CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba momentului: legea Tinutului Secuiesc a trecut in parlament acum 35 de zile

2 comentarii / 2826 vizualizări / 29 aprilie 2020

Președintele României a descoperit că PSD vinde Ardealul ungurilor la 35 de zile după ce legea băgată în Parlament de doi deputați maghiari a trecut prin adoptare tacită.

Presa a relatat ieri, în premieră, despre adoptarea tacită în Camera Deputaților a unei legi prin care Ținutul Secuiesc devine autonom, ceea ce a prilejuit azi o ieșire furibundă a președintelui României, care acuză PSD că ”vrea să vîndă Ardealul ungurilor”.

Informațiile din media acreditau ideea că legea a fost adoptată tacit pe 23 aprilie, ceea ce i-a făcut pe mulți, inclusiv pe autorul acestor rînduri, să se întrebe de ce i-a luat președintelui șase zile să atacă, azi, chestiunea.
Numai că o nouă cercetare scoate la iveală o informație bulversantă: proiectul de lege al deputaților maghiari, depus la Biroul Permanent pe 10 februarie, a fost adoptat tacit nu pe 23 aprilie, cînd doar s-a luat act de asta într-o ședință parlamentară, ci pe 25 martie, dată la care s-au scurs cele 45 de zile necesare.

 

Constituția, reamintim, prevede că ”Prima Cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate”.

Autonomia Ținutului Secueisc a fost adoptată, deci, acum 35 de zile.

De acum, întrebarea legat de întîrzierea de reacție prezidențială devine și mai interesantă: de ce a tăcut mîlc Iohannis pe subiect mai mult de o lună de zile? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. No, el acum o aflat… Bine, numa, c-o trecut pe Telecom, sa aiba o factura cumsecade si sa-si vanda branza pe net…fara costuri suplimentare…

    • La un scenariu securist, calificat, trebuia sa taca pana-i ajungea legea la promulgare si atunci sa faca pe Zeus (ca tot s-a vacantat locul prin transformarea matrozului in Petrov)…dar nu s-a mai putut tine, crapa fierea-n el, mai era si groaza ca s-ar putea ca senatul sa rezolve, pe tacute, si sa-l lase fara obiect de galceava…de ce nu s-o fi sesizat el cand liberalii din dotare au votat alaturi de unguri respingerea „Zilei Trianonului”, ca, am vazut, la decoratii de nemti „unificatori” se inghesuie…(totusi, am o mare nedumerire, noi, n-am luptat cu nemtii ca sa ne intregim tzara?! attunci de ce ii decoram pe nemti ca ne-au facut unirea, pe principiul, daca nu ne omorau, ce motiv aveam sa cerem reparatii?!)…ar mai fi si pretentia lui si a FDGR-ului asupra Ardealului…poate, Romania a fost vanduta intreaga si proiectul ala secuiesc aduce atingere „negocierilor secrete” proprii…ma intreb si eu, ca pare a fi mare cunoascator al acestor metode…si dupa ccum vad golirea Romaniei de forta de munca si extinderea drepturilor multinationalelor (mai ales de limba germana),..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998