CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

BREAKING NEWS: Vadim a rupt alianta cu PDL din Consiliul General

0 comentarii / 1795 vizualizări / 11 aprilie 2010

Liderul PRM s-a decis să rupă pisica, după aproape un an de ezitări: astăzi, alianța încheiată în iunie, anul trecut, cu PDL, în Consiliul General al capitalei, a fost ruptă, în favoarea alteia, cu PSD.

La orele 13,00, la sediul PSD București, organizațiile din capitală ale PSD și PRM vor semna un protocol de alianță la nivelul Consiliului General, în prezența lui Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu, Codrin Ștefănescu-liderul PRM București, iar din partea PSD, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu și alte nume sonore. Încă mai spectaculos, protocolul cuprinde susținerea reciprocă a celor două organizații la alegerile locale și parlamentare, din 2012, data pînă la cale este valabil fiind 31 decembrie 2012, cu posibilitatea prelungirii.

Ce consecințe va avea acest gest politic al lui Vadim Tudor, determinat, probabil, de scandalul ANI declanșat vineri? În primul rînd, majoritatea PDL din Consiliu devine de o fragilitate extremă, 28 de consilieri, cu tot cu cei ai PNG, față de cei 27 ai PSD, PRM și PNL. Asta înseamnă că, pentru a-și impune voința, PDL are obligatoriu nevoie de prezență 100% la ședințe, orice accident putînd echivala cu un dezastru. Iar situația se anunță complicată, întrucît, potrivit declarației date azi, Inpolitics, de către purtătorul de cuvînt al PRM, Marius Marinescu, ”noua alianță are de gînd să dezgroape toată mizeria îngropată sub preș, în anii trecuți, de către administrația PDL, și vom recurge, chiar, la anularea unor PUZ-uri date de gașca lui Videanu, în special cele care afectează spațiile verzi, desigur, cu excepția cazurilor cînd aprobările date își produc, deja, efectele. Timp de 20 de ani, Bucureștii au fost conduși de o mafie administrativă, și a venit vremea să îi punem punct. Vă asigur că viitorul foarte apropiat va aduce cu sine dezvăluiri explozive despre culisele afacerilor care s-au făcut la umbra Consiliului General”. Marinescu mai spune că ruperea alianței cu PDL va lăsa partidul lui Boc fără postul de viceprimar, care revine acum lui Mircea Raicu, urmînd ca funcția să treacă la PSD, democrat-liberalii pierzînd, totodată, și șefia Consiliului, deținută de Călin Murg. Surse din PRM afirmă că și viceprimarul PRM, Victor Iovici, va fi înlocuit cu alt membru al partidului, acesta fiind suspectat atît de legături prea strînse cu Adriean Videanu, cît și de scurgerea în presă a documentului care a stat la baza autosesizării ANI în cazul lui Vadim. Reamintim că, acum două săptămîni, Vadim a mai fost la un pas să rupă protocolul cu PDL, dar decizia sa s-a schimbat, în mod misterios, în ultima clipă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998