CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9752 RON UP | 1 USD = 4.7387 RON UP | 1 GBP = 5.7500 RON UP

Bulgaria cere UE să-i lase centralele pe cărbune pînă în 2038. Poate pune o vorbă și pentru România

0 comentarii / 1692 vizualizări / 12 ianuarie 2023

Parlamentul Bulgariei cere guvernului țării să renegocieze partea energetică a planului de redresare post-pandemie finanțat de UE, pentru a salva centralele electrice pe cărbune ale țării de la închidere, transmite Associated Press.

Parlamentul Bulgariei a decis azi să ceară guvernului să renegocieze partea energetică a unui plan de redresare post-pandemie finanțat de UE, pentru a salva centralele pe cărbune ale țării de la închidere. Parlamentarii au votat cu 187-2 și nouă abțineri pentru a aproba o revizuire a planului, care este cheia pentru primirea de 6,3 miliarde de euro în finanțare UE din pachetul de stimulare a redresării post-COVID al blocului. În timpul votului din Parlament, câteva sute de mineri și lucrători din energie s-au adunat în afara clădirii pentru a cere garanții pentru locurile de muncă. Protestul, organizat de cele mai mari două sindicate din țară, a fost pașnic.

Conform deciziei, guvernul va trebui să renunțe la angajamentul său de a reduce cu 40% nivelul emisiilor de carbon din 2019 până la sfârșitul anului 2025 și va căuta garanții că centralele pe cărbune pot continua să funcționeze fără restricții cel puțin până în 2038.
Guvernul are termen până la sfârșitul lunii martie să depună o cerere oficială de renegociere a planului național de redresare la Comisia Europeană.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998