CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Caii din Delta, sfirtecati pe altarul intereselor electorale ale PDL?

0 comentarii / 1446 vizualizări / 19 mai 2011

După masacrul cîinilor de la Botoșani, un alt genocid animal a intrat în atenția marelui public, e vorba de uciderea cailor sălbatici din Delta Dunării, în număr de circa 1.000 de exemplare, existînd informații că totul nu ar fi altceva decît o afacere electorală a oamenilor partidului de guvernămînt.

Acuzația vine din partea fostului senator PDL Marius Marinescu, părintele legii de protecție a animalelor nr.9/2008, și a lui Mircea Șerbănoiu, președintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Animalelor din România, în cadrul unei sesizări către Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaților. Primăria din comuna C.A. Rosetti a adunat 71 de cai sălbatici dintre cei care aleargă prin Deltă, cu intenţia de a-i sacrifica la abator. Aceeași soartă e rezervată și restului de cai, de cca.o mie de bucăți. Marius Marinescu a declarat, pentru Inpolitics, că există indicii că primarul Antonel Pocora – pesedist la origine, dar reorientat ulterior spre PDL – , al comunei C.A.Rosetti cumpără, de fapt, voturile localnicilor, în contul alegerilor viitoare, prin intermediul cailor sălbatici care sunt dați pe mîna oamenilor, ca să fie recuperați ulterior de la abator pe bani frumoși, mai apoi sacrificați și valorificați.

Ȋn document, se solicită comisiei extinderea anchetei parlamentare de la Botoșani, în derulare, şi la Tulcea, având ȋn vedere cruzimile faţă de animale, comise de autorităţile locale în complicitate cu reprezentanţii DSVSA.
”Faptul că, peste noapte, au fost găsiţi „proprietari” pentru animale nu face decât să ne conducă la concluzia că primarul Antonel Pocora îşi „plăteşte” voturile pentru viitoarele alegeri” se arată în sesizare.
Semnatarii cer, între altele, să fie identificaţi toţi sătenii „împroprietăriţi” de primar şi să se dispună cercetarea acestora pentru fals în declaraţii, rele tratamente şi cruzimi faţă de animale, iar primarul, pentru abuz în serviciu, complicitate la cruzimi faţă de animale şi fals în înscrisuri oficiale; să se verifice existenţa examenelor de laborator din care să rezulte dacă animalele sufereau de vreo boală; să se verifice cadrul legal în baza căruia au avut loc aceste acţiuni de strângere a cailor sălbatici etc
În același caz a fost depusă şi o plângere penală și au fost înainte sesizări asemănătoare primului ministru și ministrului Mediului.

Pentru ca tacîmul să fie complet, trebuie spus că astăzi a început, în Luxemburg, Congresul Internațional pentru Drepturile Animalelor, la lucrările căruia România va fi o veritabilă ”vedetă”, în sens negativ. Între personalitățile care au anunțat deja că vor ridica problema masacrelor din România se numără cunoscuta apărătoare a drepturilor necuvîntătoarelor, prințesa Maja de Hohenzollern. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998