CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Bomba vine de la Cluj: progresistul Boc se vopseste in conservator-suveranist

11 comentarii / 8569 vizualizări / 20 ianuarie 2022

Prinși cu scandalul guvernamental al facturilor ori cu perchezițiile din biroul lui Nicușor Dan, nu trebuie să ratăm o informație cu potențial exploziv: ultraprogresistul liberal Emil Boc nu doar că se pupă amical cu George Simion, președintele partidului a cărui lichidare juridică o cer colegi marcanți de partid. Dar mai și iese ulterior public cu un mesaj care semnifică schimbare majoră de poziționare politică. Semn că se petrec lucruri grele prin subteranele politicii.

La doar trei zile după ce greul liberal Ilie Bolojan a ieșit cu critici la adresa lui Klaus Iohannis, a guvernării și a PNL și a șocat cu o schimbare bruscă de macaz în privința candidaturilor sale la șefia PNL, a guvernului ori a statului, în contradicție cu tot ce clamase anul trecut, vine alt eveniment neașteptat.
Alt greu liberal, Emil Boc, se întîlnește cordial, la Cluj, cu George Simion, liderul partidului AUR, cel acuzat de liberali că e fascist-extremist-legionar șamd și care trebuie scos în afara legii.

După întrevedere, Boc acordă un interviu postului Napoca FM care bulversează și mai tare.

„Am avut o discutie decent-rezonabilă. Eu sunt un adept al dialogului chiar cu persoane cu care nu sunt de acord sau care nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că suntem de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord. Să fie știut că suntem de acord că nu suntem de acord privind unele lucruri. Cum este procesul de vaccinare unde avem viziuni diferite, dar ne respectăm punctele de vedere” spune Boc.

Și continuă spectaculos:

”Avem și multe lucruri care sunt comune.

Printre acestea, susținerea valorilor naționale și a interesului național și a tot ce înseamnă perspectiva națională într-o Europă formată dintr-un concept al națiunilor care nu presupune dispariția valorilor naționale și topirea indentităților naționale. Sunt total de acord și am susținut și voi susține acest lucru”.

Greul PNL continuă inventariind lucruri concrete în care pozițiile sale sunt aceleași cu ale AUR, chestiuni tehnice precum reabilitarea blocurilor și altele. Vorbește respectuos despre George Simion cu ”domnul președinte”.

”Sunt teme pe care colaborăm și evident sunt teme unde ne exprimăm punctele de vedere în arenă, chiar dacă sunt diferite și cădem de acord că nu suntem de acord. Și acesta este cel mai important lucru, că orice formă de susținere a opțiunilor noastre, oricare ar fi ele, trebuie să se desfășoare în cadru democratic. Și aici am fost amândoi de acord, indiferent ce susținem, că aceste forme de susținere trebuie să respecte statul de drept, să respecte drepturile oamenilor, principiul non violenței și o abordăre instituțională.

Eu cred că acest fel de discuție trebuie să continue. Pentru că, să știți că, lipsa discuțiilor naște monștri. Și în politică și în viață.

E obligatoriu să ai comunicare chiar dacă, repet, pornești de la premisa că ești de acord că nu poți fi de acord asupra unor lucruri și nu poți cădea de acord. Pentru că asta e până la urmă democrația. Dacă toți am fi obligați să gândim în același fel, ar fi dictatură. Dar e important ca ce susținem, să ne susținem în cadrul larg al legilor democratice. Și acest lucru l-am discutat cu domnul președinte. Mi-a cerut această întâlnire și evident am răspuns pozitiv ca de altfel întâlnindu-mă cu oricare dintre liderii politici care au vizitat Clujul. N-am avut niciun fel de reținere cu oricine, repet, mi-a solicitat o abordare politică sau administrativă, am acceptat de fiecare dată. Și asta consider că trebuie să facă un reprezentant temporar al unei comunități, să asculte și să participe la dezbateri, să își susțină punctele de vedere și să învețe din orice discuție. Pentru că, să știți, nimeni nu se naște învățat și oricât de tânăr sau bătrân ai fi, tot timpul ai ceva de învățat. În fiecare zi mai înveți un lucru, cu fiecare întâlnire. Vezi și perspectiva celuilalt. Pentru că întotdeuna încerc în viață să mă pun și în papucii celuilalt când iau o decizie, nu numai din pespectiva mea. Să vezi și celălalt ce gândește și dacă poți găsi un viitor comun, nu unul să câștige și altul să piardă, ci ca amândoi să câștigăm câte ceva, asta trebuie să promovezi”, a mai spus Boc la Napoca Live.

Boc zice că se întîlnește cu orice lider politic care vine la Cluj, dar uită că anul trecut a refuzat să se vadă cu președintele său, Ludovic Orban, cînd a venit în campanie în orașul ardelean.

Și un ”mic” amănunt care nu trebuie ratat: Boc s-a întîlnit cu George Simion în timp ce acesta venise la Cluj-Napoca într-un turneu național de strîngere de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Numai acesta ar fi fost un motiv suficient pentru a refuza categoric întrevederea cu ”fascistul” de la AUR, cum îl numește deputatul de casă al Cotrocenilor, Alexandru Muraru.
Nu doar că Boc nu a refuzat-o, dar vorbește explicit de beneficiile colaborării cu AUR și de noi și noi contacte cu liderul AUR. Partidul angrenat în suspendarea lui Iohannis.

S-a întreținut cordial cu cel care, în septembrie, scria pe Facebook că ”În orașul lui Boc – cel mai mare susținător al prim-ministrului țepar Florin Cîțu – s-a permis desfășurarea unui eveniment fără mască cu peste 100.000 de persoane în timp ce școlile se preconizează că vor fi închise după câteva săptămîni”.

