CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bucuresteanul institut Cantacuzino si cutiile de pizza buzoiene pentru vaccinurile ialomitene

17 comentarii / 5857 vizualizări / 6 ianuarie 2021

Una dintre cele mai comentate informații ale momentului este decizia de neimaginat a autorităților care gestionează pandemia de a livra vaccinuri în cutii de pizza. O decizie insuficient explicată pînă acum, și care ridică niște semne de întrebare.

Că vaccinurile Pfizer se recomandă să fie transportate în cutii asemănătoare ca formă și dimensiuni celor de pizza e un adevăr, despre asta relatează și presa occidentală.
Doar că o cutie ”gen pizza” e una, iar o cutie chiar de pizza e cu totul alta.

Decizia gestionarilor pandemiei de la noi de a apela la cutii veritabile de pizza e una extrem de păguboasă, pentru că îngroașă dramatic mesajul public deja transmis al improvizației ieftine, al cîrpelii de moment.

E ca și cum ni s-ar transmite că, la fel ca mai mereu, autoritățile noastre au fost prinse nepregătite și a trebuit să încropească la repezeală o soluție pentru transportarea prețiosului vaccin.
Ciudățenia vine, însă, din altă parte.
Dacă Institutul Cantacuzino ar fi decis, pe picior, să livreze vaccinurile în cutii de pizza, neavînd altceva la îndemînă, ar fi fost de așteptat să apeleze la vreo pizzerie ori firmă de ambalaje din București.

Numai că celebrele – de acum – cutii inscripționate cu Pizza Real Taste, Best in town, Real italian, pare că nu provin din București.

O scurtă investigație Inpolitics relevă că ambalajele provin de la firma Snick Ambalaje si Consumabile, din comuna Măgura, Buzău, și ele se regăsesc exact în respectiva formă la pizzeria Pizza Box Delivery din orașul Buzău, vezi foto, dar care nu a furnizat cutiile institutului Cantacuzino, conform declarației date nouă de unul dintre asociați.

Firma Snick, o afacere familială locală, trebuie spus că oferă servicii de personalizare pentru ambalaje și livrarea lor rapidă, în 24-48 de ore, în toată țara.
Firma Snick deține un depozit și în Afumați, e drept, dar în București sunt o droaie de firme care produc și livrează ambalaje, de ce să fi apelat Cantacuzino, repetăm, la o firmă cu sediul în județul Buzău pentru livrări de la un depozit al ei dintr-o comună limitrofă capitalei, presupunînd că acolo se regăseau stocurile necesare?

Potrivit unui comunicat oficial al Institutului Cantacuzino, s-a recurs la soluția ambalajelor de pizza pentru că, din cauza sărbătorilor de iarnă, furnizorii de ambalaje nu au avut activitate, așa că institutul a folosit cutii luate din comerț.
Să credem că modelul cutiilor de pizza buzoiene este unul universal, pe care îl folosesc nu doar pizzeriile din Buzău, ci și cele mai pretențioase, din București?
Într-o lume a afacerilor ultrapersonalizate, este absolut exclus. În Capitală, nu există pizzerie care să nu aibă propriul design, iar ca să achiziționezi de aici un model buzoian e de-a dreptul hilar.

Cît de nepregătite să fi fost autoritățile de la noi încît să nu mai aibă timpul necesar măcar ”depersonalizării” cutiilor de pizza pentru vaccinuri, astfel încît acestea să fie livrate fără imagini cu ingrediente și cu sloganuri comerciale plus eticheta mare ”Pizza”, dînd astfel frîu liber unui imens hohot național batjocoritor, de rîs?

Sau poate că s-a urmărit, de fapt, doar o mare diversiune media, ca să se mai abată atenția de la derularea catastrofală a operațiunii ”Marea Vaccinare”? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Sau cineva vrea sa saboteze acest proces de vaccinare si lucrează la pisicul romanasilor care iau lumina de pe fb?

  • Ma faci sa rad…”sa saboteze acest proces de vaccinare”? Trebuie sa fi fost si dumneata unu din cei care au inchinat „osanale” cand au intrat astia in tara cu „salvarea natiunii” ..Te-ai interesat asa catusi de putin procentul de incredere si de vaccinare inclusiv in tari ca si Franta?

   • De asta vă tratează Securitatea ca pe niște consăteni din afara familiei. Vă transportă vaccinul în cutii de whatever, pentru urgențe, v-ar duce cu dricul, bateriile de pui, v-ar caza în herghelii, pentru că astea sunt pretențiile.
    Franța se joacă de-a vaccinarea pentru că trage de timp până se rezolvă problema intern.

   • @xyz papagalule dacă ai fi citit postările mele ti-ai fi dat seama ce părere am eu despre pnl si aliații! Dar din cauza ca ești redus mintal nu vezi decât ce ti se servește adica : înghițit, mestecat si scuipat de alții!
    Mă opresc aici ca am decis sa nu ma mai iau de părinții vostrii( cei care ii cunoașteți ca restul mars) pentru ca ei nu sunt de vina pentru faptul ca ești aproape de retard!
    Sa ai un an bun!

    • Comportament si vocabular indecent de „maimuta”, de a jigni fara sa fi fost jignit…caracteristic persoanelor care nu accepta alte opinii diferite de al lor…Cat despre postările tale vis-a-vis de ce partid iubesti sau urasti fa-ti un blog si posteaza-te singur, nu iti citeste nimeni comenturile aici decât doar cei care probabil vor sa iti faca un profil psihologic a ceea ce esti..am încheiat…

 2. Atenție că e vorba despre management militar.

  Ciobănism la el acasă!

