CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cacealma de imagine: ”demisionarul” Remus Cernea, exclus din Partidul Verde pentru indisciplina

0 comentarii / 1991 vizualizări / 19 septembrie 2010

Fostul candidat prezidențial Remus Cernea a șocat ieri presa anunțîndu-și demisia din Partidul Verde, condus de Silviu Popa, unde deținea funcția de președinte executiv, pentru a înființa un nou partid, tot de stirpe ecologistă, numit ”Albă ca zăpada”.

”Astăzi, 17 septembrie 2010, ne anunţăm public demisia din Partidul Verde şi constituirea unei noi formaţiuni politice, a cărei necesitate şi apropiată înfiinţare a fost intuită şi dezbătută în presă sub denumirea de Partidul „Albă ca Zăpada”” scrie, pe blogul propriu, fostul lider verde. Dincolo de folosirea cam exacerbată a pluralului cînd e vorba de propria persoană, Remus Cernea riscă și acuzația de nesinceritate totală, pentru că nu suflă o vorbă despre adevăratele dedesubturi ale plecării sale de la Verzi.

Mai exact, organizația de București a partidului a solicitat oficial conducerii excluderea lui Cernea din partid, pentru acte repetate de indisciplină, propunerea fiind dezbătută vineri, în ședința organizației de București, și înaintată sîmbătă, Consiliului Național al Partidului. Autorul propunerii de excludere, președintele filialei București, Constantin Dumitrescu, a declarat azi pentru Inpolitics că tensiunile dintre Cernea și restul partidului sunt mai vechi, de cîteva luni: ”Ele au pornit de la faptul că domnul Remus Cernea a acceptat să fie membru al unui partid politic și chiar lider al său, dar nu a înțeles că asta presupune și o anume disciplină. Dumnealui a înțeles să își urmeze permanent propriul drum, să își construiască propria imagine, să dea declarații presei și să adopte poziții oficiale fără a se consulta cu absolut nimeni din partid. Am început prin a-i atrage atenția, politicoși, apoi i s-a pus în vedere că lucrurile nu mai pot continua așa, însă nu am obținut niciun rezultat, iar declarațiile sale date presei au început să fie tot mai diferite de poziția partidului. Vineri, l-am chemat să compară în fața Comisiei de Arbitraj, pentru a-și susține punctul de vedere în fața acuzațiilor de încălcare a statutului care i se aduceau, dar nu s-a, măcar, deranjat să facă asta. În consecință, am decis să propunem Consiliului Național excluderea sa din partid. În timpul ședinței de ieri, am înțeles că a sunat și a anunțat că va demisiona din proprie inițiativă, deși pînă acum se pare că nu a trimis nicio demisie. Așteptăm pînă mîine și vom da un comunicat oficial, în funcție de ce se întîmplă, adică dacă trimite demisia ori nu” a declarat Dumitrescu.

Acesta mai spune că Cernea a ajuns în partid după ce liderul organizației sector 4 l-a remarcat la un miting de protest față de construirea Catedralei Neamului și i-a propus să intre în rîndul Verzilor, lucru pe care Cernea l-a acceptat, anul trecut el fiind promovat președinte executiv. Dumitrescu mai afirmă că liderii partidului au primit, la un moment dat, informații că Cernea ar fi fost infiltrat în partid de anumite structuri interesate de evoluțiile mișcării ecologiste (PV e singurul partid autohton membru al Verzilor europeni), dar spune că tocmai modul în care a fost ”racolat”, direct de pe stradă, exclude, de principiu, această teorie. ”E un băiat isteț, îi merge mintea, are vorbele la el, dar nu are legătură cu ceea ce înseamnă activitatea de partid, din păcate. Mă îndoiesc, sincer, că va ajunge să își facă un partid propriu, vreodată”.

Dumitrescu susține că una dintre acțiunile care au fost cel mai prost receptate de conducerea Verzilor a fost sprijinul public acordat de Cernea lui Laszlo Tokes pentru obținerea funcției de vicepreședinte al PE. Interesant de menționat, acum cîțiva ani Cernea s-a înscris în UDMR, ceea ce ar putea avea oarece relevanță în ce privește susținerea recentă acordată lui Laszlo Tokes. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998