CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Bombă: Șeful exportului de arme al SUA demisionează în semn de protest față de sprijinirea Israelului

5 comentarii / 2449 vizualizări / 19 octombrie 2023

Josh Paul, director în cadrul Biroului pentru afaceri politico-militare al Departamentului de Stat, a demisionat ieri în semn de protest față de politica americană de a livra arme Israelului în conflictul recent izbucnit în Gaza. Paul, care a condus timp de 11 ani foarte importantul departament care supervizează livrarea de arme către alte țări, și-a motivat demisia într-o scrisoare publică explozivă.

”Să fie clar: atacul Hamas împotriva Israelului nu a fost doar o monstruozitate: a fost o monstruozitate a monstruozităților. De asemenea, cred că potențialele implicări ale unor grupuri legate de Iran, cum ar fi Hezbollah, sau de Iran însuși, ar reprezenta o exploatare cinică suplimentară a tragediei existente. Dar cred din adâncul sufletului meu că răspunsul pe care Israelul îl adoptă, precum și sprijinul american pentru acel răspuns și pentru statu quo-ul ocupației, vor duce doar la mai multă și mai adîncă suferință atât pentru poporul israelian, cât și pentru cel palestinian – și asta nu este în interesul pe termen lung al Americii. Răspunsul acestei administrații – și al multor membri din Congres de asemenea – este o reacție impusă de prejudecăți, de comoditate politică, de eșec intelectual și de inerția birocratică(…)
Adevărul este că a sprijini orbește doar o parte este distructiv pe termen lung pentru interesele oamenilor din ambele tabere. Mă tem că repetăm aceleași greșeli pe care le-am făcut în toți anii trecuți, și eu refuz să mai fiu părtaș” a scris Paul în document.

”Sunt ferm convins că în astfel de conflicte, pentru acei dintre noi care sunt terți, partea pe care trebuie să o susținem nu este a unuia dintre combatanți, ci a oamenilor prinși la mijloc și a generațiilor viitoare. Este responsabilitatea noastră să ajutăm părțile aflate în conflict să construiască o lume mai bună. Să punem drepturile omului în centrul atenției, și nu să le ignorăm sau să le evităm prin programe de creștere economică sau prin manevre diplomatice. Și, atunci când se întâmplă, să putem denunța gravele încălcări ale drepturilor omului, indiferent de cine le comite, și să putem trage la răspundere pe cei vinovați atunci când ne sunt adversari – ceea ce este ușor -, dar mai ales atunci când sunt parteneri” mai scrie fostul oficial al Departamentului de Stat. (B.T.I.)

foto: Unsplash.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. dar cand SUA au ajutat Ucraina a fost in regula?

    • Proast-o!

  2. Aiurea, asta e sucarit ca nu poate vinde puscoace ambelor tabere si ghiseftul sufera.

  3. Să vândă popcorn dacă nu vrea să vândă arme.

    • mai bine decat ca tine, care vinzi băşini de porcule

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998