CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Campania virala debuteaza in forta: Iisus Hristos superagent electoral

10 comentarii / 5777 vizualizări / 2 mai 2019

Campaniile electorale fără materiale virale nu mai sunt de conceput, singura întrebare rămînînd: pînă unde se poate întinde coarda? Răspunsul ne-a fost livrat în ultimele ceasuri de răspîndirea unui clip de campanie prin care Mîntuitorul însuși ne îndeamnă să mergem la vot pe 26 mai și să oferim ”Muie PSD”. Mai rămîne să aflăm cine se află în spatele campaniei, deși am paria că adevărații creatori vor rămîne neștiuți mult și bine.

Clipul de 84 de secunde, supratitrat ”Iisus Hristos are un mesaj pentru români: 26 mai. Nu stați în case! Împreună vom învinge corupția. Ieșiți la vot!”, a fost postat marți, a treia și după Paște, pe Youtube, Facebook, Instagram și Reddit de către un utilizator cu nickul ”Nagni”, care este și producătorul său. Nagni susține că i-a trimis actorului care apare în clip suma de 30 de dolari plus scenariul, acesta a făcut înregistrarea video, iar de editare și plasarea subtitrărilor s-a ocupat comanditarul.

În film, un actor cu înfățișarea tradițională a Mîntuitorului, care se și recomandă ca atare, se adresează românilor într-o engleză perfectă, mesajul fiind acela că e inutil să se roage la el pentru șosele mai bune, spitale, școli, o economie prosperă și corupție mai puțină șamd, ci trebuie să se prezinte la vot pe 26 mai.
”Haștag Muie PSD” mai pronunță, în final, Iisusul de campanie, cu palmele împreunate a rugăciune, în timp ce textul respectiv apare scris în clar pe ecran, iar pe fundal se aude imnul ”Deșteaptă-te, române”.

Cu mici excepții, comentariile plasate sub material, cel puțin pe Youtube, sunt entuziasmate.
Nu știm dacă la fel va fi și publicul larg, după ce clipul se va fi rostogolit corespunzător.
Folosirea bisericii și a sfinților drept agenți electorali a stîrnit mereu scandaluri și controverse, la noi.
La prezidențialele din 2014, PSD a apelat la învățăturile lui Arsenie Boca pentru a-și face campanie și la iconițe cu chipul acestuia pe față și al lui Victor Ponta pe verso, stîrnind protestele furioase ale altor partide.
Încă mai departe mersese, în 2012, PRM-ul lui Vadim Tudor, care editase un calendar cu chipul lui Iisus Hristos sub care scria ”Te aștept la vot!”
„Ha, ha, ha, asta m-a distrat cel mai tare, în loc de „Te aştept la biserică!”, să scrie „Te aştept la vot!””, a comentat Vadim Tudor. „Şi secţia de votare poate fi, dacă nu o biserică, măcar un templu pentru schimbat viaţa oamenilor în bine. Chiar dacă, din păcate, alegerile locale sunt în România o şcoală a hoţilor!”, mai spunea preşedintele PRM.
Totuși, ”Muie PSD” în gura Mîntuitorului, fie el și unul închipuit, e cam prea mult după orice standarde.

Atît de mult, încît nu e exclus ca videoclipul să fie chiar opera pesediștilor, care ar putea miza pe efectul de recul asupra adversarilor săi. Faptul că s-a recurs la serviciile unui anonim pentru lansarea clipului și la un actor străin denotă clar dorința de a șterge urmele adevăraților autori.

Oricum ar fi, însă, adevăratul test îl va constitui modul în care mesajul va fi recepționat de către alegătorii care nu văd cu ochi buni PSD: manifestarea satisfacției publice – cum deja se întîmplă, la scară mică deocamdată – va face deservicii enorme PNL ori alianței USR-PLUS, și așa acuzați, mai ales ultimii, că nu prea sunt duși la biserică, la propriu ori la figurat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

UPDATE:

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. E conceput de Ludovic Orban sau de Dacian Ciolos ? Trebuie demascati !E in favoarea lui KLaus Iohannis sau a viitoarei presedinte a Romaniei, Laura Kodrutza Covesi ?

 2. faptul ca acest site pro-psd baga in seama clipul sugereaza originea si creatorii lui.

 3. Eu nu aveam de gând sa merg la vot dar hidoşii ăştia cu „muie dragnea” si „muie psd” m-au scos din sarite. Nu mai poti respira din cauza muielor raspândite.
  Voi merge la vot, voi vota PSD si voi vota un mare NU la referendumul prostanacului.

 4. Mariane, mai bine NU vota la referendumul prostanacului!Il va durea mai tare decat un vot negativ!Cat despre ideea clipului, e de o prostie fara margini, dar potrivita electoratului lor neo-marxist!

 5. Putzoii de la USR si-au dat in petic din nou.

  Nu esti obligat sa votezi la referendum! Poti vota chiar cu USR la europarlamentare fara sa sustii insa referendumul personal al to’arsului Iohannis.

 6. cei cu Isus in suflet nu au facebook,unealta diavolului,deci cine ….reactii adverse!!!!

  • @Carmen Cine ți-a spus asta, te-a mințit sau nu știe ce spune. :))

 7. @asd! Te rog din suflet sa nu te reproduci! Nu cred ca lumea mai poate tolera inca un geniu ca tine! Ajunge ca exiști tu sa ne luminezi ca un far, viata noastra de viermi!

  • Sugus lui Pulicus! Saru mana! Mi-e dor de anusul tau! Pup

 8. Saru mana! Eu sunt Usus, fratele lui Isus, mi imi place muia cu capre! Sanatate si stop pedofililor din biserica! Muie baieti!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998