CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba: Stolojan confirma dezvaluirile explozive ale pesedistului Ion Stan

0 comentarii / 2131 vizualizări / 10 aprilie 2012

Un nou scandal a izbucnit în sînul puterii zilele trecute, în urma unor declarații ale lui Stolojan percepute drept o critică la adresa guvernului, fie el Boc sau Ungureanu, liderii PDL anunțînd azi că vor analiza atacul respectiv într-o ședință. Ceea ce puțini vor fi sesizat, însă, e că afirmațiile lui Stolojan, legate de jonglerii oculte cu bugetul de stat, confirmă exploziv o serie de acuzații recente la adresa puterii, aduse de un lider al PSD cu funcții grele în Comisia SRI.

Iată afirmațiile lui Stolojan, făcute recent la postul B1TV, în legătură cu anumite contradicții grave înregistrate în datele economice oficiale ale României, pe anul trecut: ”Ministerul de Finanţe trebuie să iasă să spună ce este cu această bulibăşeală de cifre. Undeva, cifrele nu sunt în regulă, fie pe partea de produs intern brut, fie pe partea de venituri ale bugetului. Ministerul Finanțelor trebuie să producă claritate cu privire la veniturile la bugetul țării la ora actuală” consideră politicianul explicând că, potrivit cifrelor, există un plus de PIB care ar trebui să existe, dar care, în mod straniu, nu se regăsește, oficial, în bugetul de stat.

În luna februarie, un articol publicat de Inpolitics în exclusivitate făcea oarece valuri politice, pornind de la o declarație rostită în parlament de către deputatul PSD Ion Stan, vicepreședinte al Comisiei SRI și personaj foarte apropiat, în ultimul deceniu, de serviciul amintit. Stan acuza guvernul Boc, la acea vreme, că a falsificat deliberat datele privind veniturile bugetare ale României, prezentînd public o cifră mai mică decît cea reală.

Iată ce declara public Stan:

”Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine(…) La momentul actual, anul 2012, diferenţa dintre datele macroeconomice reale şi cele făcute oficial publice (după „prelucrarea” de către BNR, Ministerul Finanţelor Publice, Institutul Naţional de Statistică, Comisia Naţională de Prognoză) a ajuns, pe calea adâncirii diferenţei, menţinută în mod voit, dintre capacitatea administrativă macroeconomică şi capacitatea de evoluţie a economiei reale şi pe calea efectelor dezvoltării economiei reale, la dimensiuni considerabile. Datele privind produsul industrial brut sunt subevaluate cu circa 20 la sută (PIB real = PIB comunicat public + 20%).
Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesară pentru a se demonstra, pe bază de date false, că România are nevoie de împrumuturi internaţionale”.

Ion Stan sugera, totodată, că eventuale interceptări telefonice în cazul a două numere ale unor demnitari din guvern ar putea furniza dovezi irefutabile privind funcţionarea sistemului descris. ”Mai mult, am avea şi surpriza de a constata că şi „blonda lui Emil Boc” este integrată comandoului asasinilor economici ai României” mai spunea el.

Așa cum am arătat deja, afirmațiile respective, ignorate în mod mai mult decît suspect de toți reprezentanții puterii, sunt confirmate acum de declarațiile neașteptate ale lui Theodor Stolojan, probabil cel mai titrat finanțist al PDL.

Contactat azi de Inpolitics, deputatul ion Stan afirmă că deține informații proaspete potrivit cărora fișierele conținînd înregistrările tuturor convorbirilor efectuate de la numerele mai sus menționate au fost șterese după declarația sa, în mod misterios, din baza de date legală a operatorului de telefonie, pentru a se elimina orice dovadă.

”Eu dețin și alte informații spectaculoase legat de acest caz scandalos, pe care le voi face publice în perioada următoare” a mai spus Stan, adăugînd că ”un motiv major al mascării de sume din bugetul de stat ăe 2011 de către guvernările Boc și Ungureanu îl reprezintă dorința utilizării lor în scopuri electorale, pe parcursul acestui an, pentru a ajuta la menținerea PDL la putere”.

Stan mai spune că informațiile legate de matrapazlîcurile bugetare se află în posesia mai multor instituții importante ale statului, și că există și alți lideri politici, în afară de Stolojan, care sunt la curent cu respectiva poveste și ar putea să își dea drumul la gură în perioada care urmează. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998