CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Cade reţeaua lui Oprea! În totalitate?

1 comentariu / 2365 vizualizări / 2 februarie 2016

Dacă acele concluzii la care a ajuns Direcţia Naţională Anticorupţie sunt reale, atunci nu se mai poate vorbi despre un caz izolat, Gabriel Oprea. Ci despre o întreagă reţea, în epicentrul căreia s-a aflat viceprim-ministrul însărcinat cu siguranţa naţională, fostul ministru de Interne şi fostul candidat de prim-ministru. Iar din această reţea ar face parte, pe lângă procurorul general al României, şi şefii operativi ai două servicii secrete, respectiv Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Lucian Pahonţu, şeful SPP. Cărora, dacă aşa stau lucrurile, li se vor adăuga mulţi alţii. Şi iată că, în cel mai pur stil caracteristic marii terori staliniste, avem creionată o veritabilă conspiraţie la nivelul conducerii statului român. Aşa o fi?
Ce reiese din comunicatul oficial DNA? Că poliţistul decedat în tragicul accident ar fi trăit dacă domnul Gabriel Oprea nu ar fi încălcat legile statului. Cu alte cuvinte, începutul sfârşitului pentru puternicul Gabriel Oprea vine printr-un tragic accident. Şi continuă printr-o stranie demisie. Cea a lui Victor Ponta. După care iadul s-a dezlănţuit. DNA pretinde că a descoperit un protocol ilegal încheiat între Ministerul de Interne, condus de Gabriel Oprea, şi Parchetul General, reprezentat prin şeful acestuia, Tiberiu Niţu, prin care ultimul a beneficiat ilegal de coloane oficiale. Un folos necuvenit. La fel cum însuşi Gabriel Oprea şi-a acordat, singur, dreptul la asemenea coloane oficiale. Împreună au utilizat, pe bani publici, acest sistem, cam de trei ori mai mult decât preşedintele statului şi prim-ministrul, luaţi la un loc. Repet, în opinia DNA, reprezintă un abuz, precum şi obţinerea de foloase necuvenite. Numai că lucrurile nu se opresc aici.
Nu au trecut prea multe zile de când spuneam că DNA caută să identifice un grup criminal organizat. Dacă-i bal, bal să fie. Şi, iată, iese la iveală, nu se ştie de unde, dar apare în Lumea Justiţiei, că asemenea protocoale au fost încheiate şi cu SPP şi cu SRI. Iar beneficiarii au fost Lucian Pahonţiu şi Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI. Care va să zică, şi aceştia au utilizat, în mod ilegal, abuziv, coloane oficiale. Obţinând astfel foloase necuvenite. Tot pe bani publici. Şi iată începutul unui grup criminal organizat. Dacă şi numai dacă mergem pe logică DNA.
Acest prezumtiv grup criminal organizat ar putea fi extins. Şi transformat într-o reţea. Şi apoi într-o adevărată conspiraţie, care a lovit în moalele capului statul de drept. Ia să ne gândim cum!
De fapt, primul scandal major din cariera lui Gabriel Oprea a fost legat de propriul său doctorat. S-a constat că lucrarea sa de doctorat reprezintă un plagiat. Şi ce să vezi? În scurt timp, domnul Gabriel Oprea, fără a renunţa la propriul doctorat, anunţă că se retrage din calitatea de îndrumător de doctorate. Ale altora. Şi unde îndruma el doctorate? Fix la Academia de Informaţii. O Academie de Informaţii patronată de SRI. Prin cine? Prin nimeni altul decât domnul Florian Coldea. Care va să zică, domnul Florian Coldea îi trimitea, în foc continuu, lui Oprea, subordonaţi pentru a fi transformaţi în doctori. Mai mult decât atât. A reieşit că tot SRI şi tot prin Coldea, avea sarcina de a recruta, nu mai puţin de 1000 de judecători şi procurori, pentru a-i aduce la Academia de Informaţii şi de a-i dota cu diplome. Eventual, chiar şi cu doctorate. Şi dacă se putea, când se putea, şi cu angajamente de colaborare. Alea despre care preşedinţia afirmă că nu au existat.
Dacă domnul Gabriel Oprea se află în centrul şi al acestei operaţiuni de atac major asupra independenţei justiţiei, încă nu ştim, şi tare mă tem că nici DNA nu va încerca să afle. În schimb, acelaşi personaj a fost creierul şi coordonatorul unei alte operaţiuni, numită uniforme pentru ziarişti şi politicieni. Uniforme şi grade. Vă amintiţi cum făcea Oprea, în calitate de ministru al Apărării, în serie, maiori şi colonei, recrutându-şi astfel tovarăşi din rândul presei societăţii civile şi lumii politice?
Ei bine, toate aceste ingrediente, puse la un loc, ar putea forma un dosar colosal. O caracatiţă care, iată, a cuprins în tentaculele ei procurori, judecători, oameni politici, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cu sau fără ONG-uri, şi, desigur, vârfuri ale serviciilor secrete. Aceştia, în niciun caz, nu ar fi putut lipsi.
Îmi este teamă că doamna Laura Codruţa Kovesi a dat drumul unei avalanşe penale pe care nu o mai poate nimeni opri. Şi nu numai şeful DNA. Am observat că procurorul de caz, cel care, în paranteză fie spus, a instrumentat-o şi pe Elena Udrea, a avut o discuţie, zilele trecute, cu Excelenţa sa Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti. Neinstituţională. Întrucât, Marius Bulancea nu deţine nicio funcţie oficială în DNA. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Pai nu are dreptate Victor Ponta cand spune ca suntem slugi, dar ne place? Nu ne fac strainii atat rau, cat reusim sa ne facem singuri. Pai in aceeasi nota , sa cerceteze apostolii luptei anticoruptie si deplasarile la taiat frunza la caini ale numitelor haineala si ghica de la CSM, insotite de spp-isti. Ele aveau voie? Daca nu se cerceteaza, coloanele oficiale vor continua sa circule, dar a fost clar un pretext pentru a scapa de niste neascultatori. Ambasadorul dixit!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998