CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Bomba zilei – S-a prăbușit marea redută a progresismului: Cotrocenii iau naționalismul în brațe

19 comentarii / 11570 vizualizări / 7 noiembrie 2022

Ceea ce părea de neconceput altă dată devine realitate: președintele Klaus Iohannis, marele adept al globalism-progresismului și cel care a obligat PNL să atace alegerile din 2020 din această perspectivă, cu riscul pierderii electoratului conservator, a schimbat placa. Momentul oficial s-a produs azi, prin intermediul reprezentantului președinției, Constantin Dudu Ionescu, consilierul pe probleme de securitate națională trimis să țină un discurs la lansarea barometrului de securitate al României, pe 2022. Un document care relevă percepții la nivel public demne de toată atenția, în chestiuni de maximă importanță.

Așa cum spunem, ar fi fost de neconceput pînă nu demult ca un reprezentant al progresistului Iohannis să atace subiecte precum naționalism, patriotism, inclusiv luminat, prevalența ideii de român în fața celei de european, să vorbească de valorile patriotice ale lui Iuliu Maniu, ba chiar să afirme cu tărie că absența patriotismului creează vulnerabilitate națională.

Și totuși, asta s-a spus azi, de la o tribună oficială, la lansarea Barometrului de securitate de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române ”Ion I.C. Brătianu” (ISPRI). Și e de la sine înțeles că reprezentantul președinției nu putea aborda o temă atît de fierbinte fără acordul direct al președintelui.

Ce a spus trimisul lui Klaus Iohannis la ceremonia prezentării barometrului:

”Pentru că s-a vorbit despre naționalism, eu, unul, prefer să cred în patriotism. Patriotismul înseamnă să ne uităm cu toții în aceeași direcție, nu să ne uităm unii în ochii altora, cum spunea Saint Exupery despre iubire. Pentru că patriotismul este iubire.

Marea problemă în România este că main-streamul politic, marile partide politice, au uitat să mai vorbească despre chestia asta. Eu sunt ferm convins că oricare european întrebat ce este nu va spune prima dată ”european”, ci va spune naționalitatea lui: ungur, român, polonez, ceh și ce vreți dumneavoastră și abia pe urmă va spune că este european, ceea ce este absolut firesc. Întotdeauna, cămașa este mai aproape decît haina.

Dar faptul că nu mai vorbim despre chestiile astea… Consecințele – lăsînd la o parte toate exemplele pe care le-am dat despre vulnerabilități – sunt și lipsă de patriotism, dacă stai să te gîndești mult mai adînc. Faptul că nu mai vorbim despre chestia asta… ajungem să avem numai parade și cărămizi în piept, legate de un tip de naționalism care este nu numai de neacceptat, dar și imposibil de conceput.

Și atunci în loc să vorbești, absolut firesc, despre ce înseamnă realmente patriotismul, un patriotism luminat, vorba lui Maniu, lăsăm la discreția populismului dezvoltarea acestui subiect care duce la ce vedem și în acest sondaj (Barometrul de securitate n.n.).

Nu poți să crezi că o elită politică, economic, academică nu conștientizează lucrul ăsta. Nu pot să percep de ce… (Lucrețiu) Pătrășcanu a fost omorît pentru că a spus că mai înainte de a fi comunist e român.
Nu înțeleg de ce astăzi nu putem să spunem că suntem români europeni. Avem o jenă care generează tensiuni absolut inacceptabile și direcții de dezvoltare a iubirii firești de nație care sunt
nu numai de acceptat, dar care sunt imposibil de conceput așa cum sunt.

Lucrurile nu sunt chiar atît de tragice. Războiul este cel care generează toate lucrurile astea, inclusiv rezultatele sondajului, problema este dacă noi suntem suficient de hotărîți să acționăm în cercul nostru de influență și să punem lucrurile, în interiorul țării ăsteia, în ordine astfel încît să fim, de ce nu?, a șasea-șaptea țară din această UE din care facem parte cu mîndrie.” a conchis consilierul prezidențial. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Când generația de la 1927 punea aceste probleme, expuse astăzi de un consilier prezidențial, au sărit vrăjmașii Neamului Românesc numindu-i „extremiști”, „fasciști”, „antisemiți”. Aceasta este marea răzbunare a sutelor de mii de români prigoniți din „motive legionare”. A venit timpul ca prigonitorii lor și fiii acelor prigonitori să ia naționalismul și patriotismul în gurile lor spurcate. Iar ăștia o fac acum în numele democrăcăției.

