CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cacealma: deputatul PDL Dan Pasat s-a autosuspendat ilegal din partid

0 comentarii / 1582 vizualizări / 15 februarie 2011

Deputatul PDL Dan Păsat a anunțat azi că nu demisionează din parlament din cauza problemelor cu justiție, dar că a luat decizia să se autosuspende din partid, pînă la clarificarea situației sale. O cacealma de proporții, întrucît statutul PDL nu are prevederi legate de autosuspendare.

Mai exact, niciun membru al PDL nu se poate autosuspenda, după bunul plac, suspendarea din partid a unui democrat-liberal fiind doar apanajul conducerii, în frunte cu Biroul Permanent. Astfel, capitolul ”Sancțiuni” din Statut prevede că membrilor PDL care nu respecta Statutul, Programul politic, regulamentele sau celelalte documente ale partidului, precum si celor care, prin inactivitate politica, conduita negativa, declaratii sau activitati, provoaca daune partidului li se poate aplica, dupa gravitatea faptei, una dintre urmatoarele sanctiuni:
(a) atentionare;
(b) avertisment;
(c) suspendarea pe anumite termene a unor drepturi sau prerogative in interiorul partidului, inclusiv din functiile detinute; in cazul arestarii preventive, suspendarea se aplica automat; BPN ia act de suspendare in prima sa sedinta;
(d) demiterea din functii ocupate in structura partidului;
(e) retragerea sprijinului politic pentru functii dobandite prin sustinerea partidului;
(f) excluderea din partid.

Trebuie spus, însă, că nici modificarea Statutului PDL pentru ca Păsat și cei aidoma lui să poată fi suspendați în caz de arestarea preventivă sau de trimitere în judecată nu i-ar crea probleme imediate deputatului amintit, pentru că statutul poate fi modificat doar la congres, apoi trebuie aprobat de Tribunal, ceea ce ar putea însemna cîteva luni bune de aici încolo. Pentru a se ieși din clinciul de imagine, s-a recurs, așa cum se vede clar, la o măsură complet nestatutară. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998