Dincolo de asta, să reamintim că Emil Boc a fost mereu un globalist-progresist notoriu, mai ales că a crescut sub pulpana lui Traian Băsescu, adept categoric al licuriciului american și al curentului ”mai multă Europă, mai puțină suveranitate națională”. În plus, el a venit la primăria Clujului pe un culoar care a trebuit să fie total opus celui naționalist-suveranist al marelui său contracandidat Georghe Funar, cel care vopsea băncile din parcuri tricolore.

Boc s-a bătut pentru certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, a atacat vehement nevaccinații, s-a luptat pentru păstrarea USR la guvernare, a criticat dur alianța cu PSD, a făcut din Cluj primul oraș din fostul lagăr socialist care a aderat la Acordul privind Orașele Verzi, lansat de Bruxelles, a umplut orașul de transport electric, luptă contra încălzirii globale, l-a susținut puternic la congres pe Florin Cîțu, alt globalist de calibru, a dat undă verde permanent mitingurilor mișcării LGBTQ, ceea ce a condus la bannere de protest cu ”Boc e gay”, prin oraș.

”Avem cea mai pro-europeană generație de tineri din istoria UE! Nu lăsați populiștii și extremiștii să distrugă #UniuneaEuropeana și să vă fure viitorul european!” scria el pe Twitter, acum doi ani.
”Prin cultura putem reconstrui Europa “de jos in sus” și putem consolida identitatea noastra europeana“ declama cu alt prilej.

Repetăm: Emil Boc, de voie, de nevoie, a trebuit să fie opusul naționalismului și al suveranismului într-un oraș care ani buni fusese capitala naționalismului românesc, fie el și de operetă.

Ce s-a întîmplat de, brusc, progresistul și globalistul Boc, împotriva curentului din propriul partid și de la Cotroceni, bate palma cu naționaliștii de la AUR și anunță chiar un veritabil canal de comunicare viitoare cu exponenții conservatorismului, al tradițiilor?

Nu e limpede, deocamdată, ce justifică și ce anunță răsucirea lui Boc.

Poate sondajele care relevă că internaționalismul e în prăbușire, iar naționalismul urcă.
Sigură e că de la Cluj tocmai a venit o bombă politică. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Emil Boc, fundamentalist basist și unul dintre cei mai mari mitici din Transilvania. Viitorul președinte al PNL?

  • Cel mai mare pupinbăsist pitic a mai fost președinte al PDL.

 2. In astfel de politician nu trebuie sa ai încredere. . Amintiri: cum spărgea tac-su ouăle în capul bocutului…sau căzătură de la mare înălțime în platoul tv..astea lasă urme greu de vindecat…mai pui și pandemia ..
  Lucru greu muica…

 3. Cum ce domnule Iacob? Haideți care au declarațiile soției lui Codruț Marta au tras de sfori!
  E suficient?

 4. Handleri! Asta am vrut sa spun! Scuze!

 5. Două lichele politice. Este bine să se consume în România și această gogoriță cu suveranismul. Cât despre conservatorismul lui George Simion, o parte a mass media ar trebui să dea socoteală (dar cui s-o facă???) pentru că a făcut dintr-un ultras obraznic un erou național.

 6. simion este patriot o sa vedeti la alegeri ,tata lui boc l/a batut la cur cu cureaua de la ceas [vadim t.\]

 7. @ Popescu Mihai La alegeri vom vedea cum gloata manipulată votează Simion – AUR. Patriotismul lui George Simion se va vedea abia atunci când va scoate România din hazna. Deocamdată face jocuri de imagine. Comportamentul lui de băiețaș care se joacă cu telefonul mobil demonstrează imaturitatea perosnajului. Punem la socoteală și faptul că n-a fost capabil să-și întemeieze o familie „tradițională” până la vârsta de 35 de ani. Să fi avut dreptate Ninel Peia???

 8. UNIUNEA EUROPEANA A JEFUIT BANII NATIUNILOR CU CURVA DE URSULA…ACUM POATE CRAPA…PARLAMENTUL EUROPEAN AL CURULUI SE DUCE DRACULUI CA SI ASA REUNEA GLOABE SI BETIVI..PARDON SI NISTE UNII CA RARES BOGDAN SI BASESCU…INAPOI LA PUSCARIE BAIETI! NATO E PE DUCA! SUA ARE UN LIDER CARE SE ROSTOGOLESTE PE SCARI CAND E LASAT SINGUR….CE LUME! CE LUME MOARTA! E TIMPUL SA VA TREZEASCA CINEVA….IATA NOUA RESETARE CARE INCEPE CU PUTIN SI RACHETE ISKANDER! NU CU BURTOSUL DE BILL GATES SI MORTACIUNILE SOROS SI PELOSI…DAR MACAR SA VA DEA! SA VA DEA SA NU UITATI 500 DE ANI!

 9. @ Ioji Tu știi ce spui? L-ai întrebat pe „salvatorul” George Simion de ce a candidat la alegerile pentru Parlamentul European în anul 2019? Acum îi miroase sulfuros UE, atunci convingea fraierii să-l aleagă la Bruxelles. Măi ce țeapă o să vă tragă Simion cu AUR-ul lui!

 10. & Îi putem zice și „Costel Zugravete” pentru a a reflecta cu ,,indicațiile” titlului și conținutului de la articol și cu ceea ce consideră și uneori exrimă domnul Emil Boc despre ,”cioara smăcuită”, cu „vopsea”,?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998