CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

C.T.Popescu: Kovesi, aceasta faraoanca Nefertiti a Romaniei

3 comentarii / 7361 vizualizări / 22 februarie 2018

În noianul de admiratori ai DNA și ai Laurei Kovesi, gazetarul CTP pare de-a dreptul îndrăgostit: el declară instituția drept singurul lucru viu și adevărat pe care l-a văzut în România post-decembristă, iar pe Kovesi o asemuie faraoancei Nefertiti, de peste trei milenii încoace simbolul frumuseții absolute.

”DNA este singurul lucru viu și adevărat pe care l-am văzut în 26 de ani în România, după Revoluție. Țara asta este țara „pseudo”. „Pseudonia” s-ar putea numi la fel de bine. Totul e fals aici. Sunt tot felul de mime: mimăm Parlamentul, mimăm Constituția, democrația. De fapt, ele nu sunt. Când le înțepi undeva – toate instituțiile acestea -, țâșnește puroiul, și uneori chiar și sângele, până la cer. Sunt false… Și atunci, iată că văd și eu în 26 de ani o instituție care este vie și adevărată, care chiar face ceva”.

Afirmația îi aparține lui Cristian Tudor Popescu și a fost făcută într-un interviu din 2016 acordat siteului avocatura.com.

Gazetarul mai descrie extazul care îl cuprinde în fața spectacolului cătușelor de la DNA:
”Mie, să văd personajele alea în cătușe, duse la arest, în primele momente mi se părea că văd ceva de domeniul fantasticului, mi se părea că visez, că nu se poate așa ceva. După ce am trăit atâția ani, eu, ca gazetar, care scriam să fac „scurtă la mână”, despre X, despre Y, câte hoții, câte mânării înspăimântătoare au făcut și așa mai departe, dar fără niciun rezultat – iată că DNA-ul ăsta chiar dă niște rezultate”.

Întrebat ce îi vine în minte cînd aude numele Kovesi, CTP răspunde fără să ezite:

”Nefertiti. De ce?! Pentru că m-a impresionat… Domnule, a stat o oră și jumătate la Digi24, pe scaun, în poziția faraoancei Nefertiti: cu mâinile pe genunchi, dreaptă, nemișcată, stone face – nicio expresie -, și a răspuns ca un mecanism. A spus de fiecare dată exact ce trebuie, cât trebuie, fără niciun fel de ezitare, fără niciun fel de încercare să câștige bunăvoința sau ceva de genul acesta. Impecabilă. O oră și jumătate să stai în poziția asta, fără să clipești, să fii extrem de exactă… Mi-a trezit toată admirația această femeie”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] 0 comentarii / 39 vizualizări / 22 februarie 2018 […]

  2. Nefertiti nu a sfarsit prea bine, din cate stiu…

  3. Doamne, te apucă greața! Acest CTP e la fel de sulfuros ca si LCK!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998