CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

BREAKING NEWS SRI atacat de hackeri

0 comentarii / 1602 vizualizări / 24 octombrie 2011

Directorul SRI, George Maior, face o dezvăluire de senzație într-un interviu apărut azi, potrivit căreia serviciul pe care îl conduce a fost suspus unei agresiuni informatice din exteriorul țării.

Într-un interviu acordat ”României libere”, George Maior a relatat că SRI s-a confruntat cu o agresiune informatică ”foarte interesantă”, care, din fericire, a fost contracarată la timp.
Întrebat, astfel, despre atacurile cibernetice și despre agresorii care atacă România sub acest aspect, Maior a dezvăluit că se înregistrează milioane de evenimente de acest tip anual. ”E o zonă extrem de complexă. Au existat şi există multe incidente, aşa le definim, cam câteva sute de mii lunar. Au fost agresiuni asupra unor baze de date, chiar asupra sistemului energetic naţional, pe care le-am contracarat. A fost o astfel de agresiune cibernetică şi asupra Serviciului, foarte interesantă, care a fost contracarată. E foarte greu să determini însă spaţiul de provenienţă, dar important e efectul de contracarare”.
Maior a recunoscut că cei care au dat atacul informatic la SRI sunt cunoscuți, fără a dezvălui, totuși, identitatea acestora: ”Nu comentez”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998