  • Gură spurcată ai tu, preoţele de nimic. Să democrăcățează pe tine cu jet tot neamul românesc.

 2. Nu vă uitaţi că-mi creşte nasul ca lui Pinochio, dar eu susţin suveranitatea României, însă pe mâna Israelului, cu care vom construi naţional-sionismul autohton. Consilierul mea, Dudu Ionescu, a lucrat tot timpul pentru marile firme israeliene instalate în România înainte să-l aduc la Cotroceni şi are deci relaţiile potrivite. Şi Lucreţiu Pătrăşcanu, despre care v-a vorbit de bine Dudu al meu, era căsătorit cu o evreică comunistă şi v-a dat Procesele Marii Trădări Naţionale, prin care v-am băgat toţi naţionaliştii patrioţi la închisoarea grea, dar tot de dragul „suveranismului“, cel al sovieticilor. Avem fel de fel de asemenea suveranisme alternative de rezervă, doar să nu mai votaţi „populiştii“ ăia care mă contestă pe mine şi războiul din Ucraina.

  • Ca ei mint nu se indoieste nimeni.
   Ce dovezi exista ca cel numit de tine a lucrat pentru firme straine?

   • Pune mâna şi studiază, putoare. Ţi-ajunge un indiciu. Nu te mai saturi din copiat? Du-te şi pe la Registrul Comerţului şi bagă căutare „Ionescu Constantin” cu datele aferente. Dacă ţi se spune vreo lucrare, deranjează că e „reclama mascată”. Citeşte şi presa economică, putoare. Sau eşti Dudu şi te deranjează? Eşti sluga evreului Michael Einik de când erai ministru-sisnistru, Dudule.
    Ce tupeu ai, scârbă nenorocită! Ieşi la iveală şi neagă,dacă îţi dă mâna.
    De ce nu-l întrebi pe Sisilică Militaru ce dovezi are că e răzbunare divină naţionalismul de azi, cu stridenţele sociopate din mentalitatea lui retrogradă de Ev Mediu?
    Na, ia şi caută asta:
    „Constantin Dudu Ionescu a ocupat timp de cattiva ani functia de general manager la reprezentanta din Romania a holdingului Elbit Systems Israel“,
    dar sunt mai multe.

    • dar l-am găsit pe Dudu la mai multe companii israeliene de-a lungul timpului. „Naşul“ lui, evreul american Michael Einik e stabilit cu afaceri în România, nu în Bulgaria, cum se crede. Centrala Mossad pentru Europa de Est şi Turcia este în România, la Bucureşti (vezi ştirea din 2021 „Turcia destructurează o rețea de spionaj a Serviciului israelian de informații Mossad“. Agenţii israelieni (de etnie arabă, să nu bată la ochi0 se deplasau mai întâi în România să primească instrucţiuni de la centrala Mossad zonală. Hellvig şi Dudu ştiu. Nu ştiu? Păi ei cum au ajuns pe cai mari?

   • seful SRI, care i-a fost subaltern lui Dudu Ionescu, la ministere, la finalul anilor 90, cand se instala deplin, total, capitalul evreiesc in Romania. Intreaba-l pe Hellvig si cat la suta e german si cat la suta evreu. Hellvig nu e un nume german deloc „cuser”.

    • dialectul germanic al evreilor. În germană ar fi fost corect Hell-Wig (Peruca-Blondă), dar e Hell-Vig (גיהנום וויג), care în idiş înseamnă Culcuşul-Iadului.

    • Hellvig înseamnă „Profit Drăcesc“ la evrei.
     Vig (din Hell Vig) e forma prescurtată a vigorish sau vigrish, care a intrat în idiş (Yiddish) din rusescul vyigrysh, adică profit, câştiguri.
     Aşa că „Hell Vig“ poate să însemne şi „Profit Drăcesc“, „Profitul Iadului sau „Profit în Draci“.
     De la evreii vorbitori de limba idiş, Vig a intrat şi în limba engleză (The term came to English usage via Yiddish slang which was itself a loanword from – ‘winnings, profit’ – or Russian – gain, winnings’ -).

