CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cadoul de Craciun al lui Basescu: Turcan, avansat consilier prezidential

0 comentarii / 1963 vizualizări / 24 decembrie 2010

Traian Băsescu îl recompensează de Crăciun pe purtătorul său de cuvînt, consilierul de stat Valeriu Turcan, cu o avansare la statutul de consilier prezidențial, ceea ce înseamnă echivalentul unui rang de ministru și o sporire a salariului. Numirea a fost semnată ieri și devine valabilă de la data de 1 ianuarie 2011.

Prin avansarea lui Turcan de la consilier de stat la consilier prezidențial, ”guvernul” de la Cotroceni al lui Băsescu ajunge la 11 nume, ceilalți fiind Iulian Fota (Securitate Naţională), Ştefan Deaconu (Constituţional Legislativ), Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu (Planificare şi Analiză Politică), Anca Ileana Ilinoiu (Relaţii Internaţionale), Leonard Orban (Afaceri Europene), Bujor-Bogdan Teodoriu (Politici Economice şi Sociale), Corina Alexandrina Gătej (Departamentul Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional), Virgil Păunescu (Sănătate Publică), Alexandru Gheorghe Gussi (Educaţie şi Cercetare), Peter Eckstein-Kovacs (Minorităţi Naţionale).

În ciuda crizei, trebuie remarcat că este un număr aproape dublu față de numărul consilierilor din mandatul lui Iliescu, care s-a limitat în ultimul său mandat la șase oameni, în timp ce Emil Constantinescu a avut doar șapte, dar nu concomitent, avînd loc și înlocuiri. În primul mandat, Băsescu a avut 16 consilieri prezidențiali, dar nu concomitent, ci însumați, date fiind demisiile numeroase din funcție. În luna iunie, potrivit relatărilor presei, Turcan avea salariul de 4.693 lei net, în timp ce un consilier prezidențial cîștiga 5.361 lei, ceea ce înseamnă că familia Turcan își sporește veniturile, de la 1 ianuarie, grație acestei avansări. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998