CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Fiul cărturarului, acuzații-bombă: Mihai Șora, ținut ”captiv” de soție în ultimul deceniu?

11 comentarii / 7145 vizualizări / 28 februarie 2023

Tom Șora, unul dintre cei doi copii rămași în viață ai filosofului Mihai Șora, a ținut azi o cuvîntare în Biserica Albă, la priveghiul marelui dispărut, în care a făcut dezvăluiri explozive, care induc ideea că tatăl său a fost controlat strict în ultimul deceniu din viață, exact de cînd datează și relația, apoi căsnicia sa cu Luiza Palanciuc. Afirmații care par să întărească suspiciunile din spațiul public că postările cărturarului aparțineau nevestei mai tinere cu 56 de ani și că Șora, de fapt, era doar un produs de marketing. Probabil Tom Șora ar fi spus mai multe dacă nu ar fi fost blocat de preoții bisericii, vechi apropiați ai familiei Șora.

Stabilit în Germania, compozitor și artist plastic, Tom Șora – care spune că nici măcar nu a fost anunțat de Luiza Palanciuc Șora de decesul tatălui – a anunțat din capul locului că vorbește și în numele surorii sale, Sanda, care nu a putut veni din cauza sănătății, cel de al treilea copil, Andrei, decedînd cu ceva vreme în urmă. Tom a venit la biserică însoțit de Alexandru, nepotul lui Șora, și de strănepotul său, Nico.

”Nu aș venit să țin acest discurs dacă nu m-ași fi simțit obligat să fac lucrul ăsta. E spontan, nu l-am pregătit, l-am improvizat acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă aici s-au spus numai lucruri foarte frumoase; eu voi spune alte lucruri. Scurte.
Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întîmplător, și anume o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Și atunci sora mea, sîmbătă seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înștiințat că a murit, am aflat cu totul întîmplător. Relația noastră, a familiei noastre cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii 10 ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin mail, a fost blocată. Nu puteam să dau telefon să vorbesc cu el, eram cenzurat. Am încercat de nenumărate ori în acești zece ani să iau contact cu el, nu am putut.
Acum trei ani am făcut o chestie specială: am venit neanunțat cînd erau demonstrațiile din august, din 2019 (Piața Victoriei, la împlinirea unui an de la mitingul din 10 august 2018 n.n.), am venit spontan și acolo, practic, în piață, am vorbit cu tatăl meu și printr-o minune am reușit să ne întîlnim de două ori într-un local, nu acasă. Și acolo am vorbit și a fost destul de bine ce am vorbit și am sperat că relația se va normaliza și că voi putea vorbi din nou, normal, la telefon, personal, cu tatăl meu care acum trei ani era lucid, se putea vorbi foarte bine cu el. După vreo două săptămîni cînd m-am întors în Germania, am dat telefon să văd ce mai face. Imposibil, nu am mai putut vorbi cu el”.

În acest moment, după ce mai întîi i s-a redus volumul microfonului, discursul lui Tom Șora a fost întrerupt de unul dintre preoți, care i-a spus să nu e momentul și locul potrivit: ”Nu aici, e slujba de înmormîntare”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Cine d_na PALANCIUC.

  • medicamenteeeeeee…

  • Ce filozof cu trecut marxist ,unde e opera filozofica,creatia originala,sa fim seriosi,o fi de teapa lui Liicheanu(cei care multumea luiBasinescu } ca a fost pus pe directie si a avut o revelatie despre meritele betivului.Toti sunt o facatura Sorosista.Unde sunt rezistii care aclamau piata Victoriei.Vorba lui Eugen Barbu”” ün neica nimeni””

   • Te-a intrebat cineva ceva? Era de teapa ta.

 2. Cine este d_na PALANCIUC?

  • medicamenteeeeeee…

   • un produs de marketing,
    scrie in text printre randuri.

 3. Chiar nu ne intereseaza date din alcovul Șora. Canalul Bîstroe departe de a se răci, devine o temă din ce in ce mai fierbinte.

 4. […] Tom Șora, unul dintre cei doi copii rămași în viață ai filosofului Mihai Șora, a ținut azi o cuvîntare în Biserica Albă, la priveghiul marelui dispărut, în care a făcut dezvăluiri explozive, care induc ideea că tatăl său a fost controlat strict în ultimul deceniu din viață, exact de cînd datează și relația, apoi căsnicia sa cu Luiza Palanciuc, informează inpolitics.ro. […]

 5. 1.” postările cărturarului aparțineau nevestei” – si nevasta cărturară?!
  (banuim ca „contele de saint germain” va disparea treptat….)
  2. care i-a spus să nu e momentul și locul potrivit: ”Nu aici, e slujba de înmormîntare”
  -blesteme!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998