     • daca te uiti la toate sensurile lui Vigorish / Vig din argoul evreiesc idis.

 3. Slugile nu au ideologie. Slugile gandesc cum le spun stapanii lor externi.

  Daca trebuie sa fie libertarieni extremisti, sunt libertarieni (anii ‘1990-2000).
  Daca trebuie sa fie liberalism democratic, sunt liberali democratici (anii 2000-2010)
  Daca trebuie sa fie globalism liberal democratic, sunt globalisti de dreapta (anii 2010-2020)
  Daca trebuie sa fie dictatura progresista liberala, sunt dictatori progresisti liberali de dreapta (anii 2020-prezent)
  Daca trebuie sa fie globalism progresist nationalist (uat de fac?!), o sa fie ce le spun stapanii lor nenorociti din extern, colonizatorii ce consuma Romania si pe romani.

  In viitor, paradele gay vor avea langa steagul curcubeu (simbol furat din universul copilariei) si steagul Romaniei, homosexualitatea va fi de tip nationalist.

  Romania tot o subcolonie imputita si abjecta va ramane, un stat („esuat” „mafiot”) cadavru la groapa de gunoi a istoriei din cauza voastra, a bosorogilor securisti tradatori si curve odioase ce sunteti.

  IN NICIO TARA DE PE GLOB NU ITI DISPAR 33% DIN POPULATIE PE TIMP DE PACE IN 20 DE ANI DE ZILE CUM ATI DISTRUS ROMANIA, VOI SECURISTII SUNTETI UN CANCER !
  Acei 33% reprezinta peste jumatate din populatia activa, tineri, adulti, familii.
  Romania a pierdut mai multi oameni pe timp de pace decat a pierdut in doua razboaie mondiale adunate.
  Romania a pierdut mai multi oameni pe timp de pace decat a pierdut Siria, Libia si Afganistan pe timp de razboi adunate.

 4. Imbecilul!!! După ce a pedalat la greu la ideea de globalizării pana a dus tara aceasta intr-un dezastru, acuma când nu mai are pe unde scoate cămașă ne vorbește de NATIONALISM???

  • Ei predica un „nationalism” de tip eunuc, docil, domesticit, mancurtizat, steril, impotent, sclavizat.

   Ei adica Cotroceni, Geoana, Hellvig, Nastase, Mihai Razvan Ungureanu, Vosganian, Mohammad Murad (lol haha), PNL, PSD, AUR, USR.

   Cine vrea nationalism adevarat sa se uite la Polonia, Ungaria, China, Japonia.

 5. Se cantă partitura naționalismului acum in ajunul intrării noastre în război, contra Rusiei? Oare decidenții noștri cred că ne vor prosti mai ușor așa să luptăm într-un război care nu este al nostru?

  • Răspuns afirmativ. Dar va fi împotriva intereselor României intrarea în război împotriva Rusiei.

 6. Lipsa de comunicare publica pe subiectele de interes a cetatenilor Romaniei patentata cu profesionalism de actulaul nostru presedinte de etnie germana KWJ este copiata la indigo de liderii partidelor politice, iar mas media este invadata de infromatii nerelevante sau de tip tabloid in raport cu evenimentele politice si deciziile care de adopta la Bruxelels si consecinta este una singura > este distrusa increderea populatiie in autoritati, este facuta praf si pulbere coeziunea sociala si tinerii emigreaza in cautarea unui loc de munca stabil. Asa ca patriotismul este un termen utopic, desuet , comunist , nazist sau antisemit cum ii place domnului lider PNL Iasi cenzorul oficial al lui Adrian Paunescu, Octavian Goga , astia ne conduc.

 7. Se pregateste mobilizarea! Americanii au nevoie de carne de tun. Jegul de ioh-anus e un tradator nemernic. Si autorul e un bou, nu s-a prabusit nimic.

 8. „Divizia Aeropurtată 101 a SUA e gata să intervină în Ucraina de pe teritoriul României, la ordinul președintelui american” (declaratia unui colonel roman).
  Dar am aflat si personal asta (nu a aparat in presa): Doi soldati americani din Divizia 101, care au participat la un party in Bucuresti, au spus, fiind bauti, ca au venit sa ii bata pe rusi,

 9. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998