CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Isarescu – oficial turnator la Securitate

15 comentarii / 12924 vizualizări / 15 iunie 2020

CNSAS a stabilit calitatea de colaborator al fostei Securități pentru guvernatorul BNR, Mugur Isărescu ocupant al acestei funcții de de 30 de ani încoace. Dezvăluirea este făcută de ziare.com, care mai informează că CNSAS va trimite cauza la Curtea de apel București, după modelul Băsescu-Petrov, de anul trecut.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar) – 1 persoana”, se arata in comunicatul dat de institutie dupa sedinta de martea trecuta a Colegiului.

Mai multe surse din institutie au confirmat, pentru Ziare.com, ca acest punct trei al comunicatului de presa se refera la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Dragi romani,
  Trebuie sa stiti ca Isarescu Mugur, la fel ca Basescu-Petrov, este azi General al odioasei Securitati de care nu mai scapam.Ei ne conduc. Mai sunt si altii… Multi…Generalii acoperiti nu sunt deconspirati nici postmortem.

  • Nu multi, foarte multi, Adaugati si tot felul de trepadusi formati dupa vechea mentalitate, dar si cu straie noi. Doar o calamitate sa-i mai scoata la suprafata si Cel de Sus.

 2. Ziarul Bursa scria, anul trecut, ca avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociatie pe care o conduce, sa verifice daca Mugur Isarescu a colaborat cu Securitatea.

  Directia de investigatii a CNSAS a prezentat concluziile verificarii in arhive, iar Colegiul a intocmit si votat, saptamana trecuta, nota de constatare trimisa Curtii de Apel Bucuresti pentru a fi confirmata sau infirmata.

  Contactat de Ziare.com, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Daniel Suciu, a refuzat sa comenteze informatia, sustinand ca este o chestiune personala a sefului sau, nu una institutionala. Ziare.com i-a cerut atunci lui Suciu un punct de vedere din partea sefului Bancii Nationale a Romaniei, insa acesta nu ne-a fost transmis pana la publicarea acestui text.

  In urma cu trei ani, Romania Libera a scris ca Isarescu ar fi colaborat cu Securitatea sub numele de cod „Manole”.

  La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea sa verifice calitatea de colaborator al Securitatii a guvernatorului BNR, insa Parlamentul a modificat legea, adaugand persoana care ocupa aceasta functie intre cele pentru care se poate cere aceasta verificare. – ZIARE COM

 3. De ce acum? L-a deranjat cu ceva pe klaun? Si „justitea”, profesionista, independenda, care nu are alt stapan decat legea, hop si ea; carpa folosita pentru stergerea dosurilor; o badanta.

  • De ce acum? Se schimba garda si a ajuns cutitul la os unora, despre care cred că mai iubesc țara asta! Nu ca mine care o vrea decimata!

 4. Mai bine mai târziu decât niciodată ! Ați înțeles voi ăștia care habar nu aveți și care trăiți de pe o zi pe alta amagindu-va singuri . Ori sunteți înregimentați , ori retardați .

 5. @Probabil că mai sunt și restaurante care vând și ciorbă reîncălzită ,după starea de urgență, ? Și-or scrie ăștia de la CNSAS bugetul pentru anul viitor și caută resurse publice prin arhivele securității, ?Opinați și că CNSAS ar fi trebuit să organizeze licitație publică, cu trusturi de presă, pentru publicarea de documente din arhive precum cele ale securității, constituite din bani publici, când dau verdicte fără a documenta public și cu probele ce au stat la baza pronunțării deciziei, precum se procedează și la instanțele judecătorești, ?

 6. Isărescu a ținut economia sub preș….. sa ne transforme în sclavi moderni pt europa …. El si petrov trădători de țară arestați pe viata

 7. Recrutarea lui Mugur Isărescu
  1971 a fost primul an, potrivit surselor noastre, în care Securitatea a recrutat studenţi ce urmau să absolve Facultatea de Comerţ Exterior din cadrul ASE, cu scopul de a-i infiltra ca ofiţeri acoperiţi la Institutul de Economie Mondială.

  La vremea respectivă, absolvenţii erau obligaţi să meargă în provincie pentru un stagiu de doi ani. La cererea DIE, primul-ministru al României, Ion Gheorghe Maurer, a semnat o derogare de la această regulă pentru patru studenţi de la Facultatea de Comerţ Exterior, astfel încât, după absolvire, aceştia să poată fi încadraţi direct la IEM.

  Primul selectat şi inclus pe lista DIE a fost Eugen Dijmărescu, studentul cu cea mai mare medie din promoţia sa. După 1990, el avea să devină, printre altele, ministru de Finanţe şi viceguvernator al BNR.

