest lucru este posibil pentru că de aceea se depun contestații la CCR.

Întrebat dacă ține de CCR să stabilească exact dacă există un candidat cu probleme care să nu mai poată candida, Zegrean a precizat: „Altfel de ce s-ar mai face contestațiile la noi?”.
„Noi avem competențe multe, majore, în problema alegerilor prezidențiale. Nu vine omul la noi cu contestații doar ca să se afle în treabă. (…) Avem competențe nelimitate aproape în domeniul acesta”, a explicat, conform Agerpres, președintele Curții.
Despre sesizarea depusă de Gheorghe Funar pe tema „ofițerului sub acoperire”, Augustin Zegrean a arătat că nu poate spune ce va decide CCR, dar că o va dezbate vineri, la ora 14,00 deoarece legea îi obligă în 48 de ore să o soluționeze.
„Nu mă interesează domeniul ăsta cu securitatea națională în măsura în care nu ține de mine. Ce ține de mine mă interesează. Ce spun unii și alții despre alții și despre unii chiar nu mă interesează. Nu pot nici să ajut, nici să stric”, a menționat Zegrean.
El a refuzat să spună ce se întâmplă dacă se admite sesizarea.
„Pe ce se va întâmpla vom vorbi dacă va fi nevoie să se întâmple”, a mai susținut președintele CCR.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998