CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

BREAKING NEWS – CNA ar putea reglementa postarile pe net

0 comentarii / 1945 vizualizări / 10 august 2010

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ar putea avea, din toamna, noi prerogative, si anume in domeniul Internetului, dezvaluie in exclusivitate pentru Inpolitics senatoarea social-democrata Lia Olguta Vasilescu, initiatoare a unui proiect de lege ce prevede ca patronii de forumuri, site-uri si agentii de stiri trebuie sa asigure un filtru care sa baneze orice comentariu indecent sau sa interzica accesul utilizatorilor care injura sau folosesc cuvinte obscene.

“Presedintele Camerei, Roberta Anastase, este de acord”
Pesedista ne-a dezvaluit ca, pentru sustinerea acestui proiect, s-au purtat deja negocieri ample cu femei din toate partidele politice, dar si cu presedintele Camerei Deputatilor, pedelista Roberta Anastase, care si-a declarat sustinerea pentru o astfel de initiativa. Totodata, la proiect a fost cooptat si un expert in domeniu, deputatul armean Varujan Pambuccian. “Au fost purtate discutii cu femei din toate partidele spectrului parlamentar. Am discutat si cu presedintele Camerei, Roberta Anastase, care a admis ca este vorba despre o lege pozitiva care vine sa aduca niste reglementari firesti intr-un domeniu al confuziei, lipsit de orice reglementare. Trebuie sa curatam forumurile, site-urile serioase, agentiile de stiri de toti nevropatii si perversii care injura si folosesc cuvinte obscene la adresa tuturor. Chiar si pe site-ul unei agentii serioase de stiri, cum este Mediafaxul, poti intalni astfel de utilizatori care arunca mizerii suburbane in toti utilizatorii de buna credinta. Exista tari in care exista astfel de reglementari si noi, initiatorii, nu propunem decat niste prevederi firesti, de bun simt”, ne-a explicat Olguta Vasilescu.

Noi prerogative pentru CNA
Senatoarea social-democrata a explicat ca, pentru a evita creionarea unei noi autoritati, operatie care ar presupune noi fonduri si noi angajati, noile reglementari in domeniul virtual al Internetului ar putea cadea in jurisdictia CNA, prin acordarea de noi atributii. “Vrem sa evitam constituirea unei noi autoritati care sa se ocupe exclusiv de domeniul Internetului. Aceasta operatiune ar presupune noi fonduri ceea ce nu este corect deoarece, asa cum stim cu totii, tara trece printr-o criza financiara profunda. Noile reglementari pot trece, cel mai probabil, sub jurisdictia CNA care, pe langa prerogativele din domeniul audio-vizualului, poate avea si prerogative in domeniul virtual al Internetului”, explica senatoarea.

Prevenirea pedofiliei

Olguta Vasilescu a etalat o serie de argumente in favoarea acestei initiative legislative. “Este inadmisibil ca oamenii de bun simt, care intra pe diverse forumuri si site-uri serioase sa fie hartuiti cu toate mizeriile de persoane care se dedau limbajului suburban si obscenitatilor. Va marturisesc, eram gravida si mai dadeam cate o declaratie pentru diverse site-uri de stiri. Mi se facea pielea de gaina cand citeam ce scriu toti nevropatii despre copilul meu, despre mine si despre orice declaram. Si nu doar eu am patit asta. Este inadmisibil sa nu existe o minima reglementare de bun simt in acest domeniu. Pe de alta parte, o astfel de lege ar putea avea si efectul de a-i proteja pe copii de pedofili care, in conditiile existentei unui cadru legal, se vor gandi de doua ori inainte de a isi expune anormalitatile pe Internet. De asemenea, cunosc un caz in care, gratie unui comentariu care nu avea nicio legatura cu realitatea, DNA-ul s-a sesizat impotriva unei personae importante din Dolj. Cum s-a dovedit ulterior, comentariul era nimic mai mult decat o minciuna sfruntata. Este siderant, trebuie sa existe reglementari in domeniu pentru a evita ineptii de acest gen. Ma refer la reglementari de bun simt, europene, care nu au nicio legatura cu orice fel de cenzura”, ne-a explicat Lia Olguta Vasilescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998