CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cancerul se extinde. La Parchetul General, la DNA si la ANAF

0 comentarii / 1587 vizualizări / 9 mai 2011

Avem dovezi recente ca se extinde cancerul coruptiei institutionalizate si functionale la inalt nivel, pana si in cele mai importante institutii care ar trebui sa combata acest fenomen. Parchetul General, Directia Nationala Anticoruptie si ANAF. Iar vizati nu sunt simpli procurori sau inspectori, ci chiar sefii institutiilor respective. Daca exista dovezi in acest sens, si ele exista, de ce nu intreprind nimic seful statului, ca parte a Executivului si garant al Constitutiei, majoritatea parlamentara, care reprezinta cea mai importanta institutie a statului de drept sau PD-L, partidul aflat la guvernare si care este responsabil pentru buna si dreapta administrare a tarii?
Pe site-ul Lumea Justitiei, demonstratia a fost facuta. Cu probe. Si este implacabila. Tatal Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi – care conduce cea mai importanta institutie ce are rolul de a combate coruptia si criminalitatea institutionalizata si de a le garanta cetatenilor nu numai securitatea de zi cu zi, ci si faptul ca traiesc intr-un stat de drept – a fost interceptat de catre neobosita Directie Nationala Anticoruptie, aflata in subordinea doamnei, in timp ce discuta cu un personaj trimis in judecata si apoi condamnat penal despre o interventie la varf, in vederea obtinerii unui recurs. La care varf? Chiar la fiica. Adica la Laura Codruta Kovesi. Adica chiar la Procurorul General al statului. Aceasta stenograma, cum-necum, a avut si ea destinul celorlalte. Adica a ajuns sa fie cunoscuta de opinia publica prin intermediul mass-media. Atat seful DNA, Daniel Morar, cat si Laura Codruta Kovesi au tacut chitic. De data asta, spre deosebire de alte situatii in care apareau indicii de acest fel, cum ca demnitari ai statului fac trafic de influenta, nu au mai venit din partea sefilor respectivelor institutii niciun fel de reactii. Dar s-a intamplat ceva mai mult decat atat. Fapta a fost comisa. Recursul, in cazul celui condamnat, chiar a avut loc. Si nu era un simplu recurs. Vorbim despre o cale exceptionala de recurs.
Este prima exceptie, care confirma regula, de care eu am auzit in ultimii ani. Cu alte cuvinte, este primul caz in care exista o inregistrare de acest fel, in care faptele se confirma dar, cel putin oficial, nu a fost declansata nicio cercetare. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998