CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ca la noi, la nimenea: povestea useristului care a vrut să ”scape” de pensia nesimtita

2 comentarii / 2782 vizualizări / 17 noiembrie 2020

Poveste politică de succes 100% fabricată în România.

Zilele trecute, deputatul USR de Arad Sergiu Cosmin Vlad anunță pe Facebook:

”Așa cum am promis încă din 2016, mi-am dat demisia înainte de sfîrșitul mandatului, pentru a nu fi beneficiar de pensie specială”.
În locul său e validat azi deputatul USR Dan Sfîrîilă, care va avea un mandat de doar o lună, pînă pe 20 decembrie.
Pentru cei care nu știu, nu era nevoie de demisia deputatului pentru a evita pensia specială: era suficient să nu o solicite.
Cîteva vorbe mai tîrziu, Vlad strecoară o informație secundară legată de demisie: ”…și pentru a încerca (în noua mea calitate de consilier local) să negociez o majoritate care să administreze cu adevărat orașul nostru”.
Deci, deputatul USR cere votul arădenilor pentru a-i reprezenta în parlament, candidează ulterior la locale și ia un post de consilier și abandonează reprezentarea alegătorilor sub un pretext cusut cu ață albă.
Dar asta nu e tot.
Cei care l-au ales consilier vor rămîne și ei cu buzele umflate, pentru că deputatul, după ce încasează unul-două salarii de consilier, candidează pe locul întîi la Senat pe 6 decembrie, tot la Arad, și mai mult ca sigur revine în parlament. Dacă își termină mandatul de senator, va beneficia la calculul pensiei speciale și de cei 4 ani fără o lună de mandat de după 2016, conform legislației în vigoare. Asta, desigur, dacă nu repetă jocul de acum și în 2024. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Alt aluat, același căcat securist.

  2. Așa și? Vrei o medalie?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998