CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

BREAKING NEWS Incredibil: PSD a boicotat sedinta de dezbatere a legii SRI

0 comentarii / 1561 vizualizări / 3 noiembrie 2011

Principalul partid de opoziție, PSD, e decis să dea o mînă de ajutor consistentă serviciilor secrete, parlamentarii săi boicotînd, ”strategic”, ședința specială de azi dedicată dezbaterilor la controversatul proiect al lui Cezar Preda, pe care tot opoziția se luptase să o programeze.

Reamintim că deputații au decis ieri organizarea unei sedințe speciale de plen dedicate dezbaterii si votarii propunerii legislative a deputatului PDL Cezar Preda privind extinderea atribuțiilor ofițerilor SRI. Motivul principal al acestei convocări a fost dorința opoziției de a se evita adoptarea tacita a proiectului, perioada de grație expirînd tot azi, caz în care legea ar fi plecat la Senat pentru ultimul pas înainte de promulgare.
În timp ce parlamentarii puterii au considerat inutilă ședința de azi, pe motiv că legea lui Preda ar fi, oricum, dezbătută în plen la Senat, cei ai opoziției au susținut că proiectul e prea important pentru a nu fi discutat pe îndelete. După supunerea la vot, a avut cîștig de cauză opoziția, astfel că ședința a fost programată pentru această dimineață.

Bomba a căzut aseară, după ce a apărut pe piața media informația că pesediștii au primit consemn de la partid să boicoteze ședința de azi, pentru a permite legii să treacă în mod tacit. Informația s-a confirmat în mod strălucit în plen: după ce liberalii au cerut apel nominal, s-a descoperit că, în timp ce PNL avea 38 de deputați prezenți, dintr-un total de 60, PSD avea doar 9 deputați, din 91. Lipsa cvorumului a dus la anularea ședinței, astfel că proiectul lui Preda este considerat adoptat și va merge la Senat. Comentariile sunt de prisos. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998