CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

BREAKING NEWS Voiculescu retrimite Cotrocenilor convocarea Parlamentului

0 comentarii / 1786 vizualizări / 28 iulie 2010

Meciul dintre Dan Voiculescu și Traian Băsescu ia amploare: după ce liderul conservator a propus, pe 1 iulie, începerea – printr-o discuție în Biroul Permanent – a începerii procedurii de suspendare din funcție, urmează un nou episod. (B.T.I.)

Concret, potrivit unui document intrat în posesia Inpolitics, Dan Voiculescu, în calitate de șef interimar al Senatului, pe durata concediului lui Mircea Geoană, îi cere președintelui să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară, întrucît aceasta nu respectă prevederile regulamentare. Dan Voiculescu garnisește umilirea președintelui și cu sugestia ca noua cerere să conțină și alte teme de dezbatere, pe lîngă cele trei propuse de Băsescu. Prezentăm integral documentul adresat azi de conducătorul Senatului Administrației Prezidențiale:

Domnului Traian Băsescu,
Preşedintele României

Domnule Preşedinte,

În contextul în care, în aplicarea art.40 alin.(2) din Regulamentul Senatului, am responsabilitatea de a asigura conducerea Senatului pentru perioada 19 iulie – 7 august 2010, am primit şi am analizat cu atenţie solicitarea dumneavoastră privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului României.

Consider că ar fi oportun să includem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, pe lângă cele trei proiecte de lege pe care le propuneţi, şi anumite modificări legislative a căror dezbatere în Parlament este extrem de necesară pentru economia şi societatea românească:

1.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale.
2.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare.
3.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sanatatii in vederea descentralizarii
4.Modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a Taxei pe Valoarea Adaugată la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi.
5.Instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proporţional cu reducerile salariale suferite.

Totodată, pentru a putea derula procedurile parlamentare prevăzute de Regulamentul Senatului, este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului.

După ce solicitarea dumneavoastră va îndeplini toate condiţiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate şi va decide calendarul şi ordinea de zi a sesiunii extraordinare.

Cu sinceritate
Dan Voiculescu

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu i-a răspuns vicepreşedintelui Senatului Dan Voiculescu precizând, conform Mediafax, că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare în prima parte a lunii august se referă la perioada 1-15 august şi că legile pentru care a cerut sesiune rămân aceleaşi.

„Prin adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, în temeiul art. 66 alin. (2) din Constituţia României, am solicitat întrunirea în sesiune extraordinară a Senatului României «în prima parte a lunii august». În mod firesc, prin această formulare, am avut în vedere perioada 1-15 august 2010. Am înţeles să propunem această formulare decentă, cu privire la durata sesiunii extraordinare, pentru a da posibilitatea Senatului României să-şi stabilească programul de activitate în acest interval propus. Dacă formularea «în prima parte a lunii august» vă creează confuzii, mai mult sau mai puţin formale, cu privire la intervalul în care urmează a se desfăşura sesiunea extraordinară a Senatului României, vă solicităm să luaţi act că înţelegem ca această sesiune extraordinară să se desfăşoare în perioada 1 august – 15 august 2010”, se arată în scrisoarea pe care preşedintele Traian Băsescu i-a transmis-o, miercuri, lui Dan Voiculescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998