CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Bomba zilei! SIE: Legile securitatii – concepute impreuna cu Iohannis

3 comentarii / 3093 vizualizări / 15 iunie 2022

Serviciul de Informații Externe clarifică statutul controversatelor legi ale securității, printr-un răspuns oficial la solicitarea siteului umbrela-strategica.ro: acestea au fost create în parteneriat cu administrația prezidențială și cu guvernul. Altfel spus, Klaus Iohannis a știut exact și a aprobat toate prevederile care au scandalizat România și care au ajuns să depășească și granițele țării. În fapt, nu doar că le-a aprobat, dar președinția sa și guvernul său au fost, practic, autori ai legilor în cauză, serviciile secrete fiind doar consultate, potrivit SIE. Este pentru a doua oară cînd un pachet de legi ale securității este elaborat la Cotroceni, primul fiind în mandatul lui Traian Băsescu. Personaj comun în ambele demersuri: Ion Oprișor, actualul șef al Departamentului Securității Naționale.

”În procesul de evaluare, revizuire și actualizare a actelor normative din domeniul securității naționale, Serviciul a fost consultat de Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială și de Secretariatul General al Guvernului, proiectele postate fiind variante de lucru rezultate din aceste consultări, ce urmează a parcurge procesele legislative prevăzute de lege”, a răspuns SIE la întrebările trimise de Umbrela Strategică.

SIE consideră că actualizarea legii sale de organizare și funcționare , Legea 1/1998, prin care este definit ca organul de specialitate al administrației publice centrale, cu competență generală în domeniul informațiilor externe pentru securitatea națională a României, este ”un demers necesar și justificat de adaptare la realitățile curente, inclusiv prin raportare la dezideratele prevăzute în Strategia Națională de Apărare a Țării”.

De altfel, SIE și precizează că modificarea legii sale de funcționare ”se circumscrie” obiectivelor propuse prin Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, aprobată prin Hotărârea nr. 22 a ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților din 30 iunie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 1 iulie 2020”.
SIE este singura instituție dintre cele implicate în pachetul de legi care a răspuns pînă acum întrebărilor adresate tuturor de către siteul umbrela-strategica.ro. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Nasol! Putreziciunea sistemului nu poate fi camuflata cu mai multa putere pentru diriguitorii lui. Da’ asa se intampla cand de securitatea tarisoarei se ocupa unii cu nivelul intelectual al lui Răzvan Burleanu. Care crede ca daca are spate se si pricepe la fotbal. Asa cum cred unii comentatori de prin zona ca, înjurând, combat propaganda rusa. Si ca daca nu esti cu Soros, automat ești cu Putin. Da’ probabil ca asa e cand faci putina scoala, de proasta calitate și, pe deasupra, la FF. Sau la FRF.

  2. […] ca cei de la SIE care au declarat că sunt mici, nu știu nimic și că legile ”securistanului” au fost pritocite la Cotroceni, și SRI este […]

  3. […] ca cei de la SIE care au declarat că sunt mici, nu știu nimic și că legile ”securistanului” au fost pritocite la Cotroceni, și SRI este […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998