CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Ședință de urgență mîine la vîrful ONU pentru situația din Gaza

1 comentariu / 1504 vizualizări / 29 octombrie 2023

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite va organiza luni o ședință de urgență cu privire la invazia terestră a Gazei de către Israel, au confirmat surse diplomatice pentru CNN, care a văzut textul solicitării venite din partea Emiratelor Arabe Unite.

Ordinea de zi a Consiliului de Securitate pentru mîine are o întâlnire programată după-amiaza pentru „Situația din Orientul Mijlociu, inclusiv chestiunea palestiniană”. Nu este clar dacă această reuniune va avea loc concomitent ori separat de întâlnirea de urgență cerută de arabi. Reuniunea de urgență vine după ce 120 de țări au votat vineri o rezoluție a Națiunilor Unite, prezentată de Iordania, care a cerut un „armisțiu umanitar susținut” în Gaza. Statele Unite au fost una dintre cele 14 țări care au votat împotriva rezoluției, 45 de țări, inclusiv România, s-au abținut. Sâmbătă, ministerul de externe al Emiratelor Arabe Unite a condamnat operațiunile terestre ale Israelului în Gaza și a cerut o încetare imediată a focului, potrivit agenției de presă de stat din Emiratele Arabe Unite, WAM. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. ONU si Consiliul de Securitate pot hotara orice.Israelul nu va respecta nimic ptr ca nu au luat in considerare hotararile ONU niciodata in scurta lor istorie ca stat.Asa ca vorbim degeaba.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998