CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Calamity Liz

15 comentarii / 5341 vizualizări / 6 septembrie 2022

Într-un moment de răscruce pentru Europa şi pentru întreaga lume, britanicii şi-au hotărât viitorul: vor fi conduşi de prim-ministrul Liz Truss. Vom asista la o concurenţă îndrăcită pentru titlul de cel mai mondialist, cel mai proamerican lider european între Annalena Baerbock (ministrul „verde” de Externe al Germaniei), Emmanuel Macron, preşedintele europenist şi globalist (şi nu profrancez) al Franţei, şi Liz Truss pentru Regatul Unit. Spectacolul se anunţă grandios. Cine este Liz Truss, fost ministru de Externe al prea pitorescului Boris Johnson şi de azi locatară la 10 Downing Street ? Să vedem:

„Scena se petrece la 11 februarie anul acesta. Responsabilă a Afacerilor externe în guvernul lui Boris Johnson, Liz Truss îi ţine o lungă lecţie lui Serghei Lavrov, omologul său rus, reproşând Rusiei că nu face nimic pentru a obţine o soluţie pacifică la tensiunile din Ucraina. Ministrul rus se hotărăşte atunci să testeze cunoştinţele de geografie ale interlocutoarei sale. Îi cere să recunoască suveranitatea rusă asupra Rostovului şi Voronejului – două regiuni din sudul ţării aflate la graniţa cu Ucraina. Doamna Truss răspunde că Marea Britanie nu le va recunoşte niciodată ca ruseşti. Urmează intervenţia jenată a ambasadorului britanic pentru a o corecta pe doamna ministru, apoi negarea incidentului atunci când ruşii încep să-l răspândească, amuzându-se sarcastic. Rusofobia e un sport cu tradiţie în diplomaţia britanică. Dar pe vremea războiului Crimeei (1853-1856), cei de la Foreign Office ştiau geografie.

Dar ceva şi mai rău avea să vină: la 27 februarie 2022, la trei zile după începutul războiului din Ucraina, Liz Truss declara că va fi fără îndoială necesar ca NATO să intre în război pentru a opri Rusia. Ca răspuns, Vladimir Putin a anunţat că forţele nucleare ale Rusiei au fost puse în alertă maximă” (Édouard Husson – „Calamity Liz prend les rênes du gouvernement britannique: que peut-on attendre d’une mondialiste opportuniste ?”, lecourrierdesstrateges.fr, 6.09.2022).
Édouard Husson este profesor de universităţi în Franţa şi mare cunoscător de politică externă.
Dar care e contextul mai larg, istoric în care doamna Liz Truss va deveni noua „doamnă de fier” în Regatul Unit, aşa cum îi place să i se spună ? „Liz Truss e mai puţin competentă decât Boris Johnson, dar e la fel de bună la minţit. În plus, nu are deloc empatie. Una peste alta, va părea mai rea în acel post decât Johnson. Nenorocirile aduse de dezastrul Brexit continuă să se agraveze. Penuria de energie cauzată de războiul economic dus împotriva Rusiei sfâşie ţara. […] Truss va agrava totul. Dar miliardarii şi bancherii din City-ul londonez o vor aplauda, totuşi, pentru că le-a scăzut impozitele. Primul război mondial în Europa s-a datorat în mare parte declinului Imperiului Britanic, care se temea de creşterea concurentului german. Imperiul a fost grav avariat. Cel de-al doilea război mondial l-a doborât. Brexitul lui Boris Johnson a dus la ruină economia reală a Marii Britanii rupând ţara de pieţele ei europene. Acum, Liz Truss va distruge ce-a mai rămas din fostul mare imperiu” (Moon of Alabama – „RIP Great Britain”, moonofalabama.org, 5.09.2022).

Deocamdată, germana Annalena Baerbock are o lungime avans în concursul globalist. A declarat zilele trecute: „Dacă le-am făcut o promisiune ucrainenilor – „Suntem alături de voi atâta timp cât veţi avea nevoie de noi” –, vreau să mi-o ţin. Contează prea puţin ce gândesc alegătorii mei germani, dar eu vreau să-mi ţin promisiunile făcute poporului ucrainean.”
Pentru cine vrea să vadă falimentul Occidentului în desfăşurare, acesta poate fi contemplat uşor cu ochii minţii.

(Titlul articolului, preluat de la Édouard Husson, trimite la un personaj la fel de real ca Liz Truss. Calamity Jane (1852-1903) a fost o faimoasă pionieră a cuceririi Vestului american şi a intrat definitiv în legendă prin spectacolul Wild West Show. S-au scris despre ea zeci de cărţi şi s-au făcut tot atâtea filme.) (Petru Romoşan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Scrie bine nenea Romosan. „Stapanii la lume” au bagat in scena fetitele cu chibrituri.
  Pe la finlanda pe la suedia pe la australia pe la noua zeelanda pe la germania, anglea samd.

