CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

BREAKING NEWS Geoana nu recunoaste decizia PSD pe motiv ca e nestatutara

0 comentarii / 1516 vizualizări / 13 decembrie 2010

După prima lovitură de teatru, suspendarea lui Geoană din partid, deși se prefigura o sancțiune mult mai blîndă, vine a doua lovitură, de data aceasta din partea celui sancționat: fostul lider al PSD nu recunoaște decizia.

Geoană a anunțat, într-o declarație dată azi presei, că el continuă să se considere membru al PSD, susținînd că decizia Biroului Permanent de a-l suspenda din partid încalcă statutul. Potrivit art.12 din statut, trebuie spus, suspendarea pentru 6-12 luni din partid a unui membru este posibilă, dar art.13 spune că sancțiunea în cauză se decide de organele de conducere ale organizaţiei care a hotărât primirea în partid a celui ce urmează a fi sancţionat, cu votul majorităţii membrilor acestora şi vor fi confirmate de organul ierarhic superior.

Formularea este în măsură să producă serioase confuzii, întrucît Mircea Geoană însuși a declarat presei că organizația care ar putea să îl sancționeze este PSD Dolj, unde este membru în acest moment, numai că primirea sa în partid s-a făcut, acum cîțiva ani, la PSD București, deci, potrivit statutului, soarta sa ar sta în mîna lui Vanghelie, actualul lider al organizației. Cum Vanghelie se numără, alături de Iliescu, printre cei cîțiva membri ai biroului care au votat împotriva excluderii, situația din interiorul PSD se complică vertiginos. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998