CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Câciu – somat de liberali să spună ce profituri fac giganții energetici

1 comentariu / 1740 vizualizări / 9 iulie 2022

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, e solicitat de PNL să livreze informații oficiale privind profiturile obținute în primul semestru de unele companii care operează în România, mai precis giganții energetici.

Într-o interplare a deputatului Adrian Cozma, acesta arată că există suspiciuni cu privire la specularea crizei energetice de către unii operatori economici. ”În spațiul public din România au apărut informații potrivit cărora unele companii de profil au raportat profituri și de trei ori mai mari față de perioada anului precedent, în contextul unei relative restrângeri a consumului”, afirmă el.

În consecință, deputatul cere o situație care să reflecte profiturile raportate în primul semestru din anul 2022 pentru primele 5 companii care operează în domeniul distribuției/comercializării de carburanți (LukOil, OMV, Mol, Rompetrol, Gazprom) din România, ca și pentru primele 5 companii (din punct de vedere al numărului de consumatori) care operează în domeniul distribuției de gaze naturale (Engie, E.On, Delgaz Grid, CEZ etc). (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Gigantii fac profit pe seama mentalitatii de neamuri proaste ale romanilor.Daca ar studia cineva cate din plimbarile cu masina ale cocalarilor romanistani sunt dictate de necesitati privind jobul ,aprovizionare,afaceri ar constata ca acestea nu acopera nici jumate din deplasarile cu masina.Restul sunt plimbari de neamuri proaste si basini de tigani ajunsi imparati care se dau mari cu rablele aduse din Europa.Asa ca nu gigantii sunt de vina ci babuinii autohtoni care confunda conducerea masinii cu mersul la toaleta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998