  Sursele noastre afirmă că Mugur Isărescu nu s-a aflat printre opţiunile iniţiale, însă pentru el a intervenit colonelul Victor Dorobanţu, comandantul Centrului de Cifru şi Comunicaţii Cifrate – Pressone

 8. Pila Dorobanţu
  La începutul anilor ’60, Victor Dorobanţu a făcut parte din celebra reţea de spionaj „Caraman”.

  Creată şi dirijată de Mihai Caraman, reţeaua de spioni români a reuşit să penetreze NATO la sfârşitul anilor ’50 şi în anii ’60, dând o grea lovitură de securitate Alianţei Nord-Atlantice.

  La mijlocul anilor ’60, Victor Dorobanţu a lucrat la Ambasada României în SUA, în anii ’80 a ocupat funcţia de director al Serviciului Paşapoarte, iar ulterior a fost şef Serviciu în cadrul Securităţii Municipiului Bucureşti.

  În 2006, CNSAS a emis o decizie prin care a stabilit că Victor Dorobanţu a fost agent al poliţiei politice comuniste şi a adus atingere unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.

  Fiul lui Victor Dorobanţu, Remus Dorobanţu, a lucrat şi el în Banca Naţională a României începând cu 1991, fiind angajat la scurt timp după numirea lui Mugur Isărescu în funcţia de guvernator.

  Între 1991 şi 1995 a fost şef de departament, iar între 1995 şi 1997 a fost director în BNR, potrivit profilului său personal de pe Linked PRESSONE

 9. Doamne, cata indignare publica! Pai, toate astea se stiau, asa cum s-a stiut si despre tradarile si turnatoriile lui Basescu…cu documente, cu martori…totusi, in ciuda dovezilor a existat unanimitate in promovarea si mentinerea, la varf, a lui isarescu…stia toata lumea ca sustinerea lui vine de la etajele superioare ale securismului (si masoneriei) mondial…e chiar membru al ocultei (?!) financiare globale…Eu nu mai cred in CNSAS, mai ales de cand are protocol (nedenuntat de nimeni) cu DNA…prea lucreaza oportunist, frectiile publice administrate prin presa, inainte de vreo decizie a instantei (ori chiar in loc de…) fac jocuri murdare, politice unidirectionate. Nu cred ca e o coincidenta aceasta „dezvaluire” (in fapt, o reincalzire), dupa ce l-a chemat Iohanu la ordin…n-o fi fost de acord cu impartirea ultimelor resurse nationale…poate e nevoie ca unul din jucatorii la pacanele, pe care PNL ii numeste „experti economici” sa ocupe locul ala, inca neaccesat politic…pare ca foamea e imensa si sponsorii iohanisti, interni si externi nu mai au limite…Totusi, in tzara in care s-a oficializat turnatoria prin „inobilarea” ca „avertizori de integritate” a tuturor frustratilor, complexatilor, oportunistilor ori santajatilor deveniti denuntatori de voie ori de nevoie, sa te indignezi public ca unul, pe care-l stiau toti securist de rang inalt, are si o turnatorie jegoasa…spune multe despre nivelul de inteligenta al papusarilor, dar si despre publicul inghitator de „dude”…

 10. ”Și, totuși, care a fost subiectul la Cotroceni? Din surse demne de încredere (și acelea pot fi găsi pe la Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, nu la București) la Cotroceni s-a discutat despre lipsa banilor. Guvernul Orban nu mai are bani. Și ca niște amatori într-ale guvernării României (și Iohannis și Orban și Cîțu) l-au chemat pe Mugur Isărescu. Între ideile stupide pronunțate cu acest prilej a fost ca BNR să rezolve (garanteze, acopere) un necesar de 30 de miliarde de euro. Mugur Isărescu ar fi făcut ochii cît cepele și ar fi spus că nu se poate.
  -Și care ar fi soluția să facem rost de bani?
  Guvernatorul le-ar fi spus să mărescă impozitele pe marile averi, cele mai multe depozitate prin Elveția, Monte Carlo, Miami și paradisuri fiscale. Liberalii ar fi răsăpuns că ei nu pot face așa ceva pentru că sunt liberali. Îi seacă la alegeri. O altă soluție ar fi să se adreseze Fondului Monetar Internațional. Dar în schimbul banilor, FMI va cere același lucru. Mărirea taxelor și impozitele pe marile averi.
  După informațiile noastre, întîlnirea s-a încheiat în coadă de pește. Salvatorul Klaus Iohannis a rămas mut, iar cei doi liberali au plecat acasă, urmînd să găsească un răspuns la întrebarea simplă:
  -De unde facem rost de bani? – Cornel Nistorescu

 11. Acu ca a fo deconspirat poa sa dea si el o sticla de aia de Dealu Mare…de acu putem sa-l pupam si n … pe acest patriarh negru!

 12. Li se rupe in paispe si ii doare la basca pe toti atat timp cat tara geme de privitivism mental- idioti , sarantoci care sunt cumparati si rascumparati cu nimicuri de 30 de ani incoace !

 13. @ Ca mai toți securiștii din vremea lui Ceaușescu ,mulți , erau sau au devenit academicieni ca Elena Ceaușescu, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998