 3. Tara lucrului bine facut (praf). Cum naiba nimic nu merge ca lumea in colonie? Te miri cum de mai rezista sandramaua.

  • Corect si la obiect!

 4. alt ghiseft….. plang politicienii universali ca,oameni ,de altfel normali, au intrat in congresul american peste politicieni… nu precum BLM,ANTIFA, care se razbuna in continuare pe cetatenii americani, ei sunt cei sponzorizati de politicieni

 5. In sfarsit un articol oportun, curajos, corect si pertinent scris de BTI.
  Afacerea cu cutiile de pizza nu este nici pe departe o curizitate hazlie si nevinovata, dupa cum incearca unii sa o prezinte, si ei nestiind prea bine de ce. Este un episod foarte grav si rusinos de scandalos sau viceversa. Sunt situatii in viata in care este suficienta o singura intamplare pentru a clarifica o chestiune ramasa de ani in suspensie. Nu mai poti sa te dai genlemen daca ti se rup pantalonii in cur la o petrecere simandicoasa iar izmenele sunt maroon, amanunt sesizat de toata lumea.

  Cutia de pizza este un episod de acest tip.
  Cutia vaccinului este ambalaj secundar al unui medicament steril si, din punct de vedere legal, chiar si numai din acest motiv, absolut nimeni nu ar fi trebuit sa-I treaca prin minte sa-l inlocuiasca, indiferent de justificare. Eforturile epuizante ale lui Gheorghita facute pentru a ne convinge ca cutia are aceleasi dimensiuni si vezi Doamne aceeasi izolatie termica (ceea ce nu cred) sunt mai degraba agravante decat atenuante. Ce-ar insemna daca fiecare colonel din lumea asta, jandarm, securist, politist, de marina sau de artilerie ar face propria analiza de riscuri la distributia medicamentelor sterile? Oamenii astia incalca legea si incearca sa ne convinga de faptul ca nu exista nicio consecinta negativa. E ca si cand ar trece pe rosu si ar veni cu dovezi ca venea niciun vehicul din directia care avea verde. Sau ca si cand te-ai pisa pe pistolul automat si ai trage cu el in aer jubiland fericit ca functioneaza foarte bine si asa. Cam asa a facut col. Gheorghita. Care in treacat fie spus si in afacerea vaccinarii de la Gaesti a dat cu oistea in gard, fara sa insist asupra orgoliului sau nemasurat si nejustificat.

  Revenind la afacerea “cutia de pizza”, repet, problema in sine este imposibil de inteles pentru cineva avizat din lumea pharma si ne-a umplut efectiv de rahat de sus pana jos, la nivel de natiune. O rusine pe care nu o va mai spala nimic, nimeni, niciodata. Sper sa fi inteles toata lumea de ce Agentia Nationala a Medicamentului a retras autorizatia de functionare (certificatul GMP) institutului Cantacuzino, in urma cu cativa ani. Ma intreb daca si-a imaginat vreun prost ca Armata Romana adusa la carma institutului de un prost inca si mai mare (pesedistul Fifor, aprobat de alti prosti) ar putea vreodata sa obtina inapoi ceea ce au pierdut civilii cu (in)competenta lor, aia care era. Iata ce a reusit Armata Romana, “adu bah cutii de pizza ca merge si asa”.
  Tara minora, saraca cu duhul, condusa de niste plutonieri majori

  • Bolșevicule, tu faci apologia dictaturii securiste militare.

   Dacă e ordin, o sugi și din cutie de pizza!!!

   • Esti prea idiot ca meriti un raspuns de la mine si prea prost ca sa-l intelegi daca l-ai primi.

    • Franklin, cretin securist, nu mai critica fin ciobanii securiști în timp ce sugii pula Securității!!!

 6. Iulian Bulai ar putea conduce următorul guvern.

  În loc de vaccin în cutie de pizza și împrumuturi de sute de miliarde de lei, ar sta ca boul în Oslo și-l mai scuipă lumea în timp ce i se cacă porumbeii în cap.

  • Numai în România securistă putea să ajungă în Parlament un prostovan care a stat ca varza murată în butoi. :)))))))))))))))))))))

 7. @ „Vaccinologia” arată că autoritățile public și cele medicale nu sunt capabile și pregătite să ofere populației un mediu curat, echilibrat și sănătos așa cum solicită și convențiile internaționale de respectare a drepturilor omului, cele referitoare la dezvoltarea durabilă și chiar și Constituția ,la articolul 35, propunând vaccinări, începând cu virusul gripal, chiar și de două ori pe an, ca și în complexele și fermele animaliere și de păsări ,propunând și vaccinuri obținute, probabil, în același moduri ca și cele pentru fermele și complexele zootehnice, ?

 8. @ Dacă specialiștii în sănătate și sociologie ar putea preciza despre influențele noilor tehnologii, despre cele ale ineterferențelor cu alte culturi și impactul creșterii asimilării de informații , chiar și prin informatizare, asupra populației , pe categorii , in funcție de accesul la informații și nivel de educație, îndeosebi la cei ce au manifestat forme severe și grave ale COVID, chiar și relațiile sociale, mediul social, al acelor persoane. interacțiuni, ? Remarcați și faptul că multe dintre triburile de aborigeni din zonele mai izolate ale lumii au fost afectate de epidemii și pandemii după ce au fost descoperite și au avut interacțiuni sociale cu „lumea civilizată” , ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998