CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba Vocii Rusiei: relatia Ioana Basescu-Gazprom, nasita de SRI si SIE

0 comentarii / 2089 vizualizări / 21 ianuarie 2014

În timp ce, la București, președintele Traian Băsescu e acuzat că e omul Gazprom, grație activității notariale a fiicei sale, la Moscova el e perceput drept omul care a produs pagube uriașe companiei rusești de gaze, în special prin opoziția surdă la construcția gazoductului SouthStream, după cum relatează Vocea Rusiei. În plus, postul moscovit aruncă o teorie-bombă, conform căreia relația Gazprom-Ioana Băsescu e, de fapt, opera serviciilor secrete românești.

”Cei care au „impus” și „selectat” notarul au fost chiar serviciile de informații din România care au obișnuința să „supravegheze” și „să țină sub control” absolut toate tranzacțiile realizate în România de către companiile multinaționale” relatează azi Vocea Rusiei.
”Pentru servicii este foarte simplu sa impună astfel de aranjamente, mai ales proprietarilor care aveau probleme cu fiscul, adică tuturor „benzinarilor”. Tradiția ca puterea de la București să ia un mic peșcheș de pe urma tuturor tranzacțiilor mari (inclusiv dintre privați) este înrădăcinată încă de pe vremea guvernului Năstase. Trebuia NIS să caute și să impună un notar propriu în România, mai ales dacă „vânzătorii” i-ar fi spus că trebuie lucrat numai cu notarul Băsescu? Nu ar fi logic și nici nu ar fi reușit tranzacția pe care intenționa să o facă.
Băsescu a reușit o performanță formidabilă și absolut incompatibilă cu presupusul rol de „agent rusesc”. A întârziat demararea construcției SouthStream și i-a ridicat costurile de construcție cu milioane de euro din cauza necesității de a ocoli România. Din perspectiva intereselor României a fost o mișcare absolut stupidă, dar trebuie recunoscut faptul că a creat un anumit disconfort pentru Gazprom care a fost nevoit să negocieze o reducere substanțială la preț pentru Bulgaria și Serbia pentru a demara rapid construcția pe o rută ocolitoare.
Dacă Băsescu este într-adevăr „agent de influență” al Rusiei, atunci concluzia care se impune este că CIA și NSA lucrează degeaba, nefiind capabili să-și dea seama de lucrurile care sunt „evidente” pentru Mihai Gâdea” conchide, ironic, postul moscovit. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998