 2. Bai, dar Regina nu s-a saturat sa numeasca clovni pe post de PM? Nu s-a saturat sa isi vada tara colonizata din toate directiile in toate domeniile?
  Asta cand se uita pe geam mai vede britanici? In orase nu ii mai gasesti.

 3. Este incredibil cum un politician poate să fie criticat încă dinainte să-și înceapă mandatul. Nu găsesc altă explicație în afara faptului că e femeie. Unii bărbați (nu toți, dar destui) au o problemă cu femeile aflate în poziții de putere. Același tip de critici au apărut și în cazul președintei Slovaciei Zuzana Caputova, președintei Moldovei Maia Sandu, prim ministrelor din Suedia sau Finlanda. Fie că vă place sau nu, aceastea sunt femei puternice, curajoase și asumate.

  • Postac sau ironic?

  • Ai dreptate! Persoanele mai sus menționate sunt asumate!
   Maia si-a asumat faptul ca nu vrea unirea!
   Aia din suedia si-a asumata faptul CĂ CApitala lor este capitala lumii în ceea ce privește atacurile cu bombe si grenade!
   Despre aia din Finlanda care dansa ca fetele de la strip-tease ce putem spune? Si-a asumat faptul ca ii place viata( un eufemism pentru altceva)!
   Deci da ai dreptate ! Sunt puternice și asumate!
   Apropo si Liz si-a asumat punând o persoana supraponderala( fat) ministresa la sănătate!
   Deci ai dreptate! Jos pălăria!

   • Capitala Suedie e „capitala lumii” in sensul in care nu au voie sa existe oameni albi/nativi (crestinii si evreii) pentru poporul multicolor multireligios (de „religia pacii™”) divers, vibrant doritori de o viata mai buna care muncesc ei in locul bastinasilor si le platesc ei pensiile (in timp ce incaseaza ajutoare sociale de la celalt popor nedivers, alb, nevibrant, monoteist).

    • Apreciez completarea! Este mai corect decât ce am sugerat eu ! Kudos!

  • Prostalaul de serviciu !

 4. I se mai spune și Chameleon Lizz. Adică are principii si idei cu geometrie variabilă. De aici și oportunismul cu care și-a construit cariera. Pretenția de a fi o Margaret Theacher si schimba modelul economic britanic bazat pe taxe scăzute și retragere a rolului statutului e o iluzie. Are doi ani la dispoziție, doar o treime din parlamentarii conservatori au susținut-o iar datoria publică se ridica la 2,4 trilioane de lire. Plafonarea prețului la energie va costa statul în jur de 100 milioane pe 18 luni. Daca criza energetică se va prelungi și după aceea ? Daca o alta criza va surveni neașteptat ? Lizz merge pe sarma iar în mâini nu tine o prăjină ci destinul unei țări aflate poate la sfârșitul ciclului ei civilizațional și al bunăstării generale. Marea Britanie nu e fostul imperiu și nici țara de acum 30 sau 40 de ani.

 5. Bon ! Ce n’est pas un scoupe mais la nomination de l’hystérique comme successeur de BoJo est confirmée. Au-delà de son inculture crasse et de sa bêtise du même tonneau, les Godons viennent de se donner un Premier ministre qui assurait encore voilà quelques semaines qu’elle n’hésiterait pas, si nécessaire, à utiliser l’arme nucléaire.
  Vous avez demandé l’Enfer ? Ne quittez pas ! Em Leroy

 6. […] 7 comentarii / 2410 vizualizări / 6 septembrie 2022 […]

 7. Dupa Merkel si aceste 2 pupeze ne vor convinge a trebuie sa avem 50% din politicieni de genul parinte 1 (sau 2 ?)

 8. Și totuși victoria armatei eliberatoare întârzie.

  Prostovanul securist sovietic își muia vieții cât pentru un imperiu criminal întreg.

  Romoșane, rămâi la predicțiile tale de analfabet economic. Hahahahaha, falimentul occidentului și jegurile sărace trag din pufoaică cu privirea pierdută pe cine știe ce puță de plastic occidentală pe care o țin în vitrină pe post de trofeu :)))))))))))))))

  • A venit postacul.
   Esti strainez cu google translate sau 0101010101 bot?

 9. Volodea sunt ieu, pedofilul de pe strada Victoriei din Kiev! Faci bine? Vad ca ai început sa sărbătorești victoria împotriva nazismului, pardon comunismului, pardon puschea pe limba ca nu mai știu ce am învins!
  Asa ca de la un pedofil la altu nu mai îmi dai niște poze cu copilași? Ca știu ca tu acolo în București prin Berceni cu asta de ocupi! Ai grija la ala care dezvăluie despre secta noastră ca bantuie pe la tine pi acolo!
  Ai grija de tine și sa ne vedem cu bine la vila lui Zelenski, unde doar refugiații